Sådan køber du et lokalt SIM-kort i Sri Lanka

sim-kort i sri lanka

Gør livet nemt med lokalt sim-kort

Det er nemt at købe et lokalt SIM-kort i Sri Lanka. Så kan du ringe med lokalt nummer, finde vej med Google Maps og uploade dine feriebilleder til Instagram, uanset om hotellets wifi virker eller ej.

Hvis du har en af de nyere iPhones, har du sikkert mulighed for dobbelt-sim. Dvs. at have to telefonnumre at skifte imellem på samme telefon. Så kan du beholde dit danske nummer samtidig få et srilankansk telefonnummer.
Hvis du har Android, kan jeg ikke rådgive dig, men det er sikkert det samme. Du kan også finde en gammel telefon frem fra skuffen og tage med på ferien.

Dialog er det telefirma, jeg selv bruger. De skulle efter sigende have den bedste dækning i Sri Lanka. Derfor er det også Dialog, denne guide handler om. Der er selvfølgelig flere teleselskaber i Sri Lanka. Links til nogle af dem kommer nederst i blogindlægget.

Køb et SIM-kort i lufthavnen

Når jeg lander i Sri Lanka’s internationale lufthavn, går jeg først til en ATM og hæver penge og dernæst til Dialog standen for at købe SIM-kort.
Begge dele er efter både paskontrollen og bagageudleveringen, når man kommer ud i den del af lufthavnen, som hedder arrival.

Ved Dialog standen kan man som sagt købe et lokalt SIM-kort til sin telefon. Personalet vil være behjælpelig med, at få kortet sat rigtigt i telefonen og sørge for at det virker med det samme.

Hvis du også planlægger at arbejde lidt på computeren på din rejse, kan du bruge din telefon som modem eller købe en dongle med SIM-kort.

I januar 2023 købte jeg et SIM-kort til telefonen på 100 GB og et 100 GB SIM-kort til min dongle til computeren. Prisen for begge kort blev 6.600 rp (125,- DKK), som jeg KUN kunne betale kontant og mod fremvisning af pas.

sim-kort sri lanka

Dialog SIM-kort med turist-datapakker, kan købes ved Dialog-standen i Colombo lufthavn

Forskellige datapakker og gyldighed

Dialog har forskellige datapakker at vælge imellem. Én som måske kan være relevant hvis du er på ferie og ikke skal arbejde, er “Unlimited Blaster”. Med ubegrænset Facebook, WhatsApp (som de fleste bruger hernede) og Youtube for 899 rp / 17 kr. (feb. 2023). Alle datapakker og priser kan se på Dialog hjemmesiden.

Vær opmærksom på, at datapakkerne har forskellig gyldighed. Nogle gælder i 3 uger, nogle i 30 dage.

Når du har fået dit telefonnummer, kan du følge dit forbrug og tilkøbe mere data på Dialog app’en eller ved at logge ind på hjemmesiden.

Det er også her, du kan betale et lille beløb en eller to gange om året, hvis du vil beholde det samme telefonnummer til næste gang, turen går til Sri Lanka. Betaler du ikke, bliver dit nummer ugyldigt efter 6 måneders inaktivitet.

Hvis du allerede er i Sri Lanka

Hvis du allerede er i Sri Lanka og missede din chance for at købe et SIM-kort i lufthavnen ved ankomst, så kan du henvende dig i en af Dialogs kontorer, som ligger i flere af de store byer. (Må IKKE forveksles med Dialog-butikkerne, som ligger overalt). Husk at medbringe pas.

For at få lov til at købe et SIM-kort i en af Dialog-butikkerne, som ligger overalt, må du kende en srilankaner, som er villig til at gå med og fremvise sit ID for at hjælpe dig med købet. Det er ny lovgivning, som blev indført efter terrorangrebet i 2019.

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!