Nine Arch Bridge

Nine Arch Bridge i Demodara

Hvis du har god tid i Ella, kan du gå ud til Nine Arch Bridge i Demodara. Også kaldet ‘Nine Skies’ og ‘The Bridge in the Sky’
Du kan begynde gåturen ved togstationen i Ella. Gå til højre ud af togsporet mod Demodara og forsæt hele tiden langs sporet til du kommer til tunnellen og derefter broen.
Hold øje med toget og vær sikker på der er et sted du kan springe i sikkerhed hvis det pludselig kommer. Selvom det er ikke kører særlig stærkt, skal du være forsigtig, specielt når du passerer tunnellen.

Det er en smuk tur, og har du øjne og ører åbne kan du se kamæleoner i græsset, kæmpe egern i træerne og mange forskellige fugle. I tunnellen er der små flagermus der flyver ind og ud. Lans sporet ligger teplantagerne. Vær opmærksom på at der kan være igler og kryb i det høje græs.

tunnel ved Nine Arch Bridge

Broens historie

Opførslen af Nine Arch Bridge blev påbegyndt af briterne kort før 1. verdenskrig brød ud.
Det siges at det jern der var blevet bestilt til at bygge broen med blev beslaglagt og brugt til krigsrelaterede projekter. Derfor er broen er fremstillet helt uden brug af jern, og består udelukkende af massive sten, mursten og cement uden.

Det praktiske

Turen er på to-fire kilometer, og kan evt. times med at du kan tage et foto af toget når det kører over broen.
(Spørg evt. personalet på togstationen)
Når du har passeret broen kan du vandre op ad skråningen til højre. Her er en smal snoet sti forbi et lille hus hvor der bor en familie. Er du heldig bliver du inviteret ind til en kop te. Sig endelig ja tak, og nyd at du får mulighed for at se hvordan de lokale bor. De er søde og du kan evt. give dem et par kroner til gengæld for deres gæstfrihed.

Fra vejen kan du enten gå tilbage til Ella eller tage en tuk tuk.

Husk dit kamera og en flaske vand.