lindos

[Indlægget indeholder reklamelinks]

Lindos by, så græsk som man overhovedet kan ønske sig

I samme øjeblik jeg stod af bussen til Lindos, vidste jeg bare, at jeg var kommet det helt rigtige sted hen. Fra busstoppestedet kunne jeg se ned over den lille hvide by, som er så græsk som man overhovedet kan ønske sig. Husene i Lindos ligger tæt sammen, klatrende ned af bjergsiderne, ned i dalen for til sidst at ende ud ved en skøn strand omkranset af blåt hav. Over byen knejser Lindos Akropolis, som er næsten lige så flot som Akropolis i Athen.
Lindos var præcis hvad jeg havde drømt om..

lindos by rhodos

Corona restriktioner tager hårdt på en rejseblogger

Siden jeg kom hjem fra Sri Lanka i marts, havde jeg kun været på et par småture til Sverige. Corona restriktioner er ikke noget, der bekommer en rejseblogger vel. Hverken mentalt eller økonomisk. Udlængslen var taget til og Udenrigsministeriets rejsevejledninger blev studeret nøje.

En torsdag eftermiddag i oktober, efter endnu et pressemøde, lyste Grækenland gult på kortet, tæt omsluttet af orange-farvede lande. Smittetallene i hele Europa var stigende og turistsæsonen i grækenland var ved at rinde ud. Det var nu eller aldrig..

Jeg klikkede på købsknappen på en af Apollo Rejser’s afbudrejser. En enkeltbillet til Rhodos uden hotel og indchecket bagage var sat ned til en uhørt lav pris.

lindos strand rhodos
lindos rhodos
pallas beach lindos rhodes

Passenger Locator Form (PLF-formular) skal udfyldes til de græske myndigheder

Det er et krav at man 24 timer inden afrejse, udfylder en “Passenger Locator Form” udstedt af de græske myndigheder.
PLF-formularen skal udfyldes korrekt ellers kan man risikere at blive afvist af flyselskabet i afrejselufthavnen eller at blive nægtet indrejse i Grækenland. I værste fald kan man få en bøde på EUR 500.

Senest ved midnat før afrejsedagen får man tilsendt en QR code, som så skal fremvises på print eller digitalt i ankomstlufthavnen.

ged lindos rhodos
rhodos kat

Med mundbind og kun 5 kg håndbagage

Vel vidende, at Grækenland med stor sandsynlighed ville skifte til orange ugen efter og det ville blive nærmest umuligt at skaffe en rimelig flybillet hjem igen, sad jeg tre dage senere på et fly til Rhodos. I bagagehylden oven over mig lå alt jeg havde med, 5 kg håndbagage.

Iført mundbind og godt klemt inde mellem to fremmede mennesker, var jeg lettet da piloten forsikrede os om, at luften i kabinen blev udskiftet hvert tredje minut med luft udefra. Jeg havde ikke spor lyst til at blive syg på rejsen, selv om jeg var godt forsikret.
Så snart jeg kom frem ville det blive meget lettere at holde afstand. Jeg havde planer om at opholde mig meget ude i naturen og at finde et lille værelse med  tekøkken, så jeg selv kunne lave mad.

monastery lindos rhodes

Corona indrejseregler til Grækenland

Ved ankomsten til Diagoras, Rhodos lufthavn, blev nogle fra flyet udtaget til at få foretaget en test for coronavirus, men jeg gjorde ikke.
Efterfølgende har reglerne ændret sig: Fra 11. november 2020 er det blevet påkrævet at fremvise en negativ PCR-test, som er max. 72 timer gammel. Og mellem 18. december 2020 – 7. januar 2021 er 3 dages selvisolation ved ankomst blevet tilføjet som indrejsekrav.

village cafe lindos

Offentlig bus til Lindos

De første to overnatninger på Rhodos, havde jeg i Theologos tæt på lufthavnen. Fra Theologos tog jeg bussen til Rhodos by, hvor jeg skiftede til en bus der kørte syd på langs kysten til Lindos.
Det gik nemt og uden problemer og er væsentlig billigere end at køre med taxi. Hele turen tog vel alt i alt et par timer. Med taxi havde det nok taget en time.

Billetpriser med offentlig bus på Rhodos:

Bus fra Theologos til Rhodos by 3,50 Euro
Bus fra Rhodos by til Lindos 5,50 Euro
Transferbus fra Lindos Central Bus Station til Taxi Station Lindos 0,50 Euro

Village Café Lindos

Ved ankomsten til Lindos, spiste jeg en god frokost på Village Café, mens jeg bestilte et hotelværelse på telefonen.

Hvis du skal til Lindos, kan jeg anbefale denne lille hyggelige café. Maden er frisk og lækker og betjeningen i top. Det er den du kan se på madbilledet.

Stefany’s Taverna

De to billeder med de flotte pink blomster er Stefany’s Taverna og Restaurant, som også er et meget populært spisested. Fra tagterrassen er der en flot udsigt.

stefany's taverna lindos
stefanys taverna
lindos akropolis room with a view

Chrysa Studios – Et værelse med udsigt

Det første hotel jeg bookede var Chrysa Studios [Reklamelink] og man må sige, at det bogstavelig talt er et værelse med udsigt.

Chrysa Studios ligger højt, lidt væk fra bymidten og ikke så langt fra hovedvejen, men langt nok til, at man ikke hører bilerne.
Værelserne er rene, uden dikkedarer og lidt til den skrabede side. Der er tekøkken med køleskab og en stor terrasse som man deler med naboen. Når man kigger ud af vinduet er der den mest vidunderlige udsigt over hele Lindos by, med Lindos Akropolis og havet som baggrund.

