Negombo, Sri Lanka’s turistby nr. 1

Negombo er den by, de fleste først stifter bekendtskab med efter ankomsten til Sri Lanka.
Mange bruger byen som det første og sidste overnatningssted ved rundrejser, hvilket også er tilrådeligt.

Negombo er et rigtig godt udgangspunkt for udflugter til Colombo, og mange kulturelle seværdigheder inde i landet, så man kan i princippet nøjes med at bo der, og tage på udflugter af 1-3 dages varighed.
Man skal bare have i tankerne at Negombo er en turistby, og at “det rigtige Sri Lanka” først starter når du kører ud af byen.

Læs også om privat chauffører i Sri Lanka

Colombo Lufthavn ligger på trods af sit navn tættere placeret på turistområdet i Negombo end på selve Colombo by. Den korte afstand til lufthavnen gør byen populær blandt turister og rejsebureauer.

Seværdigheder i Negombo

I Negombo bor der både katolikker, hinduister og buddhister, overalt ser man religiøse symboler og kirker fra forskellige trosretninger, men byen er især præget af den katolske kirke.

St. Sebastians Kirke i Negombo, som den så ud indtil terrorangrebet i Sri Lanka, påske søndag 21. april 2019

Overalt er der masser af restauranter, og butikker hvor man kan købe smykker, saronger og souvenirs.
Selve turistområdet er placeret langs stranden lidt udenfor selve byen, men med en tuk-tuk kan du på kort tid komme til byen og besøge det Hollandske Fort, det populære fiskemarked og de store makeder som bliver afholdt onsdage, lørdage og søndage.

Læs også om hoteller i Negombo

Stranden i Negombo

Negombo har en bred og dejlig sandstrand med masser af blødt sand. Vær opmærksom på at der kan være stærke understrømme i havet og at det kan være risikabelt at bade.

Når du går tur langs med stranden, vil du stifte bekendtskab med de mange strandsælgere der udbyder saronger, ure og træskibe m.m. De kan være meget insisterende og lidt svære at afvise. Lad ikke din dyrt købte ferie blive ødelagt af det. Hvis du er uinteresseret i deres varer, kan du bare gentage venligt “No thanks, I am fine!” Hvis du laver lidt sjov med dem, går alle derfra i godt humør.