The Southern Expressway, Sri Lanka
Denne artikel har tidligere har været postet på Turen går til Sri Lanka

The Southern Expressway, fra lufthavnen i Colombo til Matara

Der er en enkelt motorvej i Sri Lanka, bygget til at transportere turister hurtigt fra lufthavnen i Colombo, Bandaranaike International Airport, til strandene på sydkysten.

The Southern Expressway, starter ved lufthavnen og fører til det nordlige Colombo. Her er der et hul og så begynder den igen i udkanten af Colombos vestlige del og fører på nuværende tidspunkt til Matara, øens sydligste punkt. Den sidste del af strækningen til Matara blev indviet i marts 2014.

The Southern Expressway Sri Lanka

The Southern Expressway Sri Lanka

Motorvejen udvides

Der er planer om at udbygge motorvejen så den kommer til at forsætte videre til Hambantota (præsidentens hjemby) på sydkysten, for derefter yderligere at forlænge den så den til sidst rammer lufthavnen i Mattala, Mattala Airport, der ligger tæt på Thissamaharama og Yala området.

Ideel til kørsel om natten

Motorvejen er ny og moderne, med en farthastighed på op til 100 km i timen. Der er ingen kø, da næsten ingen lokale, ulykkeligvis, har råd til at betale de ca. 20 DKK vejafgiften koster.
Så den er ideel hvis du vil sydover i en fart, og perfekt til kørsel om natten.

Hvis du rejser med en chauffør

Kører du med en taxichauffør eller en privatchauffør, vil du sandsynligvis skulle gøre vedkommende opmærksom på, at du ønsker at benytte Southern Expressway ellers vil de vælge at køre af den bumlede og til tider ret vilde kystvej, Galle Road. Chaufføren vil forvente at du selv betaler vejafgiften, med mindre andet er aftalt.

Det største minus ved at benytte motorvejen

Vælger du at rejse via den nye hurtige Southern Expressway, skal du være opmærksom på at du samtidig går glip af den charmerende oplevelse der er så srilankansk som noget, nemlig oplevelsen af hunde og køer på vejene, ‘photo opportunities’ og udsigten til de smukke sandstrande som du ellers ville opleve ved at køre ad kystvejen, Galle Road.