Sproget i Sri Lanka

Sproget i Sri Lanka

Der tales i alt syv forskellige sprog i Sri Lanka

I Sri Lanka tales der i alt syv forskellige sprog, men singalesisk (på engelsk, Sinhala) er det officielle hovedsprog.
Ca. 14 mio. mennesker ud af Sri Lankas 20,48 mio. indbyggere, taler singalesisk. Det er ca. tre fjerdedele af befolkningen. Den sidste fjerdedel taler tamilsk, som er landets næststørste sprog.
Tamilsk er mest udbredt i de nordlige og østlige egne af Sri Lanka, men tales også i højlandet (The Hill Country) hvor mange te-plukkere er tamiler. De resterende fem sprog tales kun af minoriteter.

Børnene i Sri Lanka lærer engelsk i skolen

Sri Lanka har været britisk koloni fra 1796 til 1948, så der er tradition for både at tale engelsk og at undervise i engelsk på skolerne. Mange srilankanere taler udmærket engelsk. Særligt dem der bor i byerne og har turisterne at øve sig med.
For det utrænede øre, kan det være lidt vanskeligt at få fat i alt der bliver sagt, indtil man har vænnet sig til accenten.
Lytter man til to srilankanere der taler Sinhala med hinanden, vil man kunne skelne en række engelske ord, som med tiden er blevet helt integreret i sproget.

Lær selv at tale sproget i Sri Lanka Singalesisk for begyndere – Lazy But Smart Sinhala med Dilshan Jayasinha

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!