Opdateret november 2018

Visum til Sri Lanka

Udførlig guide til, hvordan man søger turistvisum til Sri Lanka online

Alle danske statsborgere skal have visum til Sri Lanka. Ved ophold i Sri Lanka på op til 30 dage, kan visum bestilles online eller i Colombo Airport ved ankomsten.
Jeg vil til enhver tid anbefale at du bestiller og betaler dit visum online. Så sparer du dig selv for køen i Colombo Airport og er hurtigt fremme ved immigrationen. Se vejledning herunder!
Vælger du først at købe visum ved ankomst, skal du medbringe 35-40 US dollars i kontanter (man kan muligvis også betale med Euro).

Vigtigt! Vær opmærksom på

At dit pas skal være gyldigt i minimum 6 mdr. efter din indrejsedato.
At du skal have en gyldig returbillet.
At et ETA visum er gyldigt i op til 30 dage fra indrejsedatoen, men kan forlænges i op til 6 måneder. Se hvordan nederst.

Pris – Hvad koster visum til Sri Lanka?

Gebyret for at bestille visum online, er 35 USD pr. person (ca. 230 DKK), som betales med kreditkort (Visa kort, MasterCard eller American Express).
For børn under 12 år er det gratis, men man skal alligevel udfylde en visumansøgning.

Hvor lang tid tager det, at få et turistvisum til Sri Lanka?

Når du bestiller et almindeligt turistvisum til Sri Lanka på nettet, foregår behandlingen af din ansøgning helt automatisk. Ekspeditionstiden er derfor normalt ganske kort. De fleste gange ligger der et visum i din indbakke efter ganske få minutter (maximalt efter 24 timer). Tjek evt. dit spamfilter, hvis mailen ikke kommer som forventet.
Hvis visum-siden har virket som den skal, men der stadig ingen mail kommer, vil dit visum i de fleste tilfælde stadig være registreret i systemet og gyldigt.
I værste fald, vil du blive henvist fra immigrationen til visumkøen i Colombo Lufthavn, og blive bedt om at købe et nyt turistvisum.

Skal man printe visum til Sri Lanka?

Svaret på dette spørgsmål er både ja og nej. Du vil kun sjældent får brug for et printet visum.
Personligt kan jeg dog bedst lide at være godt forberedt, så jeg medbringer altid en printet version af mit visum og af min flybillet. Dette vil jeg også anbefale andre at gøre. Bare for en sikkerheds skyld! Så du er godt forberedt på din rejse.

Ved immigrationen i Colombo lufthavn har de en elektronisk udgave af dit visum registreret på computeren. De kigger kun sjældent på den printede version. Dog har jeg oplevet dette. Om jeg ikke var kommet ind i Sri Lanka uden et printet visum, står hen i det uvisse. Det var jeg sikkert. Men jeg har også hørt om tilfælde, hvor flyselskabernes personale, har bedt om at se indrejsevisum til Sri Lanka, ved indcheckning i Kastrup Lufthavn. Ifølge lovgivningen skal det tilsyneladende registreres i DK, om der er købt visum på forhånd, selv om dette i langt de fleste tilfælde ikke håndhæves.
Det er dog fuldt lovligt først at købe visum ved ankomsten i Sri Lankas lufthavn. Se vejledning øverst.

Sådan søger du turistvisum til Sri Lanka online

Husk at have pas og kreditkort klar inden du går i gang.
Klik på linket www.eta.gov.lk (Åbner i en ny side)
Vælg ‘Sprog(Vi har valgt engelsk)
Klik på ‘Apply‘ midt på siden øverst.
Du bliver nu bedt om at acceptere betingelserne. For at gå videre skal du læse dem og markere ‘I agree
Vælg herefter ‘Tourist ETA‘ – ‘Apply for an Individual
Udfyld alle felter markeret med en * (Al information bør være det samme som i passet)

Intended arrival date‘ skriver du din indrejsedato i Sri Lanka
Purpose of Visit‘ vælger du ‘Sightseeing or Holidaying
Port of Departure‘ kan du skrive navnet på den lufthavn, hvor du mellemlander på vejen til Sri Lanka
Airline/Vessel‘ kan du evt. skrive navnet på flyselskabet
Flight/Vessel Number‘ kan du evt. skrive flynummeret, som fremgår af din billet
Contact detals‘ Skriver du din adresse i Danmark
Address in Sri Lanka‘ skriver du navnet på dit ankomsthotel
E-mail-adresse, telefonnummer og mobilnummer skal være din egne informationer (ikke hotellets)

Til de 3 sidste spørgsmål

under ‘Declaration‘ svarer du ‘No‘ til alle tre
Do you have valid resident VISA?
Are you currently in Sri Lanka and possess an ETA?
Do you have multiple entry VISA?
Klik til sidst du på knappen ‘Confirm

Nu kan du gennemgå og sikre at alle informationer er indtastet korrekt
Vælg betalingskort og gennemfør betalingen

Du modtager derefter en bekræftelse på din bestilling på visum til Sri Lanka, på den mailadresse du har opgivet, og derefter kommer en mail med en godkendelse af din indrejse i landet. Udskriv din bekræftelse og medbring denne på rejsen.

Gyldighed

Visum til Sri Lanka vil være gældende til ophold i op til 30 dage, men kan ved behov forlænges med yderligere 30 dage i Colombo, Department of Immigration and Emigration Læs vejledning her.

Hvordan kommer man lettest rundt i Sri Lanka?

Læs også Miss-World’s store Sri Lanka Guide