Billeje i Sri Lanka

Billeje i Sri Lanka

Billeje i Sri Lanka, kan det anbefales?

Det er muligt at leje bil på Sri Lanka, men lad os starte med at slå fast, at det kun kan anbefales til særdeles erfarne bilister, som ikke er bange for venstrekørsel.
Der sker meget i trafikken på Sri Lanka. Meget som i biler, der overhaler biler, der overhaler biler.
Cykler har kun sjældent lys på om aftenen. Politiet ved nemlig godt, at ikke alle har råd til at købe cykellygter, så det er ikke noget man tager så tungt. Vi har også oplevet busser uden lys på, så det er med at se sig godt for.

Fodgængere på vejene består desuden ikke kun af mennesker, men overalt ligger der hunde og sover på asfalten.
Man kan desuden møde katte, køer og i enkelte tilfælde elefanter på gaderne, når man kører bil i Sri Lanka.
Det fælles trafiksprog er ‘tryk på hornet’ og gerne ofte.

På trods af at man både kan leje biler og tuk-tuk’er i Sri Lanka, har jeg endnu ikke hørt om nogle der anbefaler det til vesterlændinge.

Hvis du alligevel skulle have modet til at kaste dig ud i billeje på Sri Lanka, så vær opmærksom på der er venstrekørsel og at bilerne normalt ikke er udstyret med GPS. De srilankanske bogstaver på vejskiltene, kan godt drille lidt, så GPS kan anbefales.

Ellers er Sri Lanka er et land, hvor folk taler rigtig meget med hinanden. Er man i tvivl om kørselsretningen, stopper man bare og ruller vinduet ned. Der går sjældent mere end et øjeblik, før en lille flok er stimlet sammen ved bilen og lystigt diskutere og peger i alle retninger.
Alle hjælper med glæde til at du kommer afsted igen i den rigtige retning.

I stedet vil jeg anbefale dig, at du i stedet betaler en smule ekstra og får din egen private guide og chauffør til din rundrejse i Sri Lanka.

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!