Hippiernes Hikkaduwa, badeferie i Sri Lanka

Den solbeskinnede strandby, Hikkaduwa, ligger på den sydlige del af Sri Lanka’s vestkyst. Hippierne var de første til at opdage den lille fiskerlandsby tilbage i 1970’erne og selvom hippie-ånden stadig kan fornemmes i Hikkaduwa, er byen i dag populær til badeferie for alle typer af turister. Byen er vokset enormt og temmelig ustruktureret siden70’erne. Overalt, men særligt langs stranden, er der bygget hoteller og guesthouses i alle prisklasser. Her finder du også dykkerskoler, surfskoler, restauranter, strandbarer og butikker.

På Galle Road kører busserne som carzy

Bilerne kører vildt på hovedvejen, Galle Road, der krydser gennem byen langs kystlinien. Skal man en tur til stranden, kan man få en følelse af at sætte livet på spil når man krydser Galle Road. Det tager også lige lidt tid inden man har vænnet sig til at bilerne kører i den modsatte side af vejen end vi er vant til. Så se dig godt for når du krydser Galle Road, hvor især busserne kører helt crazy. Er du først kommet over på strandsiden med livet i behold, kan du igen trække vejret helt ned i maven. Belønningen er kilometervis af dejlige strande.
Buddhistisk tempel i Hikkaduwa

Buddhistisk tempel i Hikkaduwa (Gå et par km mod nord langs stranden og Galle Road, så finder du det lille tempel)

Den badende hund i Hikkaduwa

Denne Hikkaduwa hund har virkelig regnet den ud. Mens de andre hunde i byen sveder i varmen, tager hun hver dag turen til stranden for at fiske og bade sammen med turisterne. Hvis du har været i Hikkaduwa, har du sikkert allerede mødt hende.

Snorkling i Hikkaduwa

Der er mange flotte fisk helt tæt på stranden i Hikkaduwa. Hvis man har lidt brød med i vandet, kan man opleve at blive fuldstændig omringet af farvestrålende, sultne fisk. Snorkeludstyr kan lejes i flere butikker tæt ved stranden på Galle Road. Det meste er dog noget slidt, så hvis du selv har snorkel og maske, bliver du nok glad for at have dit eget udstyr med.

Stranden i Hikkaduwa

Stranden i Hikkaduwa er bedre egnet til at bade ved end eks. stranden i Negombo. Et stykke ude bryder koralrevet og kunstige sten-diger bølgerne, så det Indiske Ocean bliver tæmmet lidt inden det rammer kysten. Der er dog stadig godt med strøm i vandet og børn skal holdes under skapt opsyn. Er du en god svømmer, er der rig mulighed for at snorkle og dykke i Hikkaduwa. Der er mange farverige fisk og vidunderlige, ældgamle havskildpadder holder til ude ved revet. Nogle af dem kan man endda møde dem helt inde ved strandkanten.
Tropisk strand i Sri Lanka

Tropisk strand i Hikkaduwa

Fiskehandleren i Hikkaduwa, Sri Lanka

Fiskehandleren i Hikkaduwa

Fiskerbåde i Hikkaduwa Sri Lanka

Fiskerbåde i Hikkaduwa Sri Lanka

Seenigama Muhudu Viharaya Hikkaduwa Sri Lanka

Templet Seenigama Muhudu Viharaya Hikkaduwa Sri Lanka. Før tsunamien i 2004, kunne man gå over til templet

Palmestranden nord for Hikkaduwa gør sig godt på billeder

Palmestranden nord for Hikkaduwa gør sig godt på billeder

Seenigama Muhudu Viharay templet nord for Hikkaduwa