Billede af Rekawa strand Sri Lanka

[Indeholder reklamelinks]

Rekawa strand

Rekawa ligger 11 km øst for Tangalle, lige midt på Sri Lankas sydkyst. Hovedattraktionen er Rekawa strand, som ud over at være en bred bounty-lækker sandstrand, flankeret af kokospalmer, også er en meget vigtig yngleplads for fem ud af verdens syv truede havskildpaddearter.
Det er den eneste strand i Sri Lanka, hvor man lader havskildpaddernes æg blive liggende i sandet. Alle andre steder graves de op og flyttes til beskyttede indhegninger.

Se en havskildpadde lægge æg

Stranden i Rekawa er fredet. Af hensyn til havskildpadderne, patruljeres stranden hver nat af vagter, som kalder sig “Protectors of the turtles”.
Det er også skildpadderne, som er hovedårsagen til, at turisterne finder vejen til Rekawa.
Hver aften året rundt, kan man møde op hos Rekawa Turtle Watch og følge med deres guider til stranden, for at se en havskildpadde lægge æg.
Det er en smuk og følelsesladet oplevelse man aldrig glemmer.

Læs også: Se en havskildpadde lægge æg, med Rekawa Turtle Watch i Sri Lanka

Rekawa lagoon Sri Lanka

Man kan komme på en hyggelig sejltur i Rekawa lagune

Rekawa Lagoon

De mange små vådområder og det frodige område omkring Rekawa Lagoon, som breder sig mellem Rekawa og nabobyen, Marakolliya, er dog også spændende. Især hvis man er ornitologi-interesseret.

Lagunen består af en blanding af salt og ferskvand og den tiltrækker et imponerende udvalg af vadefugle. Men der er i det hele taget mange fuglearter i området. Nogle på træk og andre er her hele året.
Der er flere fuglearter end jeg har lært navnene på. Blandt nogle af de jeg har set mens jeg har været her, er ørne, grønne parakitter, påfugle, indisk skovstork, ibis, biæder, Ceylon-rødrygget spætte, king fisher, pirol, grønne duer (to arter), pelikan, jungle fowl, Sri Lanka drongo, brillefugl og brunhovedet skægfugl.
Et andet spændende dyr, jeg har set her, er den sjældne mouse deer. En lille bitte dværghjort, som kun er en smule større end en chihuahua.
Mouse deer har også været portrætteret på et srilankansk frimærke.

Sejl på lagunen i solopgangen

Hvis du er morgenmenneske, kan du udforske lagunens stille vand og mangroveskoven i solopgangen. Er du B-menneske, så er der dog også ture senere på dagen. Morgenstunden, hvor dyrene vågner, er bare en ekstra smuk oplevelse. Små udlejningsfirmaer ligger langs lagunen og tilbyder udlejning af både kano og kajak.

Der er ikke krokodiller i Rekawa Lagoon, men du kan være heldig at se en af de store båndvaraner svømme forbi. De kan blive så store, at de kan tage en hundehvalp, men er ganske ufarlige for mennesker.
Måske ser du også en fisker, som fanger de små mælke-søde rejer, som er helt særlige for dette område i Sri Lanka og kan bestilles i restauranterne.

Rekawa strand Sri Lanka

Det er nemt at forelske sig i Rekawa strand, som også er havskildpaddernes strandparadis

påfugl rekawa sri lanka

Påfugle lever vildt i Sri Lanka. I Rekawa er der rigtig mange

Rekawa landsby

Rekawa er et lille harmonisk landsbysamfund hvor alle kender alle.
I fællesskab har man vedtaget, at behandle byens turister med stor respekt. Her er ingen som er påtrængende, hvilket man straks mærker.
Man kan gå i fred overalt og det føles dejlig trygt at gå alene som kvinde. Selv på stranden efter det er blevet mørkt, har jeg følt mig helt tryg.

Byen har kun én lille bitte kiosk, hvor man kan købe sodavand og kiks.
Alle i byen støtter kiosken og køber eksempelvis vand til deres hotelgæster her. Også selv om prisen er lidt højere, end i et supermarked.

Det samme gælder for den dame, der hver morgen laver hoppers og stringhoppers til hele byens hotelgæster. Alle køber lokalt og støtter hinanden. Det er rigtig landsbyidyl.

