Rejsedokumenter til Sri Lanka

Danish Passport

Pas, visum og forsikringer, er nogle af de rejsedokumenter til Sri Lanka, der er vigtige at have styr på inden rejsen.

Pas

Ved indrejse i Sri Lanka, er det vigtig, at dit pas er gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomsten og indeholder mindst to ustemplede sider. Børn uanset nationalitet skal have et selvstændigt pas ved indrejse.
Danske provisoriske pas samt EU-nødpas anerkendes ikke ved indrejse, men accepteres som udrejse dokument.

Visum

I Sri Lanka er der visumpligt. For danske statsborgere kan visum bestilles i lufthavnen ved ankomsten. Dette koster et gebyr på ca. 30 dollars. Gyldig retur-billet skal forevises ved ansøgningen.
Visumet gælder for én indrejse med ophold i op til 30 dage. Og kan forlænges med yderligere 30 dage mod gebyr.

Visum kan også med fordel bestilles online, så du kan springe køen over i lufthavnen.
Se også Sådan søger du visum online til Sri Lanka

Inden landing vil flypersonalet udlevere en indrejseblanket (Entry-Permit Card), der skal udfyldes inden ankomsten til Sri Lanka. Ankomstkortet skal afleveres sammen med din visumkvittering ved paskontrollen efter ankomst.

Sygesikring

Danskere i Sri Lanka er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis og opfordres derfor til at tegne en privat rejsesygeforsikring.
I nogle tilfælde vil dette være gjort allerede, hvis hele eller dele af rejsen er betalt med et MasterCard Gold. Undersøg hos din bank om dit MasterCard Gold er med i denne ordning. Ellers kan en rejseforsikring bestilles hos dit forsikringsselskab eller i nogle tilfælde, der hvor du bestiller din rejse.

(Alle oplysninger kan kun betragtes som vejledende)

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

Translate »