Sådan søger du visum til Sri Lanka

Sådan søger du visum til Sri Lanka + Vigtig information

Opdateret 1. August 2017

En udførlig guide til hvordan man søger turist visum til Sri Lanka

Alle danske statsborgere skal have et indrejse visum til Sri Lanka.
Visum kan ansøges i lufthavnen ved ankomsten og betales kontant i US dollars eller hvis man vil spare sig selv for køen i lufthavnen, kan man i forvejen ansøge og betale online.

Vigtigt

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 mdr. efter din indrejsedato.
Du skal have en gyldig returbillet.
Et ETA visum er gyldigt i op til 30 dage fra indrejsedatoen, men kan forlænges i op til 6 måneder.

Pris

Gebyret online er 35 USD pr. person (ca. 245 DKK), som betales med kreditkort (Visa kort, MasterCard eller American Express).
For børn under 12 år er det gratis.

Ekspeditionstid

Ekspeditionstiden er normalt ganske kort, maximalt på 24 timer, hvorefter visumet kan printes ud og medbringes på rejsen sammmen med passet. (Tjek evt. dit spamfilter, hvis mailen ikke kommer som forventet)

sri-lanka-visum-online-eta

Sådan ansøges om indrejse tilladelse til Sri Lanka

 

Sådan ansøger du om et turist visum til Sri Lanka, online

Husk at have pas og kreditkort klar
Klik på linket www.eta.gov.lk (Åbner i en ny side)
Vælg ‘Sprog(Vi har valgt engelsk)
Klik på ‘Apply‘ midt på siden øverst.
Du bliver nu bedt om at acceptere betingelserne. For at gå videre skal du læse dem og markere ‘I agree
Vælg herefter ‘Tourist ETA‘ – ‘Apply for an Individual
Udfyld alle felter markeret med en * (Al information bør være det samme som i passet)

Intended arrival date‘ skriver du din indrejsedato i Sri Lanka
Purpose of Visit‘ vælger du ‘Sightseeing or Holidaying
Port of Departure‘ kan du skrive navnet på den lufthavn, hvor du mellemlander på vejen til Sri Lanka
Airline/Vessel‘ kan du evt. skrive navnet på flyselskabet
Flight/Vessel Number‘ kan du evt. skrive flynummeret, som fremgår af din billet
Contact detals‘ Skriver du din adresse i Danmark
Address in Sri Lanka‘ skriver du navnet på dit ankomsthotel
E-mail-adresse, telefonnummer og mobilnummer skal være din egne informationer (ikke hotellets)

 

Til de 3 sidste spørgsmål

under ‘Declaration‘ svarer du ‘No‘ til alle tre
Do you have valid resident VISA?
Are you currently in Sri Lanka and possess an ETA?
Do you have multiple entry VISA?
Klik til sidst du på knappen ‘Confirm

Nu kan du gennemgå og sikre at alle informationer er indtastet korrekt
Vælg betalingskort og gennemfør betalingen

Du modtager derefter en bekræftelse på din bestilling på visum til Sri Lanka, på den mailadresse du har opgivet, og derefter kommer en mail med en godkendelse af din indrejse i landet. Udskriv din bekræftelse og medbring denne på rejsen.

Gyldighed

Visum til Sri Lanka vil være gældende til ophold i op til 30 dage, men kan ved behov forlænges med yderligere 30 dage i Colombo, Department of Immigration and Emigration. Læs evt. vejledning her

 

Læs også hvordan du lettest kommer rundt i Sri Lanka Privatchauffør i Sri Lanka

 

[Indlægget indeholder IKKE affiliate links]

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

12 comments on “Sådan søger du visum til Sri Lanka

  1. T.N

    Hvor lang tid går der højst før jeg får mit visa hvis jeg bestiller online (rejser imorgen)

    1. Trine Handskemager

      Hej Tiana,
      Hvis det er første gang du søger visum til Sri Lanka, så skulle det komme med det samme. Altså inden for max. 10 minutter.
      Det virker som om det foregår helt automatisk.
      Håber du får det i tide og ønsker dig en fantastisk rejse.
      Kh Trine

  2. grethe bagger

    Hej.
    Når jeg taster udløbsdatoen ind på mit pas laves det om til februar i stader for marts ??
    jeg taster den 26 marts 2025 som så laves om til 26 februar 2025
    Er der nogen der ved hvorfor?

