Visum Sri Lanka

Copyright © Det er ikke tilladt at kopiere visumguiden til andet end privat brug. Du er dog altid velkommen til at linke til den.
Visumguiden udkom første gang 1. april 2013 – Senest opdateret 3. december 2023

Skal man have visum til sri lanka?

Ja, alle der rejser ind i Sri Lanka, skal have et gyldigt indrejsevisum. Dette gælder også for danske, svenske og norske statsborgere. Der findes tre typer visum, som jeg kommer ind på i denne guide. Turistvisum, forretningsvisum og transitvisum. Længden på turistvisum og forretningsvisum kan variere, men transitvisum gælder kun i op til 48 timer.

Visum Sri Lanka – Sådan søger du online eller on arrival

I denne guide, vil du trin for trin blive guidet gennem ansøgningen af turistvisum til 30 dages ophold i Sri Lanka.

Jeg kommer ind på de forskellige typer af visa, hvordan man bestiller online, samt hvordan man kan ansøge om visum til et længerevarende ophold. Jeg viser dig, hvordan man benytter Sri Lankas officielle ETA hjemmeside og jeg kommer ind på, hvordan du også kan søge om visa ved ankomsten til Colombo Lufthavn (også kaldet Bandaranaike International Airport).

Det er nemt og hurtigt selv at søge visum. Og du sparer de høje gebyrer, som mellemmænd og uofficielle hjemmesider tager for, at gøre arbejdet for uvidende kunder. Pengene får du helt sikkert brug for på din ferie.

Når du har bestilt dit visum, må du meget gerne skrive en kommentar under visum guiden. Så hjælper du nemlig også mig. Tak!

Tre typer visum til Sri Lanka

Turistvisum

For de flestes vedkommende, er et turistvisum til 30 dages ophold i Sri Lanka nok, men som noget nyt, kan man nu også ansøge om visum til op til 180 dage online.
Et 30 dages tourist visa giver double entry, altså mulighed for at rejse ind i landet to gange. Dette kan være en fordel, hvis du f.eks. kombinerer rejsen med en tur til Maldiverne.
180 Dages visum giver adgang til én indrejse.

Business visa

Hvis du skal arbejde eller deltage i konferencer mens du er i Sri Lanka, er et forretningsvisum / business visa nødvendigt.

Du vil muligvis blive bedt om at fremvise invitation fra virksomheden i Sri Lanka eller anden relevant dokumentation for dit forretningsbesøg.

Transitvisum

Hvis du kun skal opholde dig i Sri Lanka i under to døgn, kan du nøjes med et transitvisum.

Du vil blive bedt om at fremvise dokumentation for (flybilletter), at du vil forlade landet igen, inden for 48 timer.

FAQ

Hvor lang tid tager det, at få visum til sri lanka?

Når du bestiller et almindeligt turistvisum online, foregår behandlingen af din ansøgning helt automatisk. Ekspeditionstiden er derfor normalt ganske kort. De fleste gange ligger der et visum i din indbakke efter få minutter, men det kan tage op til 24 timer. Tjek dit spamfilter, hvis mailen ikke kommer som forventet.

Jeg har ikke modtaget bekræftelse på mail?

Hvis visum- og betalingssiden har virket som den skal, men der stadig ingen mail er kommet, vil dit visum formentlig stadig være registreret elektronisk i systemet og gyldigt. Medbring evt. en bankudskrift, som bevis for at du har betalt for det.
Det værste der kan ske i denne situation er, at du vil blive henvist fra immigrationen til visumkøen i Colombo Lufthavn og blive bedt om, at købe et nyt visum ved skranken.

Skal man printe sit elektroniske visa?

Svaret på, om man skal printe sit elektroniske indrejsevisum til Sri Lanka er både ja og nej, men i virkeligheden nok mest ja.
Du vil kun sjældent får brug for at vise det. Ved immigrationen i Colombo lufthavn, har de allerede den elektronisk udgave af dit visum registreret på computeren. Det kan de se, så snart de scanner dit pas.
Mange oplever, at suse lige gennem immigrationen, uden at skulle vise andet end pas og det arrival card, som man udfylder i flyet eller ved ved skranken lige før immigrationen.
Obs! Pr. januar 2023 skal man udfylde arrival card online inden rejsen. Læs hvordan her: Sådan udfylder du dit arrival card online

Hvad koster visum til sri lanka?

Prisen på et visum til Sri Lanka afhænger af, om du skal have et transit visa, tourist visa eller et business visa. Der er også forskel på prisen på business visa med én, to eller multiple entries.

Et almindeligt turist visum med double entry til Sri Lanka, der gælder for 30 dage, koster US$ 52 for danske statsborgere ved bestilling online. Samme visum koster US$ 60 hvis du køber det i Bandaranaike on arrival.

Visum til Sri Lanka i 180 dage, koster US$ 50. – Visum til 180 dage kan KUN købes online og IKKE ved ankomsten til Sri Lanka.
Visum købt ved ankomst i Sri Lanka, bliver altid betalt kontant i amerikanske dollars.

* Visum guiden bliver jævnligt opdateret, men du kan se de til enhver tid gældende priser for visum til Sri Lanka på eta’s hjemmeside. Se link længere nede under: Klar til at gå i gang?

Visa on arrival

Jeg vil til enhver tid anbefale, at du bestiller og betaler dit visum online. Så sparer du dig selv for USD 5 og køen ved skranken i Colombo Airport og du er hurtigt fremme ved immigrationen efter den lange flyrejse.
Der kan selvfølgelig være situationer, hvor man er nødt til at vente med, at ansøge om visum til ved ankomsten i Colombo. I dette tilfælde skal du medbringe dollars i kontanter.

Opholdstilladelse ud over 30 dage

Opholdstilladelse ud over 30 dage, kan enten søges på forhånd ved den srilankanske ambassade i Stockholm hvis man er ude i god tid. Eller man kan søge 30 dages turist visum online og herefter møde op på visumkontoret i Colombo, inden dette visum udløber. Her kan man ansøge om et 90 dages visum, som dog tæller allerede fra den oprindelige indrejsedato.
Bemærk at du skal have en gyldig returbillet, som i givet fald vil skulle rykkes, hvis du først er kommet til Sri Lanka når du søger om forlængelse.

Som noget nyt, har man siden november 2022, kunne bestille visum til 180 dage online.

Den srilankanske ambassade i Stockholm

Sri Lanka har et generalkonsulat i Danmark, men det er den srilankanske ambassade i Stockholm, der har med visa udstedelse at gøre.
Visumansøgning, pasfoto og pas sendes i et anbefalet brev til ambassaden.
Ambassaden har ry for at være længe om at svare, så det anbefales at ansøge i god tid inden rejsen eller at følge vejledningen for visumforlængelse ved visumkontoret i Colombo.

Den srilankanske ambassade i Stockholm
Adresse: Strandvägen 39, l tr SE-114 56 Stockholm Sweden
Post adresse: P.O.Box 24055 SE-114 56 Stockholm
Email : [email protected]
Telefon: +46 (8) 663 65 23/25

Department of Immigration and Emigration i Colombo

Hvis du allerede er i Sri Lanka og ønsker at forlænge dit visum, skal du ind til Colombo i Department of Immigration and Emigration.
Forbered dig bedst muligt ved at downloade og udfylde ‘Visit visa extension‘. Du skal desuden bruge et pasfoto som skal klæbes fast i øverste højre hjørne.

Forvent lang ventetid på visumkontoret i Colombo. Tag derhen fra morgenstunden omkring kl. 8:30 og medbring ETA formular, pasfoto og pas, kontanter til betalingen, samt læsestof til at fordrive ventetiden.
Hvis du ikke har mulighed for at printe formularen på forhånd, kan du udfylde en derhenne.

Head office of the Department of Immigration & Emigration, Colombo
Suhurupaya, Sri Subhuthipura Road, Battaramulla

Se adressen på kort

Fra min egen rejse til Sri Lanka

Personligt er jeg blevet bedt om at fremvise et printet visum i Colombo mere end én gang. Senest i januar 2019.
Selvom jeg har en email med mit visum på telefonen, medbringer jeg altid et print af både visum og flybillet.
Dette vil jeg også anbefale andre at gøre. Bare for en sikkerheds skyld! (Specielt hvis du ikke har datapakke til telefonen i Sri Lanka.)
Om jeg ville være kommet ind i landet uden et printet visum, står hen i det uvisse. Det var jeg sikkert, men det havde muligvis været lidt mere bøvlet.

Jeg kom i vanskeligheder

I januar 2019 blev jeg ligeledes bedt om at fremvise mit visum ved indcheckning i Kastrup Lufthavn.
Personalet fortalte mig, at de ifølge lovgivningen skal registrere, om der er købt et visum online.

I samme forbindelse kom jeg i vanskeligheder, fordi jeg kun havde købt en enkeltbillet til Sri Lanka.

Jeg rejste kun med håndbagage og havde derfor ikke regnet med at skulle i kontakt med flypersonalet, men denne gang virkede online check-in bare ikke. Så der var ingen vej uden om, jeg måtte checke ind ved skranken i Kastrup.

De venlige damer fra Air India, insisterede venligt men meget bestemt på, at jeg ikke ville komme med flyet, hvis jeg ikke havde en flybillet ud af Sri Lanka, når flyet skulle boarde.
Jeg stormede ned til gaten. Gudskelov havde jeg min computer med, og i al hast fik jeg købt en flybillet til Bangalore (af alle steder). Jeg kom med flyet i sidste øjeblik, ærgerlig over ikke at have nået en sandwich hos Joe & the Juice og 800 kr. fattigere. Til gengæld var der ingen, der ville se den billet jeg lige havde købt. Heller ikke ved ankomsten til Colombo.

Sådan søger du turist visum til Sri Lanka online

Forberedelse til online visumansøgning

Først skal du finde pas, flybillet, kreditkort og adressen på dit hotel frem.

Vær opmærksom på!
✓ Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 mdr. efter indrejsedato.
✓  Der skal være to ubrugte sider i passet.
✓ Du skal have en gyldig returbillet.

Sri Lanka Visum Online ETA

Klar til at gå i gang?

◦ Klik på linket til den officielle hjemmeside eta.gov.lk (Åbner i en ny side)
◦ Vælg ‘Sprog‘ (Vi har valgt engelsk)
◦ Klik på fanen ‘Apply‘ midt på siden øverst.
◦ Klik på linket ‘By the applicant
◦ Hvor der står: ‘Steps to be followed: Click on the Apply button and fill in the ETA application.’ – Skal du klikke på linket ‘Apply
◦ Du bliver nu bedt om at læse og acceptere betingelserne. Læs og marker feltet ‘I agree‘ nederst.
◦ Vælg herefter ‘Tourist ETA‘ og ‘Apply for an Individual‘ for at ansøge om 30 dages turist visum
(Hvis du skal søgeforretningsvisum, vælger du ‘Business purpose ETA‘ og ‘Apply for an Individual‘ eller ‘Transit ETA‘ og ‘Apply for an Individual‘ hvis du kun skal være i landet i mindre end 48 timer.)

◦ Udfyld herefter alle felter markeret med en *
Vigtigt! Al information skal være nøjagtigt det samme som står i passet.

◦ ‘Intended arrival date‘ Den dato dit fly lander i Sri Lanka
◦ ‘Purpose of Visit‘ Her vælger du ‘Sightseeing or Holidaying
◦ ‘Port of Departure‘ Er navnet på den lufthavn du mellemlander i. F.eks. Doha.
◦ ‘Airline/Vessel‘ Navnet på dit flyselskab
◦ ‘Flight/Vessel Number‘ Flynummeret, som fremgår af din billet
◦ ‘Contact detals ‘ Din adresse i Danmark
◦ ‘Address in Sri Lanka‘ Navn og adresse på dit (evt. første) hotel.
E-mail-adresse, telefonnummer og mobilnummer skal være din egne informationer (ikke hotellets)

TIL DE 3 SIDSTE SPØRGSMÅL:

Under ‘Declaration‘ svarer du ‘No‘ til alle tre:

◦ Do you have valid resident VISA? No
◦ Are you currently in Sri Lanka and possess an ETA? No
◦ Do you have multiple entry VISA? No

Klik til sidst du på knappen ‘Confirm

Gennemgå nu alle informationer vær sikker på at de er indtastet korrekt og på samme måde som i dit pas.
Dobbelttjek at alle navne er skrevet korrekt
Vælg betalingskort og gennemfør betalingen.

Voilà!

Om et øjeblik modtager du en bekræftelse på din bestilling af visum til Sri Lanka, på den mailadresse du har opgivet. Senere kommer en mail med dit godkendte visum. Udskriv mailen og medbring det i håndbagagen, sammen med dit pas og flybillet.

God rejse!

Kunne du lide visumguiden?

Hvis du kunne lide visumguiden, så betyder det meget for mig, hvis du vil skrive en kommentar nederst på siden.

Du kan også gemme den på Pinterest 

Gem på Pinterest!

Visum til Sri Lanka
Sri Lanka guide

Nu skal du planlægge din rejse!

Nu hvor du har fået det med visum på plads, kan du begynde på det sjove, nemlig det at planlægge rejsen.
På Miss-World har jeg lavet en omfattende Sri Lanka guide – Brug den til at komme godt fra start.

Kh Trine

Fralæggelse af ansvar

Brug af informationer fundet i denne guide og på Miss-World.dk, sker på eget ansvar. Visum guiden er alene af vejledende karakter og ingen kan drages til ansvar for evt. fejlagtige oplysninger, dårlige rejseoplevelser, opstået sygdom, økonomiske tab eller lign. Visumregler kan ændres med kort varsel og det er alene dit ansvar at overholde de til enhver tids gældende regler.
Ved tvivlsspørgsmål, læs venligst alt det med småt på ETA’s egen hjemmeside eller ret henvendelse til Sri Lankas ambassade i Stockholm.