Sri Lanka

Minneriya National Park, Sri Lanka

Når tørken sætter ind og vandet tørrer ud i Sri Lankas North Central Province, samles elefanter fra nær og fjern ved den store ferskvandssø, Minneriya Tank.

Jetwing Yala, Sri Lanka

Jetwing Yala er et af de mest populære hoteller i nærheden af Yala National Park i Sri Lanka. På TripAdvisor har de fået prisen, Travellers’ choice 2018. Det er også et luksushotel med 5 stjerner og et helt unikt hotel, for de der ønsker at komme helt tæt på Sri Lankas vilde dyr.

Cinnamon Wild Yala, Sri Lankas vildeste hotel

Før vi kunne få udleveret nøglen til vores junglehytte på hotellet Cinnamon Wild Yala, skulle vi skrive under på, at vi ville tilkalde eskorte, hver gang vi ville forlade vores værelse efter mørkets frembrud.

Med tog gennem Sri Lanka – Dokumentar

Med tog gennem Sri Lanka, er en dokumentar om en af Asiens smukkeste togruter.
Fra Colombo går toget til Sri Lankas højland, gennem jungle, teplantager og forbi buddhistiske templer.

Hikkaduwa, Sri Lanka

Hippierne var de første til at opdage den lille fiskerlandsby tilbage i 1970’erne, og selvom hippie-ånden stadig kan fornemmes i Hikkaduwa er byen i dag populær til badeferie for alle typer af turister

Mine bedste tips til en vellykket jeep safari i Sri Lanka

At tage på jeepsafari i Sri Lanka, er en af de oplevelser man vil huske hele livet.
Det er ikke rocket science, men hvis du skal på din første safari, kan det måske være meget rart at være klædt på med et par tips fra én der har prøvet det før.

Ramayana

Ramayana er navnet på nogle ældgamle, vigtige hinduistiske fortællinger. Der er uenighed om hvorvidt historien har fundet sted i virkeligheden og flere steder i Sri Lanka er udpeget til at være der hvor historien foregik.

Ravana Falls i Ella, Sri Lanka

Der er altid et leben af turister, gadesælgere, små boder med mad og ting man kan købe, folk der bader i vandfaldet og aber der har lært at tigge hos turisterne. Vær forberedt på at alle har en dagsorden og at det godt kan forekomme en smule overvældende.

Ravana Ella Cave

Ravana Cave er en historisk klippehule inde i bjerget Ella Rock, 1.370 m over havets overflade. Nogle udgravninger foretaget i Ravana Cave, har vist tegn på at hulen kan have været beboet af mennesker så langt tilbage som for 25.000 år siden.

Valuta i Sri Lanka

Pengene rækker rigtig langt i Sri Lanka. På meget lokale restauranter, kan man spise sig mæt i rice & curry for 10-20 danske kroner. I mere turistvenlige restauranter, er prisen for et måltid mad ..

En tuk tuk, tak! Tuk tuk i Sri Lanka

Overalt i Sri Lanka, ser man tuk tuk’er i grønne, røde og gule farver. Nogle pimpede med store højtalere og blomster. Andre med røgelsespinde og religiøse symboler, som beskytter chauffør og passagerer i den hektiske trafik.

Lær singalesisk – Episode 5

Er du med endnu og klar til at tage femte lektion i singalesisk for begyndere med Dilshan Jayasinha? Så er det virkelig godt gået.
Du kommer til at imponere en og anden på din rejse til Sri Lanka.

Lær singalesisk – Episode 4

Dilshan Jayasinha har lavet sprogkurset “Lazy but smart Sinhala”.
Det er sprogundervisning for den dovne elev, der på kort tid ønsker at tilegne sig de mest basale ord for at kunne begå sig i Sri Lanka.

Lær singalesisk – Episode 3

Når du går på gaden i Sri Lanka, vil du opleve at der er to spørgsmål du vil blive stillet igen og igen. Det første spørgsmål er: “Where are you going?” og det næste spørgsmål der kommer lige efter ..

Lær singalesisk – Episode 2

Sinhala eller singalesisk virker umiddelbart som et komplet umuligt sprog at lære, men nogle få høflige gloser kan helt sikkert bringe smilet frem når du skal kommunikere med lokalbefolkningen i Sri Lanka.

Lær singalesisk – Episode 1

Sinhala eller singalesisk virker umiddelbart som et komplet umuligt sprog at lære, men nogle få høflige gloser kan helt sikkert bringe smilet frem når du skal kommunikere med lokalbefolkningen i Sri Lanka.

Sproget i Sri Lanka 🇱🇰

Der tales i alt syv forskellige sprog i Sri Lanka, men singalesisk er det officielle hovedsprog, der tales af ca. tre fjerdedele af befolkningen. Den sidste fjerdedel taler …

Drikkevand i Sri Lanka

Srilankanere kan uden problemer drikke vandet fra hanen. På lokale restauranter i Sri lanka, vil du opleve at få serveret et glas vand til din mad. Modtager du vand du ikke selv har bestilt ..

Flere blogindlæg om Sri Lanka

Ella Rock i Ella, Sri Lanka

Opstigningen til toppen af Ella Rock er lidt mere krævende end turen til Little Adam’s Peak, men forudsætter bare en helt almindelig kondition og førlighed, og kan klares af de fleste med en lille bjergbestiger i maven.

