Privat guide og chauffør i Sri Lanka

Privat guide og chauffør i Sri Lanka

Privat guide og chauffør i Sri Lanka – Lal Antony fra Fernando Tours er yderst behageligt selskab. Vi havde det så sjovt at ingen af os der tænkte på, at man selvfølgelig ikke må fotografere en person med ryggen til en buddhastatue. Ups!

Denne artikel har tidligere har været postet på Turen går til Sri Lanka

At have en privatchauffør i Sri Lanka, er en af de meste udbredte måder at rejse rundt i landet på

En af de mest udbredte måder at rejse rundt i Sri Lanka på, er ved at hyre en lokal chauffør med bil. Prisen for en privatchauffør er lav i forhold til hvad du kan få ud af det.

Nogle hyrer en guide til hele rejsen, andre for ture af 3-4 dages varighed.

Sri Lanka har så meget at byde på, så når du først er rejst hele den lange vej er det oplagt også at få set nogle forskellige steder af landet.
Afstandende er relativt korte, og med en privatchauffør kan du ret hurtigt afdække både templer, nationalparker, regnskov, bjerge og strandområder.

At rejse med chauffør vs. offentlig transport

Er du ude over “backpacker-alderen” eller rejser du med børn, bør du helt klart overveje at få din egen private chauffør i Sri Lanka. Det er en meget komfortabel måde at rejse på.

Det kan også være en stor oplevelse at rejse med offentlig transport som de lokale, og du kan rejse gennem det halve land for en ti-er, meeen det er knapt så komfortabelt.
Rejser du med bussen skal du selv bære og passe på din baggage. Der er ingen tisse eller fotopauser, og rutebussen kører måske kun kl. 6 om morgenen og passer ikke nødvendigvis sammen med din næste bus.

Hvis du lider af køresyge, kan lange strækninger i bus ikke anbefales
(Slet ikke i højlandet, hvor vejene mange steder er snoede)

Aircondition og opbevaring af baggage

Med en privatchauffør vil du kunne nyde godt af en affjedret bil på de bumlede veje. Have aircondition, hvilket kan være rigtig rart da temperaturen oftest er over 30 grader. Have din baggage i et aflåst baggagerum, så det eneste du skal koncentrere dig om, er at opleve.
Chaufføren stopper når du er sulten, vil handle eller bare tage endnu et billede af udsigten.

Fernando Tours er professionelle og har god erfaring med danske gæster.
www.FernandoTours.org (Åbner i nyt vindue)

Lad guiden booke dine hoteller

Du kan spare tid hjemmefra ved at lade din chauffør booke hoteller for dig. Du fortæller din valgte rejsearrangør hvilken hotelstandard du ønsker, så får du tilsendt forslag til hoteller sammen med din rejseplan. Når du har godkendt rejseplan og hoteller, booker arrangøren for dig, og denne er ansvarlig for hvis hotellet skulle overbooke værelserne eller lign.

Chaufførerne kan ofte få en bedre pris på hotelværelser end du selv kan få på ex. Booking.com, men det er dog ikke altid tilfældet.

Book selv dine hoteller

Booker du selv dine hoteller, skal du huske at anmode om ‘drivers accomodation’, så din chauffør har et sted at sove. Nogle hoteller har værelser hvor chaufføren kan overnatte og ellers må du betale for chaufførens overnatning et andet sted. Regn med ca. 10 US dollar pr overnatning til chaufføren.

Booker du selv hoteller, skal du huske at anmode om ‘drivers accomodation’ så din chauffør også har et sted at sove.

Hvilken chauffør skal man booke?

Der er mange private chauffører i Sri Lanka. Nogle chauffører har enkeltmandsvirksomheder og andre er tilknyttet et større bureau med mange chauffører.

Priserne hos enkeltmandsvirksomheder er lavere end hos de større selskaber. De har måske en enkelt bil og svarer selv på alle mails. Hvorimod de store selskaber har kontorlokaler, ansatte, chauffører, billeje, skat, forsikring og den slags trivialiteter.

Det er nok lidt en temperamentssag hvad man har det bedst med.
For mange går det helt fint med en enkeltmandsvirksomhed, men med et større rejsebureau vil kunne skifte chaufføren ud undervejs hvis han eks. bliver syg eller hvis kemien mellem Jer er dårlig.

I modsætning til tuk tuk chaufførerne, har guider og chauffører ofte et bedre engelsk og en uddannelse indenfor Sri Lanka’s historie, kultur, dyre -og planteliv.
Med en privat guide har du mulighed for at få et rigtig godt indblik i landets skikke og kultur.

Det kan betale sig at booke chaufføren i god tid, specielt hvis du skal rejse i perioder hvor det er højsæson for turisme i Sri Lanka (Det er der to gange om året)

Drikkepenge til chaufføren 💰

Man bør altid give sin chauffør drikkepenge.
I Sri Lanka er drikkepenge en del af lønnen for alle der arbejder i servicefag.
Hvor meget man giver afhænger af hvor mange penge man har, og hvor god en service man modtager fra chaufføren.
Et rimeligt beløb kunne være US$ 10 pr. dag, som enten kan gives løbende under rejsen eller samlet som en afskedsgave den sidste dag.

