Sri Lanka Rejsefællesskab i Jyllands-Posten Rejser

jyllands-posten rejser sri lanka
Det er dejligt at få omtale i avisen, men jeg ville ønske det havde været på en anden baggrund

Påske søndag blev Sri Lanka ramt af otte rædselsfulde terror angreb

Søndag d. 21. april 2019, det er påske søndag og katolikkerne i Sri Lanka går i kirke eller spiser påske brunch med familien på et af de store hoteller i Colombo.
Alt er roligt lige indtil 8 terrorister simultant udløser deres selvmordsbomber og dræber 256 mennesker. Heraf tre danske børn.

Jeg græder og er ved siden af mig selv de næste tre dage. Det er præcis to måneder siden, jeg var til fuldmånefest i et tempel i Negombo. Tænker på mine venner i Sri Lanka og på den påskemesse jeg deltog i to år tidligere, sammen med Fernando og hans familie.
Kirken var stoppet med mennesker og vi måtte stå i femte række uden for kirken, for at høre gudstjenesten.

Men jeg er ikke alene om at være påvirket af situationen. Medlemmerne i Sri Lanka Rejsefællesskab er tydeligvis også meget berørte. Samtaler der før handlede mest om rejseruter, chauffører og hoteller, ændrer sig til at blive et sted hvor man udtrykker sin bekymring for Sri Lankas fremtid.

Én havde mistet flere familiemedlemmer under terrorangrebet og andre er i tvivl om de skal gennemføre deres planlagte rejse.
Journalister fra Danmark og Norge bruger gruppen til at komme i kontakt med rejsende og fastboende danskere og nordmænd i Sri Lanka. Og Jyllands-Postens ‘Turen går til’, bringer en artikel, der bl.a. omhandler nogle af gruppens samtaler.

er sri lanka sikkert?

Citat fra artiklen i Jyllands-Posten Rejser

I artiklen, der er skrevet af Thomas Linder Thomsen, står der blandt andet:

I den lukkede Facebook-gruppe Sri Lanka Rejsefællesskab diskuterer medlemmerne, om de skal aflyse rejser til østaten. Gruppen er for rejsende, der har været i eller planlægger at rejse til Sri Lanka. Den er startet af rejseblogger Trine Handskemager, som har boet i Sri Lanka.
Et medlem af gruppen skriver: ”Vi har booket tre uger til juli – er der slet ikke nogen, der tager afsted trods den forfærdelige terror? Er meget i vildrede … skal afsted med mand og børn!”
De andre medlemmer svarer bl.a., at ”terroren ikke må vinde”, og: ”vi fastholder stadig vores rundrejse i september. Tror helt sikkert, de vil værne om sikkerheden for alt i verden, for bliver turisterne væk, ser det igen sløjt ud for de lokale”.
Rigtig mange skriver: ”Vi rejser medmindre UM fraråder det.”

Skal man så aflyse rejsen til Sri Lanka?

Som svar på spørgsmålet i artiklen, “Skal man aflyse rejsen til Sri Lanka?” kan jeg heldigvis konstatere, at Udenrigsministeriets har opjusteret deres rejsevejledning.
Nu skriver de, at man igen kan rejse til Sri Lanka, men at man skal udvise ekstra forsigtighed i hele landet.
Det betyder også at diverse rejseforsikringer igen dækker rejser til Sri Lanka.
Du kan læse Udenrigsministeriets rejsevejlening til Sri Lanka her

sri lanka terror påsken 2019

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!