hyde park london

Efterårsferie i London

I går morges ankom jeg til London, på en lidt tidlig efterårsferie / jeg har taget kontoret med, så jeg også kan arbejde lidt.
Efter at have kørt i bil til Kastrup, fløjet til Gatwick og kørt i bus til Victoria Station midt inde i London, trængte jeg til at røre mig lidt. Så i stedet for at tage undergrundsbanen det sidste stykke vej til mit hostel, Torquay House [Reklamelink] gik jeg de sidste 5 km gennem byen.
Jeg rejser kun med håndbagage, så min oppakning var rimelig let, og jeg kunne alligevel først tjekke ind senere på dagen.

efterårsferie london
seværdigheder i london
hyde park london

Kun anden gang i London

Vi er næsten naboer, London og jeg, men det er alligevel kun mit andet besøg i Englands hovedstad. Første gang jeg var her, er 27 år siden.
Det jeg husker tydeligst var, at det var koldt. Altså sådan rigtig koldt, med høje snedriver og det hele.

Jeg havde boet på Tenerife forinden og hjemturen til jul i København, gik tilfældigvis over London.
Det eneste tøj jeg havde med var sommertøj. I mine tynde sommersko, havde jeg taget plastikposer rundt om fødderne, for ikke at få alt for våde strømper. Det var iskoldt, så det blev selvsagt ikke til meget sightseeing den gang. Jeg har det næsten som om, det er første gang jeg besøger London.

Så nu tager jeg revanche og jeg kunne næsten ikke vente med, at begynde min sightseeing i London.
Hyde Park er et af de steder, jeg havde glædet mig til at opleve og den er altså bare så fin. Masser af god energi og naturoplevelser midt i storbyen.

hyde park london italienske have
hyde park london blomster
serpentine bar and kitchen hyde park

cappuccino på Serpentine Bar & Kitchen

Jeg skråede tværs gennem parken, og startede ud med at bryde min 14 dages kaffe-detox, med en award winning cappuccino på Serpentine Bar & Kitchen. Kaffen var udmærket. Serpentine Bar & Kitchen er en stor café, der ligger ned til søen i Hyde Park. Der var masser af fugle at kigge på, træerne stod smukt i efterårsfarver og jeg var allerede godt tilfreds med at være tilbage i London.

serpentine bar and kitchen hyde park
seværdigheder i london hyde park
seværdigheder i london hyde park
grønne parakitter london

Grønne parakitter i trætoppene

Allerede inden jeg var kommet ind i Hyde Park, havde jeg bemærket, at der fløj grønne parakitter rundt over hustagene i Londons gader.
Først troede jeg bare, at det var en enkelt fugl, som havde udsluppet fra et bur, men så så jeg én mere og endnu én. Snart opdagede jeg, at trætoppene vrimlede med grønne parakitter. Det var virkelig eksotisk og uventet, at se så mange vilde papegøjer i en storby og midt i alle efterårsfarverne.

grønne parakitter london
egern london
egern hyde park

Londons grå egern

På vejen ned mod de smukke italienske haver i den anden ende af søen, vrimlede det med små buskede grå egern. De er altså bare søde.
De passer så godt ind i deres omgivelser, at man først rigtig får øje på dem, når man stopper op og kigger. Så popper de op overalt i græsset.
De havde meget travlt med at samle forråd til vinteren i øjeblikket. Jeg så dem løbe rundt med nødder i munden og i fuld gang med at grave dem ned i jordbunden. Det er kloge dyr, der er så forudseende.

Hvis du er en af dem, der har planlagt efterårsferie i London, så kan du godt glæde dig. Her er rigtig dejligt!

tamme egern london

Hvis du har plads i rejsebudgettet, så køb en pose usaltede peanuts i Tesco. Det koster ét pund. Og så bliver du med garanti uimodståelig for både egern og fugle i Hyde Park og resten af Londons grønne områder. 

hyde park london seværdigheder

Det er ikke helt nemt at tage en due-selfie med én hånd og duer over det hele 

hyde park egern
london grå egern
hyde park bro