En tuk tuk, tak! Tuk tuk i Sri Lanka

Tuk Tuk Sri Lanka

Tuk Tuk i Sri Lanka. Chaufføren er lokal kendt og kan vise dig guest houses som ikke er på nettet
Denne artikel har tidligere har været postet på Turen går til Sri Lanka

Tuk tuk i Sri Lanka

Overalt i Sri Lanka vrimler med de små sjove tuk-tuk’er i forskellige farver.
Nogle er pimpede så de har deres helt eget personlige udtryk.

Fungerer som en taxi

Tuk tuk’en fungerer som en taxi, men er åben og med en tophastighed på kun 60 km i timen.
Det er en slags udvidet knallert med tre hjul.
Da affjedringen i en tuk tuk ikke er så god, er den bedst til korte strækninger. Skal du rejse over længere distancer anbefales en taxi eller en privatchauffør.

På trods af tuk tuk’ens beskedne størrelse, er der ud over chaufføren plads til 3-4 passagerer, og du vil blive overrasket over hvor meget bagage der kan proppes ind bagi sådan lille en.

Tuk tuk i Sri Lanka

Tuk tuk i Sri Lanka – Her står de på rad og række i byen Nuwara Eliya

Mød og støt lokalbefolkningen

Rejser du rundt i Sri Lanka, vil du blive tilbudt transport med tuk tuk hvor end du kommer frem. Og det er en rigtig fin måde at møde og støtte lokalbefolkningen.
Det ikke koster ret meget at køre med en tuk tuk chauffør, og ofte vil chaufføren have lyst til at fortælle dig om sin by, sin familie eller andre spændende ting, som du ikke kan læse i guidebøger om Sri Lanka.

Tuk tuk chaufførerne er lokalt kendte, og kan f.eks. vise dig nogle af de små guest houses som måske ikke en gang er at finde på internettet.

Selvstændige srilankanere

Da det ikke kræver så meget uddannelse at blive tuk tuk chauffør, er det for mange srilankanere en overkommelig måde at blive selvstændig på.

Nogle tuk tuk chauffører har ikke en gang lært at læse, men de får på en eller anden måde skrabet penge sammen til at købe en tuk tuk, og så er de i gang.

Tuk tuk kaldes også for en three-wheeler

Zulu tuk tuk ræs

Tuk tuk blev for alvor kendt i Danmark i 2012, da TV2 Zulu sendte en række kendte danskere (Uffe Holm, Julie Ølgaard, Oliver Bjerrehuus, Nicoline Toft, Christina Sederquist og Torben Chris) til Sri Lanka, for at deltage i det årlige ‘Lanka Challenge’. Et velgørenhedsløb der har til formål at indsamle penge til ofrerne for den 26 år lange borgerkrig, der sluttede i 2009.

Lanka Challenge

Skulle du have lyst til selv at prøve kræfter med Lanka Challenge, gentages det d. 20. til d. 29. april 2017 og 8.-17. september 2017 for ottende år i træk.

Du kan du se ruten og tilmelde dig her

Lanka Challenge trailer

Alle episoderne fra Zulu tuk tuk ræs ligger stadig på nettet på Tv2 Play

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

Translate »