Her boede jeg i en uge. Det meste af tiden lavede jeg selv mad. Det nærmeste supermarked holdt lukket pga. corona, så mad og vand blev hentet nede i byen og slæbt op af de stejle gader og trapper. Men roen og udsigten gjorde opholdet her til en ganske særlig oplevelse. Af og til løb et par geder forbi på gaden nedenfor mit vindue.

Værtsparret, der ejer stedet, er ordentlige mennesker, som gjorde alt hvad de kunne for at leve op til corona restriktionerne på stedet.
Chrysa Studios er fint til prisen og beliggenheden er god, hvis man ikke har lyst til at bo lige midt i mylderet af turister.

chrysa studios lindos
chrysa studios lindos
lindos by night
acropolis lindos rhodos
lindos akropolis rhodos

Seværdigheder i Lindos

Den mest kendte seværdighed i Lindos er som nævnt Lindos Akropolis, men også den lille fine kirke, The Church of the Panagia, som ligger midt i byen er meget populær. Her ligger også ruinerne af et teater fra oldtiden, Ancient Theatre of Lindos.

Tomb of Kleoboulos, kræver et par gode travesko og en tur ud i naturen. På vejen kan man hilse på små flokke af geder og der er mulighed for at tage nogle flotte billeder af Lindos fra udsigtspunkter på vejen.

St Paul’s Bay er en smuk lille bugt med to dejlige badestrande. Én i hver ende af bugten.

Lindos strand som går ud i et med Pallas Beach er en fantastisk badestrand, med krystalklart vand velegnet for små børn.

Derudover er der mulighed for shopping, lange gåture til nabobyerne og i naturen, samt forskellige vandsportsaktiviteter.

St Paul's Bay Lindos
lindos smalle gader rhodos
lindos rhodos souvenirs

Lindos har mange smalle og hyggelige gader

Gaderne i Lindos er smalle og hyggelige. Overalt er der små butikker, som sælger traditionelle souvenirs, smykker, tasker og tøj, side om side med gode restauranter og caféer. En del af bymidten er overdækket, så det kan være svært ikke at fare vild nogle gange.

Sidst i oktober slutter turistsæsonen. Det var på dette tidspunkt jeg var der. Derfor er der ikke særlig mange mennesker på billederne. Om sommeren er her stuvende fuldt af turister, som kommer fra andre byer på Rhodos for at se smukke Lindos og for at opleve Lindos Akropolis.

kyssemuren lindos rhodos

Kyssevæggen i Lindos

kyssevæggen lindos rhodos
blomster lindos rhodos
græsk kat
Eleftheria Lindian Studios I
Eleftheria Lindian Studios I
grækenland rhodos

 Eleftheria Lindian Studios I – Endnu et værelse med udsigt

Det andet hotel jeg boede på ligger mere centralt i byen. Sjældent er jeg blevet modtaget så hjerteligt som i Eleftheria Lindian Studios I [Reklamelink].

Christian sad udenfor ved et lille bord i haven da jeg kom. Først var han lidt forvirret, for han havde ventet, at jeg var en mand pga. endelsen på mit fornavn. Men da først han havde forstået, at jeg var den nye gæst, rejste han sig og sprittede sine hænder af. Han gjorde tegn til, at jeg skulle gøre det samme. Herefter gav han mig hånden og bød mig velkommen.

Efter en lille rundvisning og hyggelig snak viste han mig op til mit nye værelse. “Du har fået værelset med den bedste udsigt” sagde han. Og det havde jeg. Inden han gik sagde han: “Nu er du ikke længere min gæst, men min ven. Og næste gang du kommer er du familie.” Og så gav han mig et kram.

Det viste sig at være stilen. rengøringsdamen på Eleftheria Lindian Studios I er lige så hjertelig. Vi kommunikerede mest med tegnsprog.
Hun havde set, at jeg spiste mange grøntsager så en dag kom hun med en flaske nypresset olivenolie fra hendes oliventræ i haven. Den skulle jeg have. Så sødt altså..

Eleftheria Lindian Studios I Rhodos
Rhodos værelse med udsigt Lindos

Græsk lockdown

Det var i mens jeg boede her, at Grækenland gik i fuld lockdown. Rhodos havde ellers holdt sig på et meget lavt smittetal (lavere end i Danmark) og jeg havde hele tiden følt mig meget tryg, men smitten på Grækenlands fastland var steget voldsomt i den tid jeg havde været der.

Nu blev det annonceret, at vi ikke længere måtte gå på gaden uden en gyldig grund og en særlig tilladelse. Kun supermarkeder og apoteker holdt forsat åbent. Så jeg slæbte vand og grøntsager med hjem til flere dage i lockdown og så begyndte jeg ellers at lede efter en flybillet hjem til Danmark.

I første omgang var lockdown planlagt til at vare tre uger, men der er forsat lockdown i hele Grækenland i skrivende stund. Så det var den rigtige beslutning at rejse hjem på dette tidspunkt.

Jeg håber dog på at få lejlighed til at besøge denne hyggelige by på Rhodos igen en anden gang og Eleftheria Lindian Studios I får mine varmeste anbefalinger.

Gem på Pinterest!

village cafe lindos pin
Rhodos kat pin
lindos akropolis by night pin
St Paul's Bay