[Alle links til hoteller i dette indlæg er reklamelinks]

Ella, Ella, Ella… ♡

Klimaet, udsigten og backpacker-stemningen er bare et par af de gode grunde til at besøge bjergbyen Ella i Sri Lanka.
Mange benytter bare byen til en enkelt overnatning eller to på rejsen mellem Nuwara Eliya og Yala. Men Ella er smuk, og det er nemt at bruge længere tid her, særligt uden for turistsæsonen, hvor der ikke er så mange mennesker.
Indbyggerne i Ella er venlige og hjælpsomme. Her kan man opleve at blive tilbudt et gratis lift med tuk tuk når det regner. Ligesom i Nuwara Eliya, bliver den berømte Ceylon te dyrket her, og Ella har sin egen teplantage med tilhørende tefabrik.

Mountain Heavens Ella Sri Lanka - Ella Gap

Mountain Heavens Ella Sri Lanka – The amazing view over Ella Gap

Steder at bo i Ella – Et værelse med udsigt

Der er masser af steder at bo i Ella og der bliver hele tiden bygget nye. Nogle steder kan bookes over nettet, mens mange af de små homestays ikke har en hjemmeside. Kommer du uden for højsæsonen er der masser af ledige værelser i byen, men har du mulighed for det, så book et værelse med udsigt til bjergene. Udsigten er storslået, men det er også de steder der bliver booket først, så vær ude i god tid.

98 Acres Resort Ella Sri Lanka

98 Acres Resort Ella Sri Lanka

Der er kun ganske få luksushoteller i Ella. Et af dem er 98 Acres Resort som ligger ved siden af tefabrikken 2 km nord for byen, med den vildeste udsigt til bjergene. Her swimming pool og restaurant med mere end 180 grader vidunderlig udsigt over bjergene. Restauranten er dyr efter Sri Lankanske forhold og et værelse med udsigt til bjerget Little Adams Peak koster $210.

Mountain Heavens Hotel, Ella, Sri Lanka

Mountain Heavens Hotel, Ella, Sri Lanka

Et rigtig godt og noget billigere alternativ er Mountain Heavens, som ligger kun 10 minutters gang fra byens centrum, også her er der en næsten overjordisk udsigt til bjergen. Alle værelser er nyrenoverede, og et værelse med udsigt over Ella Gap og morgenmad koster omkring 160$.

Læs mere om Mountain Heavens Hotel, Ella, Sri Lanka

Zion View har også udsigt til bjergene, med knapt så meget privatliv som på Mountain Heavens, og med en noget dyrere restaurant. Waterfalls Homestay (5-6.000 rupees for dobbeltvær. m. morgenmad) får rigtig gode ratings på TripAdvisor, med placering i junglen 1,5 km fra byen. Men de har kun tre værelser, og der er ikke plads til overnattende privat chauffører.

Læs også Om Chaufføren Fernando

Ella Sri Lanka - A little sparrow

Ella Sri Lanka – A little sparrow

Klimaet i Ella

Ella ligger i bjergene 1.041 meter over havoverfladen, så klimaet utrolig behageligt med en gennemsnitstemperatur mellem 23 og 29 grader, i modsætning til ved kystomåderne bliver her sjældent alt for varmt. Skal man vandre i bjergene anbefales det dog at man står tidligt op og går i den første morgensol, men almindelig aktivitet kan foretages hele dagen.

Sri Lanka Indian Black Eagle

Sri Lanka Indian Black Eagle

Seværdigheder i Ella

Blandt seværdighederne i Ella kan nævnes Nine Arch Bridge, udsigten til Ella Gap, og bjergene Ella Rock og Little Adam’s Peak, som man begge kan bestige. De to smukke vandfald Rawana Falls og Little Ravana Falls, og den mystiske grotte Ravana Ella Cave, hvor sagnet siger at en prinsesse har været holdt skjult for mange år siden. Her er desuden et rigt fugleliv, blandt andet en del farverige arter der kun lever i Sri Lanka og flere forskellige slags ørne. Langs med vejene kan man opleve store abeflokke, og er man tidligt oppe kan man af og til opleve at de kravler rundt på taget af hotellerne.

Restauranter og indkøbsmuligheder i Ella

Ella har mange caféer og restauranter hvor man spiser godt, der ét nyopført supermarked og mange små butikker som har lidt madvarer og grøntsager. Der er et ayurvedacenter, én ATM beliggende udenfor Bank of Ceylon på hovedgaden, og vasketøjsservice flere steder. Det er let at komme hertil. Togstationen ligger i udkanten af den lille by, og der kører busser hvert tiende minut mellem de store byer, busstoppestedet er placeret lige midt i byen.

Læs også Drik en kop kaffe på Cafe Chill, Ella, Sri Lanka

Ella Gap Sri Lanka - The first morning light

Ella Gap Sri Lanka – Det første morgenlys

 

The first morning light in Ella Sri Lanka

Ella Sri Lanka – Det første morgenlys

 

Ella Sri Lanka - The first morning light

Ella Sri Lanka – Det første morgenlys