Ella sri lanka

[Indlægget indeholder reklamelinks]

Ella, Ella, Ella… ♡

Klimaet, udsigten og backpackerstemningen er bare et par af de gode grunde til at besøge bjergbyen Ella i Sri Lanka.
Mange benytter byen til en enkelt overnatning eller to på rejsen mellem Nuwara Eliya og Yala. Men Ella er smuk og det er nemt at bruge længere tid her, særligt udenfor turistsæsonen hvor der ikke er så mange mennesker.
Indbyggerne i Ella er venlige og hjælpsomme. Her kan man opleve at blive tilbudt et gratis lift med tuk tuk når det regner.

Teplukkere i Sri Lanka

Teplantager og tefabrikker

Ligesom i Nuwara Eliya, bliver der dyrket te på bjergskråningerne i Ella.
Ella har sin egen teplantage med tilhørende tefabrik. Faktisk er her et par stykker. Man kan komme på rundvisning i tefabrikkerne og prøvesmage den berømte Ceylon te.

Vandfaldet i Ella Gap
Ella vandfald efter regn

Klimaet i Ella

Ella ligger i bjergene 1.041 meter over havoverfladen, så klimaet utrolig behageligt med en gennemsnitstemperatur mellem 23 og 29 grader. I modsætning til ved kystområderne, bliver her sjældent alt for varmt. Skal man vandre i bjergene må man dog alligevel tidligt op for at gå inden det bliver for varmt, men almindelig aktivitet kan foretages hele dagen.

Butik i Ella Sri Lanka

Restauranter og indkøbsmuligheder i Ella

Ella har mange caféer og restauranter hvor man spiser godt, der ét enkelt supermarked og mange små butikker, som sælger lidt madvarer og grøntsager. Der er et ayurvedacenter, én ATM beliggende udenfor Bank of Ceylon på hovedgaden, og vasketøjsservice flere steder.
Det er let at komme hertil. Togstationen ligger tæt på centrum og der kører busser hvert tiende minut mellem de store byer. Busstoppestedet er placeret lige midt i byen.

 

hotel i ella sri lanka

Steder at bo i Ella – Et værelse med udsigt

Der er masser af steder at bo i Ella og der bliver hele tiden bygget nye. Nogle steder kan bookes over nettet, mens mange af de små homestays ikke har en hjemmeside. Kommer du uden for højsæsonen, er der masser af ledige værelser i byen. Hvis har du mulighed for det, så book et værelse med udsigt til bjergene.
Udsigten er storslået, men det er også de steder der bliver booket først, så vær ude i god tid.

8 Acres Ella Sri Lanka

98 Acres

2 Km øst for byen, på toppen af et bjerg med udsigt til Little Adams Peak, ligger 98 Acres [Reklamelink]. Ellas ubestridt bedst beliggende og mest luksuriøse hotel. Ved siden af tefabrikken og midt i en teplantage, får du 180 grader vidunderlig bjergudsigt.
98 Acres har swimming pool og en restaurant, der bare lige ligger lidt bedre end de andre restauranter i byen.
Et værelse med udsigt starter på omkring 1.444 kr.

Mountain Heavens Hotel, Ella, Sri Lanka

Et andet af byens gode hoteller er Mountain Heavens [Reklamelink], som ligger 10 minutters gang fra byens centrum. Også her er der en nærmest overjordisk udsigt til bjergene.
Alle værelser er nyrenoverede, og et værelse med udsigt til smukke Ella Gap og morgenmad koster omkring 1.000 kr.

Lige i hælene kommer Zion View [Reklamelink] med lidt mindre prangende værelser, men stadig med en ganske anstændig bjergudsigt.

Læs også om Seværdigheder i Ella

ella sri lanka