Feriebilleder fra havet med et vandtæt cover til iPhone

Med et vandtæt cover til iPhone, kan du ikke bare tage telefonen mens du er i bad, redde den fra et regnskyl eller en uheldig tur i sneen, du kan også tage billeder med den på stranden, lægge den i sandet, bruge den som undervandskamera og filme havskildpadder og fisk eller tage billeder af børnene i poolen.
Hvis du synes det kunne være sjovt at optage video eller tage billeder under vandet, skal du læse videre. Det kan de fleste nemlig relativt nemt gøre.

Brug din iPhone som undervandskamera

Denne artikel tager udgangspunkt i vandtætte covers til iPhone 5/5S, men du kan også lave din iPhone 4/4S, iPhone 5C, iPad eller Android telefon om til et undervandskamera.

De nyere telefoner tager både gode billeder og videooptagelser, og mange bruger allerede mobiltelefonens kamera som supplement til det almindelige og ofte noget tungere kamera på rejser. Men hvorfor ikke tage skridtet videre og bruge din iPhone som undervandskamera?
Det er faktisk ret nemt og langt billigere end at købe et rigtigt undervandskamera, og måske står du i forvejen og skal investere i et cover til beskyttelse af din telefon.

De tre bedste vandtætte covers

Der findes mange typer af vandtætte covers til iPhone, og det er selvfølgelig en smagssag hvad man vælger, men undgå for alt i verden de billige kopier (med mindre du vil se din iPhone lukke og slukke).
Miss-World har gennemtrevlet et utal af tests, reviews og videoer med ‘drop tests’ og ‘under water tests’ og er kommet frem til tre favoritter.

Priser

Alle de oplyste priser er fundet på dustinhome.dk som på tidspunktet for research var den danske hjemmeside med de laveste priser for vandtætte covers til iPhone og med det største udvalg på lager.

Rollei iPhone 5G UW-i5 Underwater Housing

waterproof-cover-lifeproof-fre-for-iphone-5s

LifeProof Frē

water-dirt-snow-shock-proof

På tredjepladsen..

LifeProof Frē til iPhone 5/5S

Det mest kendte firma der laver vandtætte covers til iPhone hedder Lifeproof, de har fokus på at lave covers der beskytter mod stød, fald, vand og snavs. Disse covers er diskrete og pæne.
Hos LifeProof var der specielt to covers vi godt kunne lide, det første LifeProof Frē tåler sne, regn og mudder, samt fald fra flere meters højde. Det er vandtæt ned til 2 meters dybde i op til en times varighed, og kan bruges som undervandskamera.

Pris:

516,- i hvid eller 559,- i sort

Største plus:

Coveret er tyndt og diskret og kan ifølge diverse test beskytte telefonen hvis den imod forventning skulle blive kørt over af en lastbil.

Største minus:

Den del af coveret der dækker skærmen, ligger ikke helt glat og giver en lidt utjekket følelse når man bruger telefonen.

waterproof-cover-lifeproof-nuud-for-iphone-5s

LifeProof Nüüd

water-dirt-snow-shock-proof

På andenpladsen..

LifeProof Nüüd til iPhone 5/5S

Det andet cover fra Lifeproof, LifeProof Nüüd er identisk med LifeProof Frē, bortset fra at man med dette cover rører direkte ved telefonens skærm, og en gummikant forhindrer vandet i at trænge ind langs siderne på forsiden. Dette giver et rigtigt fint udseende, og coveret var da også i ultra skarp konkurrence med vinder coveret.

Pris:

789,- i hvid eller 779,- i sort

Største plus:

Æstetikken er i højsædet, og dette cover er det suverænt pæneste og mest diskrete af de tre. Det kan sagtens bruges til hverdag, da det er tyndt og skærmens følsomhed er uændret.

Største minus:

Der er ingen beskyttelse af skærmen, udover hvad man selv måtte påsætte af beskyttelsesfilm. Evt. saltvand og ting der kan ridse kommer i direkte kontakt med skærmen. Det er det dyreste af de tre covers.

iPhone-som-undervandskamera

Griffin Survivor + Catalyst

På førstepladsen..

Og vinderen er…. Griffin Survivor + Catalyst til iPhone 5 og 5S

Prisen og sikkerheden for at telefonen hverken får skrammer eller saltvand på skærmen, gjorde at valget faldt på en Griffin Survivor + Catalyst Waterproof Case for iPhone.
De to virksomheder Griffin og Catalyst, er med hver deres spidskompetencer gået sammen om at lave et vandtæt etui til iPhone.
iPhone etuiet kan tåle fald fra to meters højde og kan bruges som undervandskamera ned til tre meters dybde. Coveret er større end de to fra Lifeproof, og giver telefonen et ‘surfer-agtigt’ look. ‘Glasset’ hen over skærmen ligger helt glat og og der går kun ganske lidt af skærmens følsomhed tabt.

Pris:

409,- i sort / transparent

Største plus:

Giver en oplevelse af et meget robust cover. En strop til håndledet forhindrer telefonen i at forsvinde i bølgerne. Det er det billigste af de tre covers.

Største minus:

Dette cover er noget større end de to første og derfor mindre egnet til at bruge til hverdag.
Den lille kant på fronten kan gøre det lidt svært at åbne nederste rullegardin fra låst skærm.

Generelt om vandtætte covers til iPhone

For alle vandtætte covers til iPhone gælder det, at telefonens lydkvalitet bliver en smule forringet hvis man bruger det uden headset.
De kan alle bruges til hverdag, dog er coveret fra Griffin + Catalyst lidt stort.

Før du tager et vandtæt cover i brug bør du altid…

…Teste dit cover TOMT i min. en halv time under vand i køkkenvasken.
…Teste igen når telefonen er lagt ind.
…Følge instrukserne i den medfølgende manual om tests og vedligehold.
…Hvis du har haft tabt telefonen, test igen.
…Vide at du alene har ansvaret for om din telefon lider overlast.

Rollei iPhone 5G UW-i5 Underwater Housing

Hvilket cover kan du bedst lide?

Del dine erfaringer om telefonen som undervandskamera i kommentarfeltet nedenunder