[I samarbejde med Fernando Tours]

At hyre en privatchauffør i Sri Lanka, kan være en rigtig god investering i ferien

Vil man opleve noget andet end rejsebureauernes busrejser, kan man forholdsvis billigt hyre sin egen chauffør og guide.
Med en bil og en lokal guide, der taler sproget, kommer man let rundt i landet og man får set meget mere end man ville kunne nå hvis man rejser med offentlig transport.

Trafikken er mange steder så kaotisk, at det er umuligt at forestille sig før man selv har oplevet den.
Tuk tuk’er, hunde, køer, fodgængere, cykler og knallerter uden lys, biler og busser der kører ud og ind imellem hinanden i skøn forvirring. Dertil kommer at skiltning næsten er ikke-eksisterende og er skrevet med bogstaver vi ikke kender fra det danske alfabet.

Al kørsel foregår i venstre side af vejen, og alle kører lystigt med hornet i bund. ‘Jesus saves us’, står der på nogle af busserne, og det kan man kun bede til. Det kan IKKE anbefales selv at leje bil og køre i Sri Lanka.

sri-lanka-private-driver-fernando

Fernando with his car in Colombo city

Med en rutineret chauffør kommer man rundt uden større vanskeligheder

Med en rutineret chauffør slipper man for påtrængende sælgere, for at betale overpriser, og for at slæbe sin bagage ad bumlede veje og op og ned i busser og tog. Du får din helt egen personlige guide, der kender landets skikke og seværdigheder, og ofte har han kendskab til billige guesthouses der slet ikke kan findes på nettet, da de ganske enkelt ingen hjemmeside har. Afhængig af hvilken standard man ønsker, kan man lokalt leje et værelse fra omkring 50 DKK i døgnet.

Fernando in the trainstation Nanu Oya, on the way to Nuwara Eliya

Fernando in the trainstation Nanu Oya, on the way to Nuwara Eliya

Miss-World har testet: Chaufføren Fernando

Fernando fra FernandoTours, er uddannet turistguide med speciale i Sri Lankas dyreliv. Han er god til at spotte dyr og fugle, og kender navnene på de fleste arter i landet. Derudover er han særdeles behagelig at omgås. Hans engelske er udmærket med et stort ordforråd. Han bor i Ja-Ela, ikke så langt fra lufthavnen i Colombo, og henter derfor gerne sine gæster i lufthavnen (på alle tænkelige tider af døgnet) i hans bil (eller en større lejebil) med aircondition.
Allerede her kan du spare på ikke at skulle betale for en dyr taxitur til hotellet. Taxichaufførerne der venter uden for lufthavnen sætter prisen højt, og her gælder det om at være skrap til at forhandle hvis man vil have prisen ned på et normalt leje.

Fernando kan hyres som guide til mindre private ture eller større grupperejser af kort eller lang varighed.
Fernando arbejder bla. som guide for Jetwings, og Miss-World har fuld tillid til ham som en ansvarsfuld rejseleder med en særdeles vindende personlighed. Desuden er han rigtig god til at køre bil, og det betyder meget i den til tider kaotiske trafik der er i de større byer på Sri Lanka.
Miss-World giver Fernando og Fernando Tours de varmeste anbefalinger.

Besøg Fernando’s hjemmeside Fernandotours.org

Note! Fernando har pga. sin popularitet specielt hos danske rejsende, udvidet virksomheden til også at omfatte andre guider og chauffører. Fernando har kontakt med disse chauffører dagligt for at sikre hans gæsters tilfredshed og når det er muligt kommer han forbi og hilser på undervejs.
Januar 2014 indledte jeg et samarbejde med Fernando, hvor jeg siden har hjulpet ham med at blive mere synlig på internettet. Dette samarbejde var ikke aktuelt da artiklen blev skrevet i april 2013.