Regler for visum til Den Dominikanske Republik m.m.

Som reglerne er i øjeblikket, skal man som dansker IKKE søge visum til Den Dominikanske Republik, for ophold på under 90 dage. MEN man skal have et turistkort, der giver opholdstilladelse i op til 30 dage.
Ønsker man et ophold på mere end 30 dage, kan man ansøge om forlængelse via the Ministry of Migration.

Vær opmærksom på kravet om, at dit pas skal være gældende i mindst 6 måneder efter din hjemrejse.
Og at ethvert medrejsende barn skal have sit eget pas.

Tilladelse til at overflyve amerikansk luftrum

Der kræves desuden nogle supplerende personlige oplysninger, for at få tilladelse til at overflyve det amerikanske luftrum.
Tjek hvad dit flyselskab kræver i god tid inden rejsen.

Turistkort til Den Dominikanske Republik kan bestilles online

Turistkort til Den Dominikanske Republik er nemt at bestille online

Turistkort til Den Dominikanske Republik

Alle turister skal købe et turistkort til Den Dominikanske Republik.
Et turistkort koster 10 USD eller 10 Euro og kan købes kontant i lufthavnen ved ankomst.
Eller du kan bestille turistkortet online og betale det med dit kreditkort.
(Du skal bruge en printer og medbringe den udskrevne version af turistkortet)
Prisen er den samme uanset hvilken måde du køber dit turistkort. Det er udelukkende et spørgsmål om, du vil bruge din ferie på at stå i kø i lufthavnen ved ankomst.

Linket til onlinebestilling finder du lige her: https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/

Ankomst med krydstogtskib

Der gælder andre regler for ankomst til Den Dominikanske Republik med krydstogtskib.
Forhør dig ved dit rejseselskab.

Visum til Den Dominikanske Republik

Det skulle jeg ikke have gjort ;o)

Jeg fik selv købt TO turistkort

Mine egne flybilletter til Den Dominikanske Republik, havde jeg købt gennem TUI (Kun flybilletter, uden hotel).
På TUI`s hjemmeside skriver de, at man selv skal købe turistkortet i lufthavnen ved ankomst.
Da jeg kun rejser med håndbagage, havde jeg forberedt mig ved at købe et turistkort online inden rejsen, så jeg lynhurtigt kunne smutte gennem lufthavnen ved ankomst.
Inden landing fik jeg så yderligere udleveret et turistkort i flyet. Det viste sig at være inkluderet i flybillettens pris. Så nu havde jeg to!
Det var desværre ikke muligt, at få refunderet de ti USD jeg havde betalt for meget for det ene turistkort, i Punta Cana lufthavn.
Så det ene turistkort har jeg stadig.

Tjek reglerne med det flyselskab du skal flyve med, så du ikke får købt flere turistkort end hvad der er behov for.

Turistkort til Den Dominikanske Republik

Turistkort til Den Dominikanske Republik

Læs også Danskerlisten registrer dig før du rejser
 

Fraskrivelse af ansvar
Blogindlægget er skrevet på baggrund af de oplysningerne om visum til Den Dominikanske Republik, der var gældende ved min egen rejse i januar 2018. Regler kan ændres med kort varsel og det er derfor altid dit eget ansvar at undersøge og overholde de til en hver tid gældende regler.
Læs også seneste opdatering om pas- og visumregler på udenrigsministeriets hjemmeside