Besøg i et privat hjem i Sri Lanka

Det er en dejlig oplevelse at blive inviteret på besøg i et privat hjem i Sri Lanka. Srilankanere er utroligt gæstfrie og sådan oplevelse er guld værd.

Besøg i et privat hjem i en landsby

Hvis du får et godt forhold til din chauffør, kan du være heldig at blive inviteret hjem i hans private hjem. Srilankanere er utroligt gæstfrie og nogle gange vil du opleve at blive inviteret på middag eller overnatning hos chaufførens familie i en lille landsby.
En sådan oplevelse er guld værd.

Bliver du inviteret på middag, vil den typisk bestå af rice & curry med frugt til dessert.
Du vil måske opleve at værtsparret ikke selv sidder med ved bordet, dette er en helt almindelig skik, som sikrer at der er mad nok til gæsterne. Værtsparret kan så servicere deres gæster, og spise selv når gæsterne enten er mætte eller er gået hjem.

Tip! Det er god skik at medbringe en lille gave til familien, hvis du er så heldig at blive inviteret på besøg i et privat hjem.

 

 

[Indlægget indeholder affiliate links]

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka.
Jeg har rejst jorden rundt én gang og arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Maldiverne, Filippinerne, Vietnam, Caribien, Ecuador og Belize, men det stopper ikke der..

5 comments on “Privat guide og chauffør i Sri Lanka

 1. Mette og Evert Lambertsen Nass

  Vi, et par på 66 og 70 år, var på rundrejse fra den 23/1 – 8/11, 17 dage. Negombo, Pinnawala, Sigiriya, Trincomalee, Pigeon Island, Polonnaruwa, Dambulla, Kandy, Nuwara Eliya,Elle, Yala, Mirissa, Negombo.
  Vi havde bestilt hos Fernando Tours, pga. gode anmeldelser. Vores forventninger blev infriet, det var en fin, veltilrettelagt tur. God service og alt i orden.
  Vor chauffør Iayan hentede os i lufthavnen. Han var vores driver hele øen rundt.Vi kan virkelig anbefale ham. Han er god breifer, kører sikker og godt, god oplyser, fantastisk viden om Sri Lanka.
  Vi var der er regntiden, det regnede stort set hver eftermiddag. Fint for os, vi var aktive om formiddagen og kunne slappe af eftermiddag, tage tur i poolen, eller besøge tempel.Ulempen ved regntiden var at vi måtte opgive snorkelture, vandre/trekking ture og lign.
  Sri Lanka er et flot land overalt hvor man kommer. De er venlige, stolte og imødekomne folk.
  For os var det en dejlig slap-af ferie med gode og interessante oplevelser til overkommelig pris.
  Det fine ved Fernando Tours, man bestemmer selv hvor dyr man vil bo, hvad man vil se, og tempoet.
  Vi kan varmt anbefale Fernando Tours og varmt anbefale Iayan.

 2. lonemyltoft

  Jeg har faktisk også haft fornøjelse af at være på tur med Fernando Tours – faktisk med den karismatiske Fernando selv. Det var en af de mest mindeværdige ture i mit liv. Det var nærmest som at være på tur med en god ven, og jeg havde en dejlig oplevelse af, at vi så ting og oplevede øjeblikke, som kun var de færreste turister forundt. Han havde et særligt øje for de små betydningsfulde momenter og gjorde sit ypperste for, at vi skulle få så meget som muligt ud af vores tid, og samtidig føle at vi havde al tid i verden. Jeg giver Fernando & co. de allerbedste anbefalinger.

 3. Nicolai Franck Christensen

  Min kæreste og jeg havde set fine anmeldelser af Fernando tours, her på siden. Vi besluttede os derfor at tage kontakt til Trine og Fernando Tours, for at få en forslag til en 16 dages rejse rundt på Sri Lanka.
  Fernando sendte os et tilbud med en masse gode udflugter samt hotelophold inkluderet i en pakkeløsning. Priserne er rigtig fornuftige og korrespondancen mellem os og Trine på email, var både effektiv og informativ.
  Vi begyndte vores rejse rundt på Sri Lanka i midten af august, og havde en fantastisk tur med vores virkelig flinke og lune chauffør Lal Antony. Man kunne tyderligt mærke hans store passion for landet, og hans store viden om både øens historie samt dyreliv og indbyggernes kultur.
  Vi havde fra start stramt program, da vi havde en masse der skulle opleves på vores ferie. Dette lykkedes uden at man følte man havde travlt.
  Den sidste dag blev vi inviteret hjem til Lal. Hans søde kone havde lavet utrolig lækker og velsmagende mad til os. Det var virkelig en god måde at slutte en fantastisk rejse af på.
  Vi vil til enhver tid anbefale Fernando Tours. Vi følte, at vi var i “trygge” hænder under hele rejsen.

  Tak til Trine, Lal, Fernando samt resten af teamet der gjorde vores ferie helt perfekt fra start til slut.

  Mange hilsner:
  Anne-Mette & Nicolai.

