Copyright © Det er ikke tilladt at kopiere visumguiden til andet end privat brug, men du er velkommen til at linke til den.
Visumguiden udkom første gang 1. april 2013 og holdes løbende opdateret.

Skal man have visum til sri lanka?

Alle der rejser ind i Sri Lanka, skal have et gyldigt indrejsevisum. Dette gælder også for danske, svenske og norske statsborgere. Der findes tre typer visum, som jeg kommer ind på i denne guide. Turistvisum, forretningsvisum og transitvisum. Længden på turistvisum og forretningsvisum kan variere, men transitvisum gælder kun i op til 48 timer.

Visum til Sri Lanka – Sådan søger du online eller on arrival

I denne guide, vil du trin for trin blive guidet gennem ansøgningen af turistvisum til 30 dages ophold i Sri Lanka.
Jeg kommer ind på de forskellige typer af visa, hvordan man bestiller online, samt hvordan man kan ansøge om visum til et længerevarende ophold. Jeg viser dig, hvordan man benytter Sri Lanka’s officielle ETA hjemmeside og jeg kommer ind på, hvordan du også kan søge om visa ved ankomsten til Colombo Lufthavn (også kaldet Bandaranaike International Airport).

Det er nemt og hurtigt selv at søge visum. Og du sparer de høje gebyrer, som mellemmænd og uofficielle hjemmesider tager for, at gøre arbejdet for uvidende kunder. Pengene får du helt sikkert brug for på din ferie.

Når du har bestilt dit visum, må du meget gerne skrive en kommentar under visum guiden. Så hjælper du nemlig også mig. Tak!

Tre typer visum til Sri Lanka

Turistvisum

For de flestes vedkommende, er et turistvisum til 30 dages ophold i Sri Lanka nok.
Et 30 dages tourist visa giver double entry, altså mulighed for at rejse ind i landet to gange inden for 30 dage.
Dette kan være en fordel, hvis du f.eks. kombinerer rejsen med en tur til Maldiverne.

Business visa

Hvis du skal arbejde eller deltage i konferencer mens du er i Sri Lanka, er et forretningsvisum / business visa nødvendigt.

Du vil muligvis blive bedt om at fremvise invitation fra virksomheden i Sri Lanka eller anden relevant dokumentation for dit forretningsbesøg.

Transitvisum

Hvis du kun skal opholde dig i Sri Lanka i under to døgn, kan du nøjes med et transitvisum.

Du vil blive bedt om at fremvise dokumentation for (flybilletter), at du vil forlade landet igen, inden for 48 timer.

FAQ

Hvor lang tid tager det, at få visum til sri lanka?

Når du bestiller et almindeligt turistvisum online, foregår behandlingen af din ansøgning helt automatisk. Ekspeditionstiden er derfor normalt ganske kort. De fleste gange ligger der et visum i din indbakke efter få minutter, men det kan tage op til 24 timer. Tjek dit spamfilter, hvis mailen ikke kommer som forventet.

Jeg har ikke modtaget bekræftelse på mail?

Hvis visum- og betalingssiden har virket som den skal, men der stadig ingen mail er kommet, vil dit visum i de fleste tilfælde stadig være registreret elektronisk i systemet og gyldigt. Medbring evt. en bankudskrift, som bevis for at du har betalt for det.
Det værste der kan ske i denne situation er, at du vil blive henvist fra immigrationen til visumkøen i Colombo Lufthavn og blive bedt om at købe et nyt visum ved skranken. Læs også: Skal man printe sit elektroniske visa.

Skal man printe sit elektroniske visa?

Svaret på om man skal printe sit elektroniske indrejsevisum er både ja og nej, men i virkeligheden nok mest ja.
Du vil kun sjældent får brug for at vise det. Ved immigrationen i Colombo lufthavn, har de allerede den elektronisk udgave af dit visum registreret på computeren. Det kan de se, så snart de scanner dit pas.
Mange oplever, at suse lige gennem immigrationen, uden at skulle vise andet end pas og det arrival card, man udfylder i flyet eller ved ved skranken lige før immigrationen.

Hvad koster visum til sri lanka?

Prisen på et visum til Sri Lanka afhænger af, om du skal have et transit visa, tourist visa eller et business visa. Der er også forskel på prisen på business visa med én, to eller multiple entries.
Et almindelig turist visum til Sri Lanka, der gælder for indrejse i 30 dage, koster US$ 35 for danske statsborgere ved bestilling online. Samme visum koster US$ 40 hvis du køber det i Bandaranaike on arrival.
Visum bliver altid betalt i amerikanske dollars, on arrival kontant.

Gratis visum som forsøgsordning

Som noget nyt, er der i perioden mellem d. 1. august 2019 og 31. januar 2020 indført en forsøgsordning, som skal trække flere turister til landet. I denne periode er 30 dages turist visum gratis for folk fra en lang række lande, heriblandt for danskere.
Bemærk at indrejse i Sri Lanka i perioden ikke er visumfrit, men gebyrfrit
Enhver udenlandsk statsborger, som besøger Sri Lanka i en kort periode, skal anvende ETA og sikre forhåndsgodkendelse inden rejsen, for at undgå unødvendige forsinkelser i Colombo Lufthavn og overholde den forudgående godkendelse.

