vinsmagning på sardinien

[Indlægget er sponsoreret]

Vinsmagning på Sardinien

Dette års december måned blev lidt anderledes end forventet. Jeg er nemlig lige kommet hjem efter en pragtfuld tur til Sardinien. En italiensk ø man normalt forbinder med sol og sommer, men som faktisk også er ret sej at besøge uden for turistsæsonen. Selv her midt i december var alt grønt, frodigt og en anelse lunere end i Danmark.

vinmarker på sardinien

Vinmark i Nuoro, fotograferet på farten ud af bussens vindue

Invitation til pressetur

Invitationen kom fra Det italienske Handelskammer i Danmark. Det var en pressetur med fokus på italiensk vin og gastronomi. Turen var arrangeret af Handelskammeret i Nuoro (Camera di Commercio di Nuoro) og sponseret af Regionen Sardinien (Regione Autonoma della Sardegna). Se links nederst.

pressetur til sardinien

Et skønt team af danske bloggere

Mine rejsekammerater var virkelig godt selskab

Som bonus kom jeg i rigtig godt selskab. Italienske, men dansktalende, Chiara var med fra Det italienske Handelskammer i Danmark. Pernille, der er rejseblogger på Somewhere Else og Jens fra RejsRejsRejs blev mine partners in crime når det kom til at fortælle rejseanekdoter og tale om fremmede lande. Fra den gastronomiske side deltog de tre skønne madbloggere; Louise fra Louises Madblog, Maria fra Mad & Kærlighed og Camille fra Camille Maja, som var så passionerede omkring maden vi fik, at de skulle hjem og genskabe de sardiske specialiteter i køkkenet derhjemme.
Når man bliver inviteret til vinsmagning på Sardinien med sådan et team, så siger man selvfølgelig: “Juhu!” og “Ja tak!”. 
Udover vores danske gruppe, rejste vi rundt i Nuoro sammen med en gruppe af italienske journalister og professionelle vinanmeldere. What’s not to like? 

gastronomi- og vinfestival Binu & B’Week

Uundværligt udstyr til en vinsmagning

Billeder fra den sardiske gastronomi- og vinfestival Binu & B’Week

Binu & B’Week

Anledningen til turen, var den sardiske gastronomi- og vinfestival Binu & B’Week, der afholdes hvert år på Sardinien.
Hvert andet år bliver B’Week afholdt i byen Nuoro, som ligger i provinsen af samme navn. Denne vinfestival blev omdrejningspunktet for vores tur, men der blev også tid til at besøge vingårde og opleve noget af Sardiniens kultur og smukke natur.

Her boede vi – Hotel Sandalia i Nuoro

Hotel Sandalia nuoro sardinien

I Nuoro blev vi indlogeret på Hotel Sandalia.
Det var et godt 3 stjernet hotel med en fin udsigt fra værelset.

Hotellet kan bookes her: Hotel sandalia [Reklamelink]

Regione Autonoma della Sardegna
Camera di Commercio di Nuoro
Det italienske Handelskammer i Danmark

[Min rejse til Sardinien var en pressetur, sponseret af Regionen Sardinien (Regione Autonoma della Sardegna), med henblik på at øge turismen i Nuoro provinsen på Sardinien.

Rejsen var arrangeret af Handelskammeret i Nuoro (Camera di Commercio di Nuoro) og Det italienske Handelskammer i Danmark

For en god ordens skyld vil jeg understrege, at INGEN af de ovennævnte, har haft indflydelse på, hvad jeg deler med mine læsere på Miss-World.dk]