Paradise Valley, Agadir, Marokko (Billeder)

Paradise Valley

[Indlægget er sponsoreret]

En-dags tur til Paradise Valley

Paradise Valley er et populært udflugtsmål for både lokale og for turister på ferie i Marokko.
Fra Agadir kan man køre 35 km nord på gennem Atlasbjergene til Paradise Valley. Fra Taghazout er distancen nogenlunde den samme.
Dagsturen kan også gøres fra Marrakech eller fra havnebyen Essaouira, der dog ligger noget længere væk.

Min tur var arrangeret af Marokko Eksperten og gik fra hotellet i Agadir til Paradise Valley til nyt hotel i Taghazout.

Marokko eksperten

Paradise Valley – Vallée du Paradis – Paradisdalen

Paradise Valley er navnet på et frodigt bjergområde i Atlasbjergene. Området adskiller sig dramatisk fra den ellers rå og golde marokkanske natur, når den nærmest oase-lignende dal begynder at dukke frem med grønne palmer og floder med helt klart vand.
Jeg besøgte Paradisdalen i februar måned 2018. På dette tidspunkt havde de kun haft to dage med regnvejr siden nytår, hvilket er usædvanlig lidt. Derfor var vandstanden i floderne noget lavere end normalt.
Om sommeren når temperaturen og vandstanden er højere, kan man bade i de klare pools. Og man kan få ordnet fødder af doktorfisk, som man kender fra fiske spa herhjemme. I Paradise Valley lever doktorfisk naturligt i floden, så det er bare af med skoene, hvis man ellers tør.

bjerge marokko
På vejen mod Paradise Valley, stoppede