Denne ordning var først annonceret fra 1. maj 2019, men blev siden udskudt til 1. august pga. terrorangrebet i påsken. Om ordningen herefter bliver gjort permanent, vides endnu ikke.

Hvilke lande er fritaget for ETA-gebyr i forsøgsperioden?

Borgere fra følgende lande, kan ansøge om gratis turist visum til Sri Lanka online, så længe forsøgsperioden varer.

1. Australia 2. Greece 3. Philippines 4. Austria 5. Hungary 6. Poland 7. Belgium 8. Iceland 9. Portugal 10. Bulgaria 11. India 12. Romania 13. Cambodia 14. Ireland 15. Russia 16. Canada 17. Italy 18. Singapore 19. China 20. Japan 21. Slovak Republic 22. Croatia 23. Latvia 24. Slovenia 25. Cyprus 26. Lithuania 27. South Korea 28. Czech Republic 29. Luxembourg 30. Spain 31. Denmark 32. Malta 33. Sweden 34. Estonia 35. Malaysia 36. Switzerland 37. Finland 38. Netherlands 39. Thailand 40. France 41. Norway 42.United Kingdom 43. Germany 44. New Zealand 45. United States of America

Visa on arrival

Jeg vil til enhver tid anbefale, at du bestiller og betaler dit visum online. Så sparer du dig selv for USD 5 og køen ved skranken i Colombo Airport og så er du til med hurtigt fremme ved immigrationen efter den lange flyrejse.
Der kan selvfølgelig være situationer, hvor man er nødt til at vente med, at ansøge om visum til ved ankomsten i Colombo. I dette tilfælde skal du medbringe US$ 40 dollars i kontanter.

Opholdstilladelse ud over 30 dage

Opholdstilladelse ud over 30 dage, kan enten søges på forhånd ved den srilankanske ambassade i Stockholm hvis man er ude i god tid. Eller man kan søge 30 dages turist visum online og herefter møde op på visumkontoret i Colombo, inden dette visum udløber. Her kan man ansøge om et 90 dages visum, som dog tæller allerede fra den oprindelige indrejsedato.
Bemærk at du skal have en gyldig returbillet, som i givet fald vil skulle rykkes, hvis du først er kommet til Sri Lanka når du søger om forlængelse.

Den srilankanske ambassade i Stockholm

Sri Lanka har et generalkonsulat i Danmark, men det er den srilankanske ambassade i Stockholm, der har med visa udstedelse at gøre.
Visumansøgning, pasfoto og pas sendes i et anbefalet brev til ambassaden.
Ambassaden har ry for at være længe om at svare, så det anbefales at ansøge i god tid inden rejsen eller at følge vejledningen for visumforlængelse ved visumkontoret i Colombo.

Den srilankanske ambassade i Stockholm
Adresse: Strandvägen 39, l tr SE-114 56 Stockholm Sweden
Post adresse: P.O.Box 24055 SE-114 56 Stockholm
Email : slemb.stockholm@mfa.gov.lk
Telefon: +46 (8) 663 65 23/25

Department of Immigration and Emigration i Colombo

Hvis du allerede er i Sri Lanka og ønsker at forlænge dit visum, skal du ind til Colombo i Department of Immigration and Emigration.
Forbered dig bedst muligt ved at downloade og udfylde ‘Visit visa extension‘. Du skal desuden bruge et pasfoto som skal klæbes fast i øverste højre hjørne.

Forvent lang ventetid på visumkontoret i Colombo. Tag derhen fra morgenstunden omkring kl. 8:30 og medbring ETA formular, pasfoto og pas, kontanter til betalingen, samt læsestof til at fordrive ventetiden.
Hvis du ikke har mulighed for at printe formularen på forhånd, kan du udfylde en derhenne.

Head office of the Department of Immigration & Emigration, Colombo
Suhurupaya, Sri Subhuthipura Road, Battaramulla

Se adressen på kort

meget Fra min egen rejse til Sri Lanka

Personligt er jeg blevet bedt om at fremvise et printet visum i Colombo mere end én gang. Senest i januar 2019.
Selvom jeg har en email med mit visum på telefonen, medbringer jeg altid et print af både visum og flybillet.
Dette vil jeg også anbefale andre at gøre. Bare for en sikkerheds skyld! (Specielt hvis du ikke har datapakke til telefonen i Sri Lanka.) Om jeg ville være kommet ind i landet uden et printet visum, står hen i det uvisse. Det var jeg sikkert, men det havde muligvis været lidt mere bøvlet.

