Minneriya National Park, Sri Lanka

Minneriya National Park

[Indlægget indeholder reklamelinks]

The Elephant Gathering i Minneriya National Park

Når tørken sætter ind og vandet tørrer ud i Sri Lankas North Central Province, vandrer hundredevis af elefanter fra nær og fjern til Minneriya National Park. Nogle kommer hele vejen fra Trincomalee, for at mødes med deres slægtninge ved Minneriya Tank.

Tørketidens høje temperaturer, får vandet i Minneriya Tank til, at trække sig tilbage. Og Elefanterne spiser det friske grønne græs, der spirer frem ved søbredden. De drikker og bader og finder sig måske en mage.

I perioden september-oktober, kan flokkene komme op på mere end 200 elefanter. Det er de største flokke af asiatiske elefanter i verden. I enkelte tilfælde, har der været rapporteret om 700 elefanter på én gang.
Dette årligt tilbagevendende naturfænomen bliver kaldt ‘The Elephant Gathering’ eller bare ‘The Gathering’.

Elefant i Minneriya National Park
store flokke af elefanter i Minneriya National Park Sri Lanka

Minneriya Tank

Minneriya er et vildtreservat i Sri Lankas nord- centrale provins, 200 km nord-øst for Colombo. Det har været vildtreservat siden 1938, men blev udpeget til nationalpark i 1997, for at beskytte Minneriya Tank og dyrelivet i området.

Minneriya Tank er den 19 km² store ferskvandssø, der spiller en central rolle i Minneriya National Park.
Søen er menneskeskabt. Den blev anlagt af kong Mahasena i det tredje århundrede e.Kr. for at forsyne området med vand, i de perioder af året, hvor solen tørrer North Central Province mest ud.
Kong Mahasena regerede i det gamle kongerige i Anuradhapura, så området har også stor historisk betydning og er en del af Sri Lankas kulturelle trekant.

Minneriya og Kaudulla Sri Lanka

Kaudulla National Park

Den nærliggende Kaudulla National Park, der ligger lidt nord for Minneriya, blev udpeget som en nationalpark i 2002.
Man taler om en ‘elefant korridor’, fordi elefanterne vandrer frem og tilbage mellem Kaudulla, Minneriya og Wasgamuwa nationalpark.
Det er derfor altid en god idé, at forhøre sig hos jeepchaufførerne, der altid ved, hvor der er flest elefanter.

Ingen af nationalparkerne er indhegnet, så man kan også møde elefanter på landevejene i dette område. Skulle det ske, så hold en sikker afstand.
En elefant i skidt humør, kan den uden problemer vende en personbil om på taget. Og det er bare træls!

Hanelefant med store stødtænder

Dyrelivet i Minneriya

Elefanterne er selvfølgelig hovedattraktionen i både Minneriya og Kaudulla National Park, men området er også habitat for mange andre dyrearter. Nogle er truet af udrydelse og en del lever kun i Sri Lanka.

Her lever forskellige hjortearter, som sambar deer, spotted deer og Sri Lankan axis deer. De intelligente macaqueaber (hueaber), purple-faced langurer og den sjældne halvabe, gray slender loris, laver ballade i trætoppene. Ved vandet lever saltvandskrokodiller, water monitor lizard og et hav af vadefugle.
Der lever Bengal monitor lizard, firben, pythonslanger, desmerdyr, læbebjørne og en lille bestand af leoparder (ca. 20) i området.
En del af de nævnte arter observeres dog kun sjældent.

jeepsafari national park sri lanka
påfugl sri lanka

Fuglelivet i Minneriya

Minneriya National Park er også et mekka for ornitologer. Der er registreret 170 forskellige fuglearter, hvoraf mindst 11 er truede arter.
Påfugl, Sri Lanka Junglefowl, Sri Lanka Hanging Parrot, Brown-capped Babbler, næsehornsfugl (Sri Lanka Grey Hornbill), Black-crested Bulbul og Crimson-fronted Barbet, for blot at nævne nogle. (Det har været vanskeligt at finde de danske navne)
Af vandfuglearter kan nævnes den Indiske skovstork, Lesser Adjutant Stork, små skarver, hvid pelikan, grå pelikan, stenvender, fiskehejre. Listen er lang.

hvidbrystet Havørn - White Bellied Sea Eagle sri lanka

Her er det en hvidbrystet Havørn (White Bellied Sea Eagle), der troner i trætoppen i Minneriya National Park

Bedste tid på året

Minneriya National Park har sæson fra maj til oktober, men det bedste tidspunkt er september-oktober, hvor hundredevis af elefanter samles på græssletterne foran Minneriya Tank.
Spørg de lokale, der vil vide om elefanterne opholder sig i Minneriya eller Kaudulla.

Minneriya er langt mindre besøgt end eksempelvis Yala og Udawalawe National Park, så mængden af jeeps og turister er mere overkommelig end i de mest populære nationalparker.

Jeep safari i Minneriya, kan kombineres med Lion Rock i Sigiriya , Dambulla Cave Temple og de gamle kongebyer Polonnaruwa & Anuradhapura.

hanelefant sri lanka jeepsafari

Minneriya Nationalpark entrépris

Billetpris voksen 1.950 Rs
Billetpris barn 1.050 Rs
+ Service charge 1.100 Rs

Dertil kommer leje af jeep med chauffør
Det er desuden normalt, at belønne god service med drikkepenge efter turen.

En safari jeep bestilles gennem det chauffør bureau du bruger til turen eller gennem dit hotel. Prisen ligger på omkring 36 dollars, men kan svinge afhængigt af udbyder og antallet af tilmeldte personer.

privatchauffør sri lanka
Vi kørte med Lal Antony fra Fernando Tours [Reklamelink]
Lal ordnede alt vedrørende leje af jeep med chauffør for os. Det var også ham, der undersøgte, hvor vi kunne se flest elefanter.
the gathering sri lanka minneriya

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!