Rejsedokumenter til Sri Lanka

Dansk pas

Inden rejsen til Sri Lanka..

Når du skal rejse til Sri Lanka, er der en række vigtige dokumenter du skal have styr på.
Sæt dig ind i reglerne i god tid. Der kan eksempelvis være op til 14 dages ventetid på et nyt pas hos Borgerservice, hvis du bestiller lige inden sommerferien.

Pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst

Når du ankommer til immigrationen i Colombo Lufthavn, bliver det tjekket at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter din hjemkomst. Det skal desuden indeholde mindst to ustemplede sider.
Børn uanset nationalitet skal have et selvstændigt pas ved indrejse. Danske provisoriske pas, samt EU-nødpas anerkendes ikke ved indrejse, men accepteres som udrejse dokument.

Visum til Sri Lanka

I Sri Lanka er der visumpligt. Danske statsborgere kan bestille visum til 30 dage online eller ved ankomsten i Colombo Lufthavn.
Der er normalt et gebyr på ca. 30 dollars, som betales kontant i lufthavnen. Dog har der i en periode været forsøgt med gebyrfrit visum. Om dette forlænges, vides endnu ikke.
Vær opmærksom på falske hjemmesider, der udgiver sig for at sælge visum online. Disse hjemmesider tager sig godt betalt, for ingenting. 
Brug i stedet den udførlige visum-guide, jeg har skrevet, med link til den officielle ETA hjemmeside.

Forsikring

Danskere i Sri Lanka er hverken dækket af det gule eller det blå sygesikringsbevis, og opfordres derfor til at tegne en privat rejseforsikring.
I nogle tilfælde vil dette være gjort allerede, hvis hele eller dele af rejsen er betalt med et MasterCard / MasterCard Gold ell. MasterCard Platin. Undersøg vilkårene hos din bank. Der er forskel på hvad de forskellige MasterCards dækker.

Rejseforsikring, afbestillingsforsikring og evt. erhvervsrejseforsikring kan også bestilles hos dit eget forsikringsselskab eller der hvor du bestiller din rejse.

Kreditkort

I løbet af de senere år har alle større byer i Sri Lanka fået mindst én ATM. Der kan dog være forskel på hvor godt de virker og hvor meget den enkelte ATM kan udbetale ad gangen.
Medbring altid mere end et kreditkort. En grådig ATM-maskine kan sluge dit kreditkort eller hvis du er meget uheldig, kan kortet bortkomme på anden vis.
Tjek på forhånd at dine kreditkort er gyldige i hele din ferie.
Opbevar altid dine kreditkort i forskellige tasker, så de ikke forsvinder samtidig.

Sri Lanka arrival card

Indrejsetilladelse / Arrival Card

Inden landing i Colombo Airport, vil flypersonalet udlevere en indrejseblanket (Entry-Permit Card). Indrejseblanketten skal udfyldes ved ankomst og før du kommer til paskontrollen i Sri Lankas lufthavn. I immigrationen fremvises den sammen med visum og pas.
Hvis flypersonalet ikke udleverer en indrejseblanket, kan du finde dem i ankomsthallen i Colombo Airport.
Husk at medbringe en kuglepen i håndbagagen, som du kan udfylde den med.

Opdatering!
Som noget nyt, kan man nu udfylde sit arrival card online.
Du finder hjemmesiden, hvor det foregår her: immigration.gov.lk

Alle oplysninger i denne artikel kan kun betragtes som vejledende.

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

2 Kommentarer

 1. Lene

  Hej.

  Tak for en god blog 🙂
  Jeg står og skal rejse til Sri Lanka her d. 6. april. Jeg skal medbringe medicin på rejsen. Kan jeg blot gøre det, eller skal jeg have lavet en medicinattest eller lignende hjemmefra?

  Mvh Lene

  Svar
  • Trine Handskemager

   Hej Lene,
   Tak for din hilsen og for at du læser med på bloggen.
   Jeg har ikke prøvet at tage medicin med til Sri Lanka, men mener, at du skal du medbringe en medicinattest skrevet på engelsk af din læge, hvis medicinen kommer ind under narkotika.
   Skriv til den Srilankanske ambassade i Stockholm for at få et præcist svar, og gør det hurtigst muligt, da de ofte er lang tid om at svare.
   Du må meget gerne vende tilbage og dele svaret fra ambassaden. Der er sikkert andre, der er i tvivl vedr. medicinattester.
   God ferie!
   Kh Trine

   Svar

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!