Drikkevand i Sri Lanka

Denne artikel har tidligere har været postet på Turen går til Sri Lanka

Drikkevand i Sri Lanka

Srilankanere kan uden problemer selv drikke vandet fra hanen, men vores europæiske maver vil i mange tilfælde have svært ved at klare de fremmede vandbakterier.

På nogle lokale restauranter i Sri lanka, vil du som en ekstra service få serveret et glas vand til din mad. Modtager du vand du ikke selv har bestilt bør du være opmærksom, da dette typisk vil være vand fra hanen.

Flere danske virksomheder har i de senere år været med til at levere vandforsyningsanlæg og rent drikkevand til Sri Lanka.

Drikkevand på flaske

Du kan i stedet købe rent drikkevand på flaske på alle restauranter og i supermarkeder.
Tjek altid at skruelåget er forseglet og at området omkring flaskens åbning er rent.
En flaske med 1 liter drikkevand koster ca. 70 rp (3,50 DKK) i et supermaked.

Får du serveret drikkevarer med isterninger i, kan det være en god idé at spørge om isterningerne er lavet på flaskevand (bottled water).

Kogt vand

Kaffe og the bliver typisk lavet på kogt vand fra hanen og udgør ingen farer for helbredet.
De fleste kan også uden problemer bruge vandet til at børste tænder i, samt spise grøntsager der er skyllet i det lokale vandhanevand.

Læs også Sådan undgår du myggestik i troperne

[Indlægget indeholder IKKE affiliate links]

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

Translate »