    1. Miss-World

      Hej Grethe, Tak for din kommentar. Jeg kan desværre ikke give dig et svar på hvorfor det tekniske på ETA’s hjemmeside ikke virker, men prøv at åbne linket i en anden browser og se om det løser problemet.
      Jeg hører gerne fra dig igen hvis dette kunne hjælpe dig 🙂

  3. Ole a

    Hej er der nogen som ved om feltet childinformation skal udfyldes på min visa ansøgning. Han er 12 år og har sit eget pas.

    1. Miss-World

      Kære Ole,
      Tak for din besked 😊 Jeg vil mene at din søn skal have sit eget visum, da han er fyldt 12 år, og at du derfor ikke behøver at udfylde noget i feltet childinformation.
      Jeg vil dog venligst gøre opmærksom på at jeg er rejseblogger og at mine svar her på siden er baseret på information fundet på internettet og ikke er en konkret viden om indrejsevisa til Sri Lanka.
      Hvis du vil have konkret information kan du rette henvendelse til Sri Lanka’s ambassade i Stockholm http://www.stockholm.embassy.gov.lk
      Vi hører naturligvis meget gerne fra dig igen, hvis du får svar på dit spørgsmål fra ambassaden. Det vil være en hjælp til andre rejsende. Ønsker Jer er skøn ferie i Sri Lanka 🍍🌴☀️

  4. Ida Bjerg

    Hej! Jeg har lige søgt om visa til Sri Lanka og det blev godkendt og det hele, men da jeg får det, kan jeg se, at min fødselsdato er skrevet forkert. Jeg har prøvet at ringe ind til dem, men kan ikke komme igennem, har desuden også skrevet en e-mail, men er bange for de ikke ser det inden vi skal afsted, håber du kan hjælpe 🙂

    1. Miss-World

      Kære Ida,
      Tak for din besked. Jeg tvivler på at du vil opleve problemer pga. af den lille slåfejl i ansøgningen. Det eneste du kan gøre er at prøve at skrive til dem og håbe på svar inden I rejser, og ellers holde vejret i immigrationen og håbe at de ikke lægger mærke til forskellen på din fødselsdag 😉
      Håber at du får en rigtig god rejse.

  5. Ole

    Da jeg laver visum ansøgningen bemærker jeg denne del. Please produce your passport together with return air ticket and proof of sufficient funds to the Immigration officer at the port of entry to Sri Lanka, betyder det at der skal forevises bank udskrift lige som det er tilfældet ved indrejse i Indien eller skal de bare se at man har penge nok med til at overleve i ferien.
    Ole

    1. Miss-World

      Hej Ole,
      I praksis har jeg aldrig oplevet at blive stillet dette spørgsmål ved indrejsen, så mit svar bliver kun et gæt.
      Vil tro at de ser efter om man har en returbillet, da opholdstilladelsen som udgangspunkt kun gælder for 30 dage.
      Det giver ikke rigtig mening at man som vesterlænding skulle søge illegalt arbejde i Sri Lanka, da vores lønninger er så meget højere end deres.
      Hvis du vil være sikker på at gøre det helt rigtige, kan du skrive en mail til Det Danske Konsulat i Sri Lanka, adressen finder du her: https://miss-world.dk/det-danske-konsulat-i-sri-lanka
      Hvis du får svar på spørgsmålet, vil det være til hjælp for andre hvis du vil vende tilbage og skrive svaret her.
      På forhånd tak og rigtig god rejse til Sri Lanka.

  6. sattar

    Hej
    Jeg dansk fremme pas, can jeg rejser til sri lanka ?

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

Translate »