Sådan søger du visum til Bali og resten af Indonesien
+ vigtigt information vedr. ankomst og afrejse

Der er visumpligt for at komme ind i Indonesien, herunder Bali. Visum til Bali kan søges i Denpasar lufthavn ved ankomst og betales kontant i US dollars.

Når du søger visum til Bali får du automatisk visum til hele Indonesien. Dette giver dig mulighed for at rejse rundt mellem øerne, og f.eks. at tage en tur til Lombok og Gili Øerne, som kun ligger 1 1/2 times sejlads fra Padang Bai på det østlige Bali.

Obs! Se venligst også opdatering på visum til Bali nederst på siden *

Tjek dit pas inden rejsen til Bali

Før du rejser til Bali skal du være sikker på at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter din hjemkomst, og der skal være to blanke sider i træk i passet. Rejser du med børn, skal de have deres eget pas.
Myndighederne på Bali er meget strikse mht. disse regler, og det er dem, der kan afgøre om du opfylder kravene til indrejse.
Det er udelukkende dit eget ansvar at have tingene i orden. Så undersøg dette i god tid, der kan være ventetid på fornyelse af pas.

Hæv 35 US dollars i Danmark inden rejsen

Derudover skal du have 35 US dollars klar i kontanter (ca. 220 DKK) til betaling af dit indrejsevisum. (Opdateret 28. dec 2014)
Pengene skal du have med fra Danmark i din håndbaggage. Du får ikke din kuffert inden visumskranken, og der er ingen ATM før du er kommet helt igennem baggageudlevering og alle sikkerhedsforanstaltninger i lufthavnen.

Bali Arrival Card

Arrival & departure card, Indonesia

I flyet på vej mod Denpasar

Husk at tage en kuglepen med i din håndbaggage, den skal du bruge til at udfylde de indrejsepapirer som du vil få udleveret i flyet på vej mod Denpasar.
Det du får udleveret er et ‘arrival card’ og et ‘departure card’. Begge dele skal udfyldes, og ‘arrival card’ afleveres ved paskontrollen på vej ind i landet. Den anden del, ‘departure card’, skal du gemme i dit pas og aflevere ved udrejse af landet.
Husk iøvrigt også at gemme dit boardingkort fra flyet til Bali sammen med passet. Du får også brug for det ved ankomsten.

Visum til Bali søges ved ankomsten til Denpasar lufthavn

Ved ankomsten til Bali følger du blot menneskemængden til køen ‘Visa on arrival’. Du kan slet ikke undgå at se den. Ved skranken skal du vise dit pas, dit boardingkort, og en gyldig returbillet. Herefter betaler du de 35 US Dollars for dit indrejsevisum, som nu vil være gyldigt i de næste 30 dage.
Du får udleveret to ‘visa on arrival’ kort. Det ene afleverer du med det samme i paskontrollen, det andet gemmer du i dit pas og fremviser ved hjemrejsen.
Det plejer som regel at gå nemt, hvis du har forberedt dig som beskrevet ovenfor.

Vigtig information vedr. hjemrejsen

Ved hjemrejsen skal du altså ud over de sædvanlige, pas og flybilletter, have den resterende del af dit visum klar, samt dit ‘departure card’.
Derudover betaler man et udrejsegebyr på 200.000 rupiah (ca. 103 DKK) pr. person, dette gebyr betales kontant og kun kontant, så sørg for at gemme dette beløb eller hæv det i en ATM i lufthavnen inden du tjekker din bagage ind.
Har du en mellemlanding i Jakarta, skal du yderligere betale et beløb på 40.000 rupiah (ca. 20 DKK) for at flyve indenrigs.

Obs! Se venligst også Opdatering på afrejseskat fra Bali, nederst i dette indlæg*

God rejse! 🙂

Se også: ‘Den Indonesiske Ambassade’

Opdatering på visum til Bali *

Danske statsborgere (og en lang række andre nationaliteter) skal ikke længere betale for et indrejsevisum til Indonesien. (Opdateret 08. jan 2020)

For at opnå visumfrihed til Bali og resten af Indonesien, skal følgende regler være opfyldt:

1. Ophold i landet på max. 30 dage.
2. Ankomst til landet via én af følgende lufthavne:
Ngurah Rai International Airport på Bali, Soekarno Hatta International Airport i Jakarta, Kualanamu International Airport i Medan, Hang Nadim International Airport på Batam eller Juanda International Airport i Surabaya
3. Eller hvis du kommer ad vandvejen skal du ankomme via en af disse havne:
Sri Bintan Pura ferry terminal i Tanjung Pinang, Tanjung Uban Harbor på Bintan, Sekupang Harbor på Batam eller Batam Center Harbor også på Batam.

Hvis du rejser ind eller ud fra en havn eller lufthavn der ikke fremgår af listen ovenfor, er der visumpligt, og visum skal købes ved ankomsten som beskrevet tidligere i indlægget.
Rejsende uden indrejsevisum kan blive nægtet udrejse fra en visumkrævende havn eller lufthavn (der ikke fremgår af den ovennævnte liste).

Alle indrejsende skal gennem immigrationen og de gængse indrejsekontroller ved ankomst.

Læs også om: De frække aber i Ubud Monkey Forest på Bali

Opdatering på afrejseskat fra Bali *

Som noget relativt nyt, skal der ikke længere betales afrejseskat fra Bali. (Opdateret 08. jan 2020)
Flybilletternes pris inkluderer nu afrejseskat fra Bali, og myndighederne vil ikke længere opkræve afrejseskat når du forlader Bali.

Fraskrivelse af ansvar

Der gøres venligst opmærksom på at brug af informationer fundet på Miss-World.dk er på eget ansvar. Da visumreglerne for et land kan ændre sig med kort varsel, kan Miss-World.dk ikke på nogen måde drages til ansvar for om informationerne på hjemmesiden er korrekte og fyldestgørende.
Har du kendskab til at en eller flere informationer er blevet ændret, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar til indlægget.

For konkrete spørgsmål vedr. indrejseregler henvises til Den Indonesiske ambassade i Hellerup