Der er en del små hoteller og guesthouses, samt en håndfuld hyggelige restauranter i Rekawa. Men man er kommet ud på landet og Rekawa er ikke en by man farer vild i. Det er småt og hyggeligt. Faktisk er det så landligt, at man selv går ud og tænder for lygtepælen, når det er blevet mørkt.

Jeg er helt vild med at være her (Det blev til mere end én måned) og kan anbefale alle naturmennesker, at tage minimum et par overnatninger her.

restaurant rekawa

Indiske skovstorke (painted stork) i et af Rekawa’s mange vådområder

båndvaran sri lanka<br />
asian water monitor

En båndvaran (asian water monitor) leder efter skildpadde-æg på stranden

Hvor kan man bade i Rekawa?

Desværre er stranden i Rekawa ikke rigtig egnet som badestrand. Der er turister som bader, men det er faktisk ikke tilladt. Store bølger og kraftige understrømme, gør, at det heller ikke kan anbefales.

Hvis man vil bade i havet er der et par rock pools, hvor det er mere sikkert. Der er en rock pool ved Rekawa Turtle Beach, en ved Mangrove Beach i Marakolliya og så er der en en lille badestrand i havnen, hvor man kan bade, når skibene er sejlet ud på havet om morgenen. Vil man svømme mere, må man booke hotellerne med swimming pool.

Hvornår skal man besøge Rekawa?

Rekawa tilhører dry zone området i Sri Lanka. Som udgangspunkt er vejret godt hele året. Deres “vinter” er højst overskyede dage med byger, men der er til gengæld høj- og lavsæson for at se havskildpadder.

April – juli er højsæson for at se havskildpadder lægge æg, mens oktober – januar er lavsæson. Der er dog mulighed for at se havskildpadder hele året rundt på stranden i Rekawa.

Flere billeder af Rekawa

Mens jeg boede i denne pragtfulde landsby, tog jeg bunker af billeder. Desværre kan jeg ikke blive ved med at presse billeder ind her, men du kan se mange flere billeder fra Rekawa og fra de dagsture jeg var på, sammen med min søde vært, Don. Tryk på Instagram-knappen og vælg stories fra Sri Lanka 10 og 9. Det er de runde, der ligger aller øverst på profilen.
Husk at følge, hvis du kan lide de billeder jeg lægger op.

hvor kan man bade i rekawa?
Der er en fin sandstrand ved havnen i Rekawa. Her kan man sagtens bade, når skibene er sejlet ud på havet om morgenen

Reklame

hvor skal man bo i rekawa Sri Lanka?

Amour at Turtle Beach i Rekawa

Hvor skal man bo i Rekawa?

Mine bedste anbefalinger går til det lille guest house, Amour at Turtle Beach, som kun ligger 5 minutters gang fra stranden i Rekawa og alle havskildpadderne.
Her boede jeg selv i godt en måned i januar-februar 2023. Så jeg kender stedet og indehaveren, Don, særdeles godt.
Jeg kan ærligt sige, at jeg aldrig har oplevet en så stor gæstfrihed noget sted i verden, som her. Maden er god og så er det også et af de billigste steder, jeg har boet i Sri Lanka.

Ring til Don på WhatsApp +94 71 674 6416 (og hils fra Trine) eller brug linket her og læs andre gæster anbefalinger:

Book Amour at Turtle Beach →

rekawa restaurant

En af Rekawa’s hyggelige restauranter

brunhovedet skægfugl sri lanka - brown headed barbet

Det er lettere at høre lyden fra brunhovedet skægfugl end at få øje på den i yndlingstræet.

turtle gate resturant rekawa
Turtle Gate Resturant i Rekawa serverer friskfangede hummer og rejer fra lagunen.
black-faced langur sri lanka

Black-faced langur ved mit hotel. De kommer ikke tæt på, men er heller ikke bange for mennesker.

rekawa tangalle

Hvad skal man lave i Rekawa?

