Privatchauffør i Sri Lanka

Fernando Tours - Get Your own private driver, the best in Sri Lanka

At hyre en privatchauffør i Sri Lanka, kan være en rigtig god investering i ferien

Vil man opleve noget andet end rejsebureauernes busrejser, kan man forholdsvis billigt hyre sin egen chauffør og guide.
Med en bil og en lokal guide, der taler sproget, kommer man let rundt i landet og man får set meget mere end man ville kunne nå hvis man rejser med offentlig transport.

Trafikken er mange steder så kaotisk, at det er umuligt at forestille sig før man selv har oplevet den.
Tuk tuk’er, hunde, køer, fodgængere, cykler og knallerter uden lys, biler og busser der kører ud og ind imellem hinanden i skøn forvirring. Dertil kommer at skiltning næsten er ikke-eksisterende og er skrevet med bogstaver vi ikke kender fra det danske alfabet.

Al kørsel foregår i venstre side af vejen, og alle kører lystigt med hornet i bund. ‘Jesus saves us’, står der på nogle af busserne, og det kan man kun bede til. Det kan IKKE anbefales selv at leje bil og køre i Sri Lanka.

sri-lanka-private-driver-fernando

Fernando with his car in Colombo city

Med en rutineret chauffør kommer man rundt uden større vanskeligheder

Med en rutineret chauffør slipper man for påtrængende sælgere, for at betale overpriser, og for at slæbe sin bagage ad bumlede veje og op og ned i busser og tog. Du får din helt egen personlige guide, der kender landets skikke og seværdigheder, og ofte har han kendskab til billige guesthouses der slet ikke kan findes på nettet, da de ganske enkelt ingen hjemmeside har. Afhængig af hvilken standard man ønsker, kan man lokalt leje et værelse fra omkring 50 DKK i døgnet.

Fernando in the trainstation Nanu Oya, on the way to Nuwara Eliya

Fernando in the trainstation Nanu Oya, on the way to Nuwara Eliya

Miss-World har testet: Chaufføren Fernando

Fernando fra FernandoTours, er uddannet turistguide med speciale i Sri Lankas dyreliv. Han er god til at spotte dyr og fugle, og kender navnene på de fleste arter i landet. Derudover er han særdeles behagelig at omgås. Hans engelske er udmærket med et stort ordforråd. Han bor i Ja-Ela, ikke så langt fra lufthavnen i Colombo, og henter derfor gerne sine gæster i lufthavnen (på alle tænkelige tider af døgnet) i hans bil (eller en større lejebil) med aircondition.
Allerede her kan du spare på ikke at skulle betale for en dyr taxitur til hotellet. Taxichaufførerne der venter uden for lufthavnen sætter prisen højt, og her gælder det om at være skrap til at forhandle hvis man vil have prisen ned på et normalt leje.

Fernando kan hyres som guide til mindre private ture eller større grupperejser af kort eller lang varighed.
Fernando arbejder bla. som guide for Jetwings, og Miss-World har fuld tillid til ham som en ansvarsfuld rejseleder med en særdeles vindende personlighed. Desuden er han rigtig god til at køre bil, og det betyder meget i den til tider kaotiske trafik der er i de større byer på Sri Lanka.
Miss-World giver Fernando og Fernando Tours de varmeste anbefalinger.

Besøg Fernando’s hjemmeside www.Fernandotours.org


Note! Fernando har pga. sin popularitet specielt hos danske rejsende, udvidet virksomheden til også at omfatte andre guider og chauffører. Fernando har kontakt med disse chauffører dagligt for at sikre hans gæsters tilfredshed, og hvor det er muligt kommer han forbi og hilser på undervejs.
Miss-World har i januar 2014 indledt et samarbejde med Fernando Tours i Sri Lanka. Dette samarbejde var ikke aktuelt da artiklen blev skrevet i april 2013. 

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

9 comments on “Privatchauffør i Sri Lanka

 1. Nicolai Christensen

  Min kæreste og jeg havde set fine anmeldelser af Fernando tours, her på siden. Vi besluttede os derfor at tage kontakt til Trine og Fernando Tours, for at få en forslag til en 16 dages rejse rundt på Sri Lanka.
  Fernando sendte os et tilbud med en masse gode udflugter samt hotelophold inkluderet i en pakkeløsning. Priserne er rigtig fornuftige og korrespondancen mellem os og Trine på email, var både effektiv og informativ.
  Vi begyndte vores rejse rundt på Sri Lanka i midten af august, og havde en fantastisk tur med vores virkelig flinke og lune chauffør Lal Antony. Man kunne tyderligt mærke hans store passion for landet, og hans store viden om både øens historie samt dyreliv og indbyggernes kultur.
  Vi havde fra start stramt program, da vi havde en masse der skulle opleves på vores ferie. Dette lykkedes uden at man følte man havde travlt.
  Den sidste dag blev vi inviteret hjem til Lal. Hans søde kone havde lavet utrolig lækker og velsmagende mad til os. Det var virkelig en god måde at slutte en fantastisk rejse af på.
  Vi vil til enhver tid anbefale Fernando Tours. Vi følte, at vi var i “trygge” hænder under hele rejsen.

  Tak til Trine, Lal, Fernando samt resten af teamet der gjorde vores ferie helt perfekt fra start til slut.

  Mange hilsner:
  Anne-Mette & Nicolai.