  1. Helle

   Hej Nicolai,

   jeg skal til Sri Lanka lige om lidt, og er nysgerrig på, hvor meget I betalte for de 16 dage m chauffør?

   Hilsen Helle

  2. Maria

   Hej Anne-Mette og Nicolai,
   Præcis som Helle, er jeg også spændt på at høre, hvad i kom af med til de 16 dage med chauffør og overnatning. Vi (en familie på 5) vil rejse 3 uger i juli/august og tvivler om vi skal rejse med offentlig transport/leje en bil selv eller lade os køre.
   Hvor langtid i forvejen tog i kontakt til Fernando Tours?
   MVH
   Maria

Vi vil elske at få din kommentar til dette indlæg..

Translate website:

Nye rejseartikler

 • Sri Lanka Sprog - Sproget i Sri Lanka - Det officielle sprog i Sri Lanka er singalesisk, men der undervises også i engelsk på skolerne og mange srilankanere taler engelsk ganske udmærket

  Sproget i Sri Lanka 🇱🇰

  20 september, 2017

  Der tales i alt syv forskellige sprog i Sri Lanka, men singalesisk er det officielle hovedsprog, der tales af ca. tre fj…

 • Ella Gap Sri Lanka - Udsigten til Ella Gap er måske det smukkeste sted i Ella.

  Ella Gap • Måske Sri Lankas smukkeste udsigt? (Billeder)

  13 september, 2017

  Ella Gap har måske den smukkeste udsigt i hele Sri Lanka. Det er en af de gratis glæder du bare må opleve, hvis du be…

 • Politiken Rejser Instagrambillede. Politiken Rejser har endnu en gang har bragt et af mine Instagrambilleder i deres rejsesektion i avisen og siden på nettet. Det er jeg naturligvis meget glad for.

  Instagrambillede i Politiken Rejser 🐊

  24 august, 2017

  Godt nok er det ved at være gammelt nyt. Faktisk er det mere end en måned siden, men jeg er stadig glad og stolt over,…

 • Udsigten fra Ella Rock i Ella Sri Lanka

  Ella Rock i Ella, Sri Lanka

  16 august, 2017

  Opstigningen til toppen af Ella Rock er lidt mere krævende end turen til Little Adam’s Peak, men forudsætter bare en h…

 • Kamel med blå øjne, Marokko

  14 Instagrambilleder fra Marokko

  08 august, 2017

  Marokko er det mest vestligste af de nordafrikanske lande og så er det et land med sin helt egen æstetik.
  De klare f…

 • Little Adams Peak i Ella, Sri Lanka - På en god dag kan man se hele vejen til Yala National Park fra toppen af Little Adams Peak

  Little Adam’s Peak i Ella, Sri Lanka

  03 august, 2017

  Little Adam’s Peak er nok den mest kendte seværdighed i Ella, Sri Lanka.
  Det er et relativt lille bjerg og i modsæt…

 • Seværdigheder i Ella Sri Lanka

  Seværdigheder i Ella, Sri Lanka

  30 juli, 2017

  Seværdigheder i Ella, Sri Lanka. I betragtning af Ella’s beskedne størrelse, byder byen og nærområdet på en hel del…

 • Mountain Heavens Ella Sri Lanka

  Hoteller i Ella, Sri Lanka

  16 juli, 2017

  Ella har omtrent 200 indkvarteringsmuligheder, så der er nok at vælge imellem. Her er en håndfuld af de bedste og mes…

 • Sri Lanka tog

  Tog i Sri Lanka

  14 juli, 2017

  At rejse med toget gennem Sri Lanka’s højland (The Hill Country), er en af de smukkeste oplevelser du kan give dig selv…

 • Når man sover under et myggenet, skal det stoppes godt ind under madrassen.

  Sådan undgår man myggestik i troperne • 10 Gode råd

  04 juli, 2017

  Når man rejser i tropiske egne, er der altid en lille risiko for at blive smittet med febersygdomme som malaria og deng…

 • Privat guide og chauffør i Sri Lanka

  Privat guide og chauffør i Sri Lanka

  04 juli, 2017

  Er du ude over “backpacker-alderen” eller rejser du med børn, bør du helt klart overveje at få din egen private chauf…

 • Dengue feber

  Dengue feber

  03 juli, 2017

  Dengue feber er et virus, der overføres til mennesker via stik fra inficerede myg. Ikke alle myg kan overføre virusse…

 • 12 Instagram billeder fra Gili Air

  22 juni, 2017

  Gili Air er en lille tropeø tæt på Lombok. Vandet der omgiver øen er krystalklart og perfekt til at snorkle og dykke…

 • Malaria Sri Lanka - Sri Lanka is now free of malaria

  Malaria

  20 juni, 2017

  Malaria er en alvorlig tropesygdom, hvor små encellede parasitter overføres til menneskets blodbane via malariamyggens…

 • Billeje Sri Lanka

  Billeje i Sri Lanka

  10 juni, 2017

  Det er muligt at leje bil på Sri Lanka, men lad os starte med at slå fast, at det kun kan anbefales til særdeles erfa…

Translate »