Hvalsafari Mirissa Sri Lanka Raja & the Whales

Hvalsafari i Mirissa

Delfiner, blåhvaler, kaskelothvaler og andre hvalarter, kommer meget tæt på kysten ved Mirissa i det sydlige Sri Lanka.
Blåhvalen er den helt store attraktion. Den kan blive op til 33 meter lang og veje 200 tons. Den er det største pattedyr, der nogensinde har levet på jorden.

Havområdet ud for Mirissa bliver hurtigt dybt og er kendt for, at være habitat for hvaler året rundt.
Det er dog ikke nok at tage en kikkert med eller at booke et hotel i vandkanten. Hvis du vil opleve de store hvaler, må du meget tidligt op og med en af de mange både, der sejler ud fra havnen i Mirissa hver morgen fra november til april.
Resten af året er bølgerne for voldsomme, til at hvalsafari-bådene kan sejle ud.

Til tider kommer hvalerne meget tæt på bådene. Nogle fortæller de har oplevet, hvordan de store dyr dykke ned lige under båden. Hvalsafari kan være en kæmpe stor oplevelse.

Selv om der er mange hvaler ud for Mirissa, er der dog aldrig 100% garanti for, at se hvaler på en hvalsafari. Måske ser du i stedet en halvtreds år gammel havskildpadde eller glade delfiner, der giver opvisning i flotte spring.

Sådan gør du hvis du vil ud at se hvaler

En hvalsafari starter typisk kl. 6 om morgenen. Herefter følger en sejltur på 4-5 timer, afhængigt af succesen med at spotte hvaler. Længden af sejlturen kan variere med flere timer til hver side.

Du kan bede din chauffør om at booke hvalsafarien for dig og lade ham hente dig på dit hotel tidligt om morgenen inden afgang. Dette aftales typisk på forhånd, når du booker din chauffør hjemmefra.
Husk at stille krav om, at du vil benytte en arrangør, der har et kodeks som respekterer hvalerne. Og som har et højt sikkerhedsniveau ombord på skibet.

Har du ikke bruger en privatchauffør, kan du i stedet selv booke din hvalsafari gennem en af arrangørernes hjemmesider.
Lav en aftale med en lokal tuk tuk chauffør, der kan køre dig til havnen i Mirissa på det tidlige tidspunkt.

Hvalsafari med god samvittighed

Vær omhyggelig når du vælger din arrangør af hvalsafari. Nogle arrangører er nådesløse og jagter rundt efter hvalerne, mens andre er langt mere respektfulde, slukker motoren, beder gæsterne være stille og følger hvalerne på en afstand og en måde der ikke stresser dyrene.

Vælger man en arrangør med en marinbiologisk baggrund, er det sandsynligt at de tager de nødvendige hensyn til hvalerne. Vi kan anbefale Raja & the Whales, men det er også nemt at bruge TripAdvisor til at vælge de mest respektfulde og dyrevenlige arrangører. TripAdvisors anbefalinger af Delfin- og hvalsafari i Mirissa

Det er også en god idé efterfølgende at anmelde din hvalsafariarrangør på TripAdvisor. På den måde er du med til at hjælpe andre med at vælge en arrangør der tager hensyn til dyrene.

Pris for hvalsafari

Prisen for en hvalsafari ligger på omkring 6000 Rupees (ca. 330 DKK) for voksne og halv pris for børn.
Billetter bestilles i forvejen, og inkluderer morgenmad om bord på båden.
Nogle arrangører refunderer halvdelen af prisen hvis der ikke spottes hvaler på turen.

Det lille tip, der kan redde din hvalsafari

Det Indiske Ocean er ikke just kendt for, at være det mest rolige hav, og den høje søgang kan tage gejsten fra selv den største hval-entusiast.

Hvis du ikke er meget søstærk, kan det anbefales at medbringe søsygetabletter fra Danmark og tage dem et par timer før afgang. Så kan du få apotekets rådgivning hjemmefra.
Nogle hvalsafariarrangører uddeler også søsygetabletter inden turen.

blåhval mirissa