Sigiriya er også Lion Rock

Sigiriya klippen er på Unesco’s verdensarvsliste. Den er en 180 meter høj klippe, der tårner sig op som eneste høje punkt i miles omkreds. Sigiriya bliver også kaldt Lion Rock pga. af de store løvepoter, som bevogter indgangen ved de nederste trappetrin.
Turen til toppen består af 1200 trappetrin, og undervejs kan man nyde de særdeles velbevarede kalkmalerier af ‘De himmelske jomfruer’, malet for over 1500 år siden. Fra toppen er der en helt fantastisk udsigt over junglen uanset hvilken vej man kigger.
I 1982 blev Sigiriya udnævnt til at være på Unesco’s verdensarvsliste.
Der er masser af aber på Sigiriya. De er vant til turister, så det kan være sjovt at fodre dem med bananer og jordnødder. (Dette skal du købe før du kommer til Sigiriya)

Sigiriya’s historie

I følge sagnet beboede kong Kassapa Sigiriya under sin regeringstid i 477-495, i et palads på toppen af klippen, forskanset fra sine fjender.
Efter en strid om magten slog Kassapa med hjælp fra en stor hær, sin egen far kong Dhatusena af Anuradhapura, ihjel, og drev sin storebroder (den retmæssige arveprins) på flugt til Indien, hvor han måtte leve i exil.
I 495 vendte den fordrevne prins tilbage fra Indien, nu med en hel hær af indiske singalesere, og på trods af at den regerende konge var blevet tippet og var forberedt på hans ankomst, lykkedes det alligevel prinsen at generobre magten over landet, efter en kort men grusom kamp, hvor kong Kassapa mistede livet.
På museet der ligger ved hovedindgangen kan man få en fin forståelse for Sigiriya klippens historie.

Video om Sigiriya med engelsk tale

Tips til turen

Da Sigiriya ikke er et helligt sted, kan du have det tøj på du har lyst til. Det er en fordel med noget let og luftigt pga. varmen og evt. en hat til at skærme for solen.
Hav gode sko på og vand med til turen. Mange af de 1200 trappetrin er stejle og der bliver virkelig varmt.
Hvis du har mulighed for det, så vælg en dag med klart vejr og start turen fra morgenstunden hvor det endnu ikke er så varmt eller sidst på eftermiddagen.
Når du ankommer til toppen vil du være i stand til at værdsætte dine anstrengelser, for udsigten er helt vidunderlig uanset hvilken vej du vender dig.
Turen til toppen kan være svær for gangbesværede og mennesker med meget højdeskræk.

Pas på plattenslagere

Vær opmærksom på at de mange turister også tiltrækker plattenslagere. Guider står parat til at følge dig på vej under påskud af at være venlige, men bagefter vil de bede om penge for deres service. Aftal prisen på forhånd hvis du ønsker en guide og ellers afvis venligt deres hjælp med det samme.
Det kan også være du oplever slangetæmmere med kobraslanger i en lille kurv eller med dresserede aber. Miss-World anbefaler altid at tænke på dyrevelfærd og ikke opmuntre til hverken finansielt eller på anden måde, at opbevare dyr under kritisable forhold.

Entrébilletter

Man skal betale for at få adgang til Sigiriya. Der er åbent for billetsalg mellem 8:30 og 17:30 ved hovedindgangen.
Entrépris 30 US$ for voksne, 15 for børn.

Sigiriya Sri Lanka – 1200 trappetrin til toppen

Sigiriya Sri Lanka – 1200 trappetrin til toppen

Sigiriya Rock Unesco Sri Lanka - Lions Rock

Sigiriya Rock Unesco Sri Lanka – Lions Rock

Frescoes Sigiriya Wall Paintings Sri Lanka

Frescoes Sigiriya Wall Paintings Sri Lanka

Frescoes Sigiriya Wall Paintings Sri Lanka

Frescoes Sigiriya Wall Paintings Sri Lanka

Sri Lanka Sigiriya - View from the top

Sri Lanka Sigiriya – Udsigt fra toppen

Sigiriya Rock Sri Lanka

Sigiriya Rock Sri Lanka

Sigiriya Rock Unesco World Heritage

Sigiriya Rock Unesco World Heritage