En tuk tuk, tak! Sri Lanka

En typisk tuk-tuk i Sri Lanka

En stor del af transporten i Sri Lanka, foregår i små trehjulede tuk tuk’er

Overalt ser man dem i grønne, røde og gule farver, nogle pimpede med store højtalere, blomster, røgelse og hellige symboler som beskytter chauffør og passagerer i den hektiske trafik hvor det ofte kan synes ganske fornuftigt at være på god fod med Vor Herre.

Tuk-tuk’en egner sig bedst til kortere ture, da maximumhastigheden ikke kommer over 60 km i timen.
Passagerene klemmer sig ind på bagsædet, hvor der med lidt god vilje kan sidde op til fire voksne personer eller to personer med kufferter. Man kan blive overrasket over hvor meget der kan være i sådan en lille en.
I varmen kan det også være dejligt at køre i åben vogn med vinden i håret, og høre chaufføren fortælle om sin familie og om omgivelserne mens man kører.
Ikke alle tuk tuk chauffører er lige gode til at læse, og kan have svært ved at tyde skiltene, men der er altid lokale som stimler sammen og er villige til at vise vej når chaufføren kommer lidt udenfor sit kendte område.

Prisen på en tuk tuk

Det er svært at sige noget generelt om prisen på en tuk tuk, men den er billigere end taxi og dyrere end bussen. Nogle tuk tuk’er kører efter taxameter, men de fleste kører uden, og du skal derfor altid huske at forhandle prisen inden du sætter dig ind på bagsædet. Den første pris er ofte til forhandling.

Tuk tuk, Sri Lanka

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

Translate »