Jeg kom i vanskeligheder

I januar 2019 blev jeg ligeledes bedt om at fremvise mit visum ved indcheckning i Kastrup Lufthavn.
Personalet fortalte mig, at de ifølge lovgivningen skal registrere, om der er købt et visum online.
I samme forbindelse kom jeg i vanskeligheder, fordi jeg kun havde købt en enkeltbillet til Sri Lanka. 
Jeg rejste kun med håndbagage og havde derfor ikke regnet med at skulle i kontakt med flypersonalet, men denne gang virkede online check-in bare ikke. Så der var ingen vej uden om, jeg måtte checke ind ved skranken i Kastrup.
De venlige damer fra Air India, insisterede venligt men meget bestemt på, at jeg ikke ville komme med flyet, hvis jeg ikke havde en flybillet ud af Sri Lanka, når flyet skulle boarde.
Jeg stormede ned til gaten. Gudskelov havde jeg min computer med, og i al hast fik jeg købt en flybillet til Bangalore (af alle steder). Jeg kom med flyet i sidste øjeblik, ærgerlig over ikke at have nået en sandwich hos Joe & the Juice og 800 kr. fattigere. Til gengæld var der ingen, der ville se den billet jeg lige havde købt. Heller ikke ved ankomsten til Colombo.

Sådan søger du turist visum til Sri Lanka online

Forberedelse til online visumansøgning

Først skal du finde pas, flybillet, kreditkort og adressen på dit hotel frem.

Vær opmærksom på!
✓ Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 mdr. efter indrejsedato.
✓  Der skal være to ubrugte sider i passet.
✓ Du skal have en gyldig returbillet.

Klar til at gå i gang?

◦ Klik på linket til den officielle hjemmeside eta.gov.lk (Åbner i en ny side)
◦ Vælg ‘Sprog‘ (Vi har valgt engelsk)
◦ Klik på fanen ‘Apply‘ midt på siden øverst.
◦ Klik på linket ‘By the applicant
◦ Hvor der står: ‘Steps to be followed: Click on the Apply button and fill in the ETA application.’ – Skal du klikke på linket ‘Apply
◦ Du bliver nu bedt om at læse og acceptere betingelserne. Læs og marker feltet ‘I agree‘ nederst.
◦ Vælg herefter ‘Tourist ETA‘ og ‘Apply for an Individual‘ for at ansøge om 30 dages turist visum
(Hvis du skal søgeforretningsvisum, vælger du ‘Business purpose ETA‘ og ‘Apply for an Individual‘ eller ‘Transit ETA‘ og ‘Apply for an Individual‘ hvis du kun skal være i landet i mindre end 48 timer.)

◦ Udfyld herefter alle felter markeret med en 
Vigtigt! Al information skal være nøjagtigt det samme som står i passet.

◦ ‘Intended arrival date‘ Den dato dit fly lander i Sri Lanka
◦ ‘Purpose of Visit‘ Her vælger du ‘Sightseeing or Holidaying
◦ ‘Port of Departure‘ Er navnet på den lufthavn du rejser fra. F.eks. Copenhagen.
◦ ‘Airline/Vessel‘ Navnet på dit flyselskab
◦ ‘Flight/Vessel Number‘ Flynummeret, som fremgår af din billet
◦ ‘Contact detals ‘ Din adresse i Danmark
◦ ‘Address in Sri Lanka‘ Navn og adresse på dit (evt. første) hotel.
E-mail-adresse, telefonnummer og mobilnummer skal være din egne informationer (ikke hotellets)

TIL DE 3 SIDSTE SPØRGSMÅL

Under ‘Declaration‘ svarer du ‘No‘ til alle tre:

◦ Do you have valid resident VISA? No
◦ Are you currently in Sri Lanka and possess an ETA? No
◦ Do you have multiple entry VISA? No

Klik til sidst du på knappen ‘Confirm

Gennemgå nu alle informationer vær sikker på at de er indtastet korrekt og på samme måde som i dit pas.
(Dobbelttjek alle navne) Vælg betalingskort og gennemfør betalingen.

Voilà!

Om et øjeblik modtager du en bekræftelse på din bestilling af visum til Sri Lanka, på den mailadresse du har opgivet. Senere kommer en mail med dit godkendte visum. Udskriv mailen og medbring det i håndbagagen, sammen med dit pas og flybillet.

Hvis du kunne lide visumguiden, betyder det meget, hvis du skriver en kommentar nederst på siden.

God rejse!

Gem på Pinterest!

Planlæg din rejse

Nu hvor du har fået det med visum på plads, kan du begynde på det sjove, nemlig det at planlægge rejsen.
På Miss-World har jeg lavet en ret omfattende Sri Lanka guide – Brug den til at komme godt fra start.

Miss-World’s store Sri Lanka guide

Fralæggelse af ansvar

Brug af informationer fundet i denne guide og på Miss-World.dk, sker på eget ansvar. Visum guiden er alene af vejledende karakter og ingen kan drages til ansvar for evt. fejlagtige oplysninger, dårlige rejseoplevelser, opstået sygdom, økonomiske tab eller lign. Visumregler kan ændres med kort varsel og det er alene dit ansvar at overholde de til enhver tids gældende regler.
Ved tvivlsspørgsmål, læs venligst alt det med småt på ETA’s egen hjemmeside eller ret henvendelse til Sri Lankas ambassade i Stockholm.