 2. Conny Terp

  Vi havde en fantastisk tur med Fernando tours,dog ikke med Fernando selv.Men det gjorde ikke turen dårligere.Vi havde en chauffør ved navn Antony som er et meget rart menneske,vi havde gode snakke om sri lanka på godt og ondt.Han er virkelig god til at fortælle om alt hvad vi mødte på vores vej rundt.Fernando besøgte os undervejs på turen efter at havde kørt 3,5 t i bus.Utroligt!Vi havde en virkelig sjov aften og den halve nat med motelejeren ,Fernando og Antony.Morgenen efter tog Fernando bussen 3,5 t hjem igen,mens vi andre fortsatte den fantastiske tur i sri lanka.Vi var også ude at besøge Antonys søde familie den sidste aften,hvor vi fik dejlig mad og drikke.
  Tak til Fernando og Antony for vores bedste ferie nogensinde og det siger ikke så lidt efterhånden.

  Conny og Lars Terp

  1. Miss-World

   Kære Conny og Lars,
   Mange tak for Jeres indlæg om Jeres rejse rundt i Sri Lanka med Fernando Tours.
   Det glæder mig at høre I har haft Jeres bedste ferie nogensinde med Lal Antony som Jeres guide 🙂

 3. Rasmus

  Hej, hvad er “normalt” at betale sin guide/chauffør efter en 8 dags rundtur?

  1. Miss-World

   Hej Rasmus,
   Tak for dit indlæg på Miss-World.dk
   Prisen på en guide i Sri Lanka er afhængig af flere faktorer. Om du skal have overnatning med i prisen, i givet fald guesthouse eller hotelstandard, højsæson eller lavsæson, derudover kommer antallet af personer (bil eller en minibus), samt antallet af kilometer (benzin).

   Hvis du vælger at lade Fernando Tours finde hoteller for dig, vil din rejse blive billigere, da guiderne kan forhandle særlige priser, og hotellerne er med til at betale en del af guidens løn.

   Jeg kan derfor ikke sige noget om hvad der er normalt, men du kan evt. få en prisidé ud fra pakketurene på http://www.FernandoTours.org – Klik på ‘Tour Packages’.

   Men ellers send en mail til Fernando og få en beregning af netop din rejse. Det er gratis og uforpligtende.
   Ønsker dig en rigtig god rejse..

 4. Miss-World

  Hej Anne,
  Først undskyld det sene svar. Priserne for en privat chauffør i Sri Lanka bliver beregnet individuelt og afhænger bl.a. af om du skal have overnatning med i prisen, hvilken hotelstandard du evt. vælger, samt antallet af personer der skal med på rejsen.
  Jeg kan anbefale at lade Fernando hjælpe dig med at finde hoteller eller guesthouses, da han kender så mange mennesker og steder, og derfor ofte kan få en god aftale.

  Du kan læse mere og kontakte Fernando direkte på http://www.FernandoTours.org
  Håber du får den mest vidunderlige rejse..

 5. Anne Kristensen

  Hvad skal man regne med at betale for at have privat chauffør i to uger?

 6. Maibritt

  Min kæreste og jeg er lige kommet hjem fra en to ugers fantastisk ferie på Sri Lanka.
  Vi havde allerede, inden vi tog af sted, valgt, at vi ville komme rundt på Sri Lanka via en lokal privat chauffør. Efter at have læst de gode anbefalinger om Fernando på denne side, valgte vi at skrive til ham, og han kunne heldigvis godt i perioden.
  Vi må sige, at han helt bestemt var alle pengene værd. Han er utrolig sød, frisk, sjov og meget loyal. Man kan stole 100% på ham, og så er han billig i forhold til den fantastiske service, som han leverer. Med ham som guide oplevede vi den sri lankianske kultur helt ind til benene, og han viste os og fortalte en lang række ting, som vi ikke ville have set/hørt om, hvis vi ikke havde haft ham som chauffør/guide.
  Vi var lidt skeptiske, inden vi tog afsted i forhold til, om han ville forlange meget mere, end vi havde aftalt hjemmefra, pga. oplevelser vi tidligere har været ude for i blandt andet Indien. Men den pris han havde oplyst, var den pris, han tog og blev meget overrasket, da vi ville give ham drikkepenge. Penge betyder ikke noget for ham. Han elsker sit job, og det at vise sit land frem, er det, der betyder noget for ham.
  Vælg derfor Fernando, hvis du vil rundt på Sri Lanka med en privat chauffør!

  1. Gitte Rustad

   Jeg og min familie har været 17 dage rundt på Sri Lanka. Da jeg skulle planlægge ferien surfede jeg rundt på nettet
   for at finde en privat guide, og blev anbefalet Fernando. Han er helt fantastik uden overdrivelse, fra jeg første gang kontaktede ham via mail, var han hurtig til at besvare mine utallige mange spørgsmål, han planlagde vores tur, bookede vores hoteller, det eneste vi skulle sørge for, var at sætte os i flyveren. Da vi ankom til Columbo stod en storsmilende Fernando, og tog i mod os. Han er utrolig sød, frisk, har en god humor, er meget opmærksom på, om man befinder sig godt, har en enorm viden om sit land. vi havde en følelse af, at han gjorde ting for os, som var lidt ud over det sædvanlige, men efter at have læst andres indlæg, er det bare sådan han er. Det er som at rejse med en ven. Kan kun anbefale Fernando som guide.

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

Translate »