adapter Sri Lanka

Skal man bruge adapter i Sri Lanka?

Strømstik i Sri Lanka har 230 volt ligesom herhjemme, men mange steder er stikkontakterne beregnet til 3 benenede stik. Det tillader ikke umiddelbart at bruge de danske 2-ben-stik, og derfor kan det være en fordel at have en adapter med hjemmefra, hvis du allerede har en.

Hvis du ikke allerede har en adapter, så vent med at købe en til du er i Sri Lanka. I de større turistbyer, kan man i supermarkeder købe en adapter for 120 rp, noget der svarer til 5-10 danske kroner. Desuden tilbyder de fleste hoteller, at man gratis kan låne en adapter på værelset.

Personligt rejser jeg aldrig rundt med en adapter i Sri Lanka og har selv brugt denne metode mange gange, men at følge dette tip er selvfølgelig helt på eget ansvar.

OBS! At følge dette tip er 100% på eget ansvar!

Det srilankanske stikkontakt-trick

Disclaimer – At følge dette tip er 100% på eget ansvar
Fortvivl ikke hvis du alligevel skulle gå hen og blive adapter-løs, srilankanerne har nemlig et smart trick, de selv bruger til udenlandske stik.

De srilankanske stikkontakter med tre huller (som på billedet ovenfor), har en indbygget sikring som kræver at en “lås” trykkes ind i det tredie hul, for at man kan sætte et stik i. I dette hul er der ingen strøm, så er man lidt risikovillig, kan man ved at stikke en plastik kuglepen eller en blyant ind i hullet, åbne låsen og samtidig lige smutte sit danske 2-ben-stik i stikkontakten UDEN en strømadapter. (Brug kun plastik eller træ, og brug aldrig en metal kuglepen til at stikke ind i en stikkontakt)

Bonus Tip til gadget-typen

Hvis du er gadget-typen, der rejser med mange elektroniske apparater, så skal du læse videre her.
Hvis du og din familie har for vane at oplade telefoner, kameraer, iPads, powerbanks og computere hver nat, så medbring en stikdåse med flere udtag. Mange hotelværelser i Sri Lanka har nemlig kun én eller få stikkontakter. Rejser man flere sammen, bliver der hurtigt trængsel ved stikkontakten.

skal man bruge adapter i Sri Lanka