12 Forslag til oplevelser og udflugter, hvis man har base i Rekawa
 1. Se en havskildpadde lægge æg på stranden, med Rekawa Turtle Watch.
 2. Gå lange ture på stranden med bare tæer og bade i den lille rockpool.
 3. Tag på sejltur i Rekawa Lagoon.
 4. Dagstur til Tangalle (Grøntsagsmarked om søndagen).
 5. Dagstur til Mulgirigala Raja Maha Viharaya (Buddhistisk huletempel).
 6. Tag bussen til det lokale grøntsagsmarked i Ranna (tirsdag og fredag).
 7. Tag på fugletur i kajak i Kalametiya Bird Sanctuary.
 8. Dagstur til Hiriketiya og Hummanaya Blow Hole i Dickwella (det næststørste blowhole i verden)
 9. Besøg Dry Zone Botanic Gardens i Hambantota.
 10. Dagstur til Ridiyagama Safari Park, Birds Research Center & Resort og eftermiddagssafari i Bundala National Park (mest kendt for fugle, heriblandt store flokke af flamingo).
 11. Dagstur til Udawalawe National Park (mest kendt for elefanter) og Elefantbørnehjemmet Elephant Transit Home i Udawalawe.
 12. Dagstur til Yala National Park (den mest kendte nationalpark i Sri Lanka).
skildpaddeunge rekawa
busstoppested i rekawa
Busstoppestedet i Rekawa.
bus tangalle ranna

Bussen mellem Tangalle og Ranna, stopper i Rekawa.

Hvordan kommer man til Rekawa?

Den nemmeste måde at komme til Rekawa er med privatchauffør. Noget som jeg altid anbefaler, hvis man har begrænset tid på sin ferie og vil bruge mindst mulig tid på transport.

Har man ingen penge og masser af tid, kan man komme til Rekawa med bus, tog og tuk-tuk. Det koster nærmest ingenting.

Min egen rejse

Inden jeg kom til Rekawa, havde jeg hvilet ud efter flyrejsen i Ja-Ela [reklamelink] (og Minuwangoda), som ligger tæt på lufthavnen. Vi forlod Minuwangoda i bil, med retning mod Udawalawe, meget tidligt og spiste hjemmelavet morgenmad på en rasteplads. Andet stop var ved en ædelstensmine i Ratnapura. Vi nåede Udawalawe tidsnok til at have en hyggelig eftermiddags-jeepsafari i nationalparken.

Om aftenen havde vi en festlig middag med coconut arrack og en enkelt overnatning på det nye Mastodon Valley Safari Resort i Udawalawe [reklamelink]. Det er hvad jeg vil kalde et lidt rustikt resort med safari stemning og nogle store hytter ned til floden. Super fint til en enkelt nat. Efter morgenmad næste morgen, fortsatte vi mod Rekawa og var fremme ved frokosttid.

busplan tangalle

Oversigt over busserne i Tangalle

Colombo lufthavn – Makumbura – Tangalle – Rekawa – med bus

Bus fra Colombo lufthavn til Makumbura

Fra lufthavnen i Colombo skal man til Makumbura og have highway bussen til Tangalle. Det kan man gøre på to måder.
Enten kan man tage bussen direkte fra lufthavnen til Makumbura eller man kan tage til Katunayake central bus stand (2 km fra lufthavnen) og tage en bus derfra.

Highway Bus fra Makumbura til Tangalle

I Makumbura skal du fange Makumbura Highway Bus med retning mod Tangalle. Denne bus kører af the Southern Expressway og er derfor ret hurtig. Du kan se bustiderne fra Makumbura til Tangalle Central Bus Station her: Timetable

Bus fra Tangalle til Rekawa

Fra Tangalle Central Bus Station skal du have bus nr. 445 med retning mod Ranna. Bed chaufføren om at sige til ved Rekawa.
Fra busstoppestedet i Rekawa, skal du gå en km ned ad den lille vej.
Her venter et tropisk strandparadis på dig.

Colombo lufthavn – Katunaike – Beliaththa – Netolpitiya – Rekawa – med tog og tuk-tuk

Med tog og tuk-tuk, ser ruten nogenlunde således ud:
Gå fra Colombo lufthavn til Katunayake Railway St. (1 km)
Tag toget fra Katunayake til Colombo Fort Central St. Se togtider her
Tag tog fra Colombo Fort til Beliaththa Railway st. Se togtider her
Fra Beliaththa Railway st., skal du have bussen til Netolpitiya.
Fra Netolpitiya skal du fange en tuk-tuk til Rekawa.
Her venter et tropisk strandparadis på dig.

rekawa beach sri lanka
solnedgang rekawa
Solnedgang over Rekawa strand i Tangalle

Romantisk solnedgang over Tangalle og Rekawa strand – og spor efter en havskildpadde

Følg mig på de sociale medier