La Strada del Vino Cannonau sardinien

[Indlægget er sponsoreret]

Kulturelle og historiske oplevelser på Sardinien

Mange rejser til Sardinien i sommerferien for at holde badeferie. Sardinien har smukke strande og klart rent badevand. Det ved de fleste, men den italienske ø byder også på interessante kulturelle og historiske oplevelser.
Man kan med fordel besøge Sardinien uden for højsæsonen, hvor der ikke er så mange mennesker. Jeg var der i december, det var en smule gråt, men vejret var stadig udmærket. Vi opholdt os meget udenfor.

La Strada del Vino Cannonau

‘La Strada del Vino Cannonau’ er navnet på en turistrute, som non profit organisationen af samme navn har skabt, for at fremme turismen og for at tiltrække vin-interesserede til provinserne Nuoro og Ogliastra.
Strada del Vino Cannonau-ruten tager sit udspring i det moderne kunst museum MAN. Navnet er taget efter den blå vindrue cannonau, der er den drue som vinbønderne i området dyrker på deres marker.

vingård på sardinien

Historie, kultur og natur

Følger man ‘La Strada del Vino Cannonau’, kører man en tur op i de smukke bjerge. Hvor man inviteres inden for på museer, der giver indblik i provinsernes historie og kultur.
På ruten passerer man frodige vinmarker og oliven lunde og en hel masse får.
Man stifter bekendtskab med gamle sardiske håndværk, hvoraf mange stadig praktiseres. Og man kan gå på besøg på et oliven presseri og på vingårdene, hvor man kan få rundvisning i produktionshallerne.

sardiske klædedragter
gamle sardiske håndværk
skomager sardinien
sardinien udsigt bro
sardiske brød udstilling

Lokale sardiske delikatesser

Efter rundvisningen bliver man inviteret til, at smage på de lokale olier og vine, mens man snacker den i lækre oste og sardiske fladbrød.
Netop oste og fladbrød er noget, som går igen på alle spisestederne på Sardinien.
Pecorino sardo og ricotta er lokale oste fremstillet af fåremælk. Pecorino sardo er hårdt som parmesan og ricottaen er cremet og minder om hytteost i konsistensen.

sardiske fladbrød oliven appelsiner

Pane carasau er navnet på de sprøde fladbrød, der serveres som tilbehør til stort set alle måltider på Sardinien.
De har er en lang tradition for fremstilling af brød. Faktisk har det etnografiske museum, Museo del Costume Nuoro, indrettet et helt rum kun med brød.

Grazia Deleddas barndomshjem

Grazia Deleddas barndomshjem

‘La Strada del Vino Cannonau’ leder også forbi nobelprisvinder Grazia Deleddas barndomshjem.
Grazia Deledda f. 1871, var den første italienske kvinde, som modtog nobelprisen i litteratur. Hun blev således hele byens stolthed. Hendes barndomshjem er i dag indrettet som museum, bevaret som det stod dengang hun boede der.

Grotta di ispinigoli sardinien

Grotta di ispinigoli og Giganternes grav

Ruten ‘La Strada del Vino Cannonau’ leder også forbi en imponerende drypstenshule, Grotta di ispinigoli og et arkæologisk gravmonument, Tomba dei Giganti (Giganternes grav).
En fællesgrav fra bronzealderen, hvor den kæmpe store gravsten siges, at have magiske kræfter.

Giganternes grav - Tomba dei Giganti sardinien
Regione Autonoma della Sardegna
Camera di Commercio di Nuoro
Det italienske Handelskammer i Danmark

[Min rejse til Sardinien var en pressetur, sponseret af Regionen Sardinien (Regione Autonoma della Sardegna), med henblik på at øge turismen i Nuoro provinsen på Sardinien.

Rejsen var arrangeret af Handelskammeret i Nuoro (Camera di Commercio di Nuoro) og Det italienske Handelskammer i Danmark

For en god ordens skyld vil jeg understrege, at INGEN af de ovennævnte, har haft indflydelse på, hvad jeg deler med mine læsere på Miss-World.dk]