Drikkevand i Sri Lanka

Srilankanere kan uden problemer drikke vandet fra hanen. På lokale restauranter i Sri lanka, vil du opleve at få serveret et glas vand til din mad. Modtager du vand du ikke selv har bestilt, bør du være opmærksom på at dette typisk vil være drikkevand fra hanen. Som europæer kan vi sagtens børste tænder i vandhanevandet, men lad være med at drikke af det, hvis du vil have en god ferie i Sri Lanka. Vores maver vil have svært ved at klare de fremmede vandbakterier.

Drikkevand på flaske

Køb i stedet rent drikkevand på flaske. Det kan købes overalt. På restauranter, hoteller og i supermarkeder. Tjek at skruelåget er forseglet og at området omkring flaskens åbning er rent.

På mine rejser i Sri Lanka har jeg bemærket, at nogle lokale drikker vand fra flasker uden at lade flasken berøre læberne. Jeg har været for diskret til at ville spørge, men gætter på at det skyldes at vandflaskerne kan være snavsede.

En 1 liters flaske med drikkevand koster ca. 70 rp (3,50 DKK) i et supermaked. Det er en smule billigere at købe 5 liters vanddunke, som man så hælder på mindre flasker på hotelværelset.

Jeg plejer at købe to halvliters flasker med vand til flyrejsen, i Kastrup lufthavn. Flaskerne er lavet i et hårdt materiale og kan tåle lidt mere end de man køber i srilankanske supermarkeder. Dem rejser jeg rundt med i rygsækken og genbruger så længe de kan holde.

Kogt vand

Kaffe og the bliver lavet på kogt vand fra hanen og udgør ingen farer for helbredet. Nogle oplever at få problemer med maven efter at have spist salat og rå grøntsager.

I de senere år har flere danske virksomheder været med til, at levere vandforsyningsanlæg og rent drikkevand til Sri Lanka.

Følg mig på de sociale medier