Rejseklar udenrigsministeriets app danskerlisten

Registrér dig på Danskerlisten før din rejse

Danskerlisten er Udenrigsministeriets database over danskere i udlandet. Før en rejse til udlandet, kan det være en god idé at registrere sig på Danskerlisten. Det gælder uanset om du skal rejse til et land i Europa eller meget længere væk.

I tilfælde af en pludselig opstået krisesituation, har Udenrigsministeriet mulighed for hurtigt, at kunne komme i kontakt med dig og sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Det kan eks. være naturkatastrofer, epidemier, politiske uroligheder eller terrorangreb.

Med app’en Rejseklar, der kan downloades i Apples App Store eller i Google Play, kan du få Danskerlisten med på mobiltelefonen.
Med få klik kan du taste dine kontakt informationer og datoerne for dit udlandsophold, samt landet eller landene du rejser til.

Det er frivilligt at tilmelde sig Danskerlisten, du skal gøre det for din egen sikkerheds skyld. Brug den også, hvis du bor fast i udlandet.

danskerlisten udenrigsministeriets app rejseklar

Hent ‘UM Rejseklar’ – Udenrigsministeriets gratis app

Du kommer på Danskerlisten ved at hente den gratis app ‘UM rejseklar’ i App Store eller Google Play.
Vær opmærksom på, at app’en skal åbnes hver gang du ankommer til et nyt land, for at den kan registrere din lokation.

Er det sikkert at rejse til Sri Lanka?

Med mediernes massive dækning af det ny coronavirus, tror jeg de fleste der skal rejse til Asien i nær fremtid, overvejer om det er sikkert.
Alt tyder på, at man skal tage denne nye coronavirus alvorligt. Men foreløbig er det kun Hubei-provinsen i Kina, Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til.

Om få uger har jeg selv flybilletter til Sri Lanka. Og jeg må indrømme, at jeg har læst lidt ekstra på betingelserne i min rejseforsikring.
Men efter at have fulgt med i coronavirussets udbredelse og læst Udenrigsministeriets anbefalinger, føler jeg at det er sikkert at rejse til Sri Lanka.
Der har 1. februar 2020 været et enkelt tilfælde, hvor en kinesisk kvinde er blevet syg mens hun har været i Sri Lanka. Efter hvad jeg har læst, ligger hun i isolation og er i bedring. For at følge coronavirusset, bruger jeg denne side, som hele tiden bliver opdateret.

Vil du med til Sri Lanka?

Hvis du er på Instagram, er du hjerteligt velkommen til at følge min næste rundrejse i Sri Lanka.
Du kan søge på mit navn, Trine Handskemager eller bare klikke her på linket til Instagram