Little Adam’s Peak i Ella, Sri Lanka

Little Adam’s Peak er den mest kendte seværdighed i Ella, Sri Lanka. Det er et lille bjerg som i modsætning til det langt højere pilgrimsbjerg, Adam’s Peak, kan bestiges af næsten alle, også af børn..

Hoteller i Ella, Sri Lanka

Ella har omtrent 200 indkvarteringsmuligheder, så der er nok at vælge imellem. Her er en håndfuld af de bedste og mest populære hoteller i Ella.

Tog i Sri Lanka

At rejse med toget gennem Sri Lanka’s højland (The Hill Country), er en af de smukkeste oplevelser du kan give dig selv på rejsen i Sri Lanka

Privat guide og chauffør i Sri Lanka

[Sponseret] Er du ude over “backpacker-alderen” eller rejser du med børn, bør du helt klart overveje at få din egen private chauffør og guide i Sri Lanka. Det er en meget komfortabel måde at rejse på og ikke særlig dyrt.

Billeje i Sri Lanka

Det er muligt at leje bil på Sri Lanka, men lad os starte med at slå fast, at det kun kan anbefales til særdeles erfarne bilister, som ikke er bange for venstrekørsel

Nuwara Eliya, Sri Lanka

Nuwara Eliya ligger i det smukke højland, The Hill Country, hvor der er masser af bjerge og mørkegrønne teplantager.
Mens du er her, kan du passende tage et nærmere kig på Sri Lanka’s te-produktion.

Om Sri Lanka 🌴🐆 🐘 🐒

Tropisk klima, lange sandstrande, vajende kokospalmer, grønne frodige bjerglandskaber, kulturelle seværdigheder, historier om konger der regerede og prinser der kæmpede mod hinanden

Yala National Park, Sri Lanka

Sri Lanka har en fantastisk smuk natur og et overdådigt rigt dyreliv, en del er beskyttet af store nationalparker.
Den næststørste og mest kendte af nationalparkerne er Yala National Park

Nine Arch Bridge, Demodara, Sri Lanka

Hvis du har god tid i Ella, kan du gå ud til Nine Arch Bridge i Demodara. Også kaldet ‘Nine Skies’ og ‘The Bridge in the Sky’
Du kan begynde gåturen ved togstationen i Ella. Gå til højre ud af togsporet mod Demodara og forsæt hele tiden langs sporet til du kommer til tunnellen og derefter broen.

Sigiriya, Sri Lanka

Sigiriya er på Unesco’s verdensarvsliste. En 200 meter høj klippe, der tårner sig op midt i Sri Lankas jungle.

Sri Lanka Elephant Island • BBC Dokumentar

En fasinerende BBC Dokumentar fra serien Natural World. Ud over at være utrolig smukt filmet, giver filmen et godt indblik i arbejdet med at bevare Sri Lankas bestand af vilde elefanter i national parken i Udawalawe

Fakta om Sri Lanka

Sri Lanka der indtil 1972 hed Ceylon, er mest kendt for sin produktion og eksport af te (Ceylon te), som bliver dyrket i højlandet.
Men landet har virkelig meget andet at byde på også. Jungle, bjerge, nationalparker og et rigt dyreliv

Mountain Heavens Hotel, Ella, Sri Lanka

[Sponseret] Der er to hoteller i Sri Lanka, som altid får mig til at juble indeni bare ved tanken. Det ene er Mountain Heavens i Ella. Et hotel jeg bliver ved med at vende tilbage til igen og igen.

Drik en kop kaffe på Cafe Chill i Ella, Sri Lanka

En god kop kaffe er virkelig svær at finde i Sri Lanka Og er du vant til at starte dagen med en god kop kaffe, er der en sandsynlighed for at du kommer til at føle dig udfordret på din rejse i Sri lanka. Den lokale kaffe smager nemlig virkelig skidt og...

Privatchauffør i Sri Lanka

[Sponseret] At hyre en privatchauffør i Sri Lanka, kan være en rigtig god investering i ferien. I varmen kan offentlig transport og tung baggage være ret uoverskueligt..

Det danske konsulat i Sri Lanka

Danmark har ingen ambassade i Sri Lanka. Er du dansker i Sri Lanka og har brug for hjælp eller gode råd, henvises til det danske konsulat i Sri Lanka eller ambassaden i Indien.

Her kan du holde dig opdateret

Sri Lanka Rejsefællesskab på Facebook

Har du været i Sri Lanka eller skal du snart? Rejsefællesskabet er en populær Facebookgruppe for forhenværende, nuværende og kommende Sri Lanka-rejsende.
Sri Lanka Rejsefællesskab

Sri Lanka

Facebookside

Her på siden er der lidt at vælge imellem. Turen går til Sri Lanka er for intense Sri Lanka fans.
Her deles udelukkende nyheder, videoer og blogindlæg om Sri Lanka.
Facebookside om Sri Lanka

Miss-World’s

Facebookside

Den officielle Facebookside for Miss-World hvor der deles blogindlæg og billeder fra mange forskellige lande.
Jeg anbefaler selvfølgelig, at du følger begge sider 😉
Facebookside for Miss-World

FØLG PÅ INSTAGRAM

2 Comments

 1. Mia Felicia

  Hej 🙂 Elsker dit Sri Lanka tema, er født på Sri Lanka, og er adopteret til Dk. Fantastisk beskrivelse af et vidunderligt land. Tak for dejlig læsning

  Svar
  • Trine

   Kære Mia, Tak for at du læser med og for din søde hilsen. Den blev jeg glad for 💙 Kh Trine

   Svar

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »