Halvanden times kørsel syd for Nuwara Eliya ligger national parken Horton Plains. Et fredet naturområde og Sri Lanka’s eneste nationalpark i højlandet, og den eneste hvor det er tilladt for besøgende at gå selv.

World’s End og Little World’s End

World’s End og Little World’s End (eller Mini World’s End som den også kaldes), er to fantastiske udsigtspunkter i Horton Plains. Herfra kan man se rigtig langt ud over bjergene, og det er et meget smukt syn der venter én herude.
Tag til Horton Plains tidligt om morgenen, f.eks. med afgang fra Nuwara Eliya ved 5-tiden, så er du ved World’s End omkring kl. 7. Ved 9-10 tiden lægger tågen sig som en tyk hvid væg og skærmer for udsigten. Kommer man tidligt er der endnu ikke så mange mennesker og der er større chance for at se vilde dyr, blandt andet lever den sjældne leopard her. Prøv at undgå søn-og helligdage, hvor der kan være mange mennesker.

En gåtur på 9½ km

Gåturen i sløjfen der dækker World’s End, Mini World’s End, Baker’s Fall og Chimney Pool, er på godt 9 km, og man kan sagtens gå uden guide, men det anbefales at gå min. to personer sammen. Kig godt på kortet inden afgang, så er det rimelig nemt at følge stien rundt. Stien kan nogle steder være lettere fysisk udfordrende, og kan ikke anbefales til gangbesværede.

Turen i bil med chauffør frem og tilbage fra Nuwara Eliya koster 4.000 rupees. Hvis man er flere kan man deles om udgiften.
Indgangen koster 3.000 rupees pr. person, er man flere der går ind sammen kan man købe en gruppebillet og få en lille rabat.
En guide kan hyres for 750 rupees eller man kan vælge en chauffør der også kender området.

Toiletforhold i Horton Plains

Toiletforholdene i Horton Plains er dårlige. Benyt toilettet lige før indgangen det er det bedste, de toiletter der findes i området er på ingen måde indbydende. Husk selv toiletpapir.

Medbring til turen

Medbring gode vandresko, en trøje og et tørklæde til den tidlige morgen kulde, en lille flaske vand og få evt. dit guesthouse til at lave en madpakke du kan nyde ved Verdens Ende, Wold’s End.

Læs også: Nuwara Eliya, City of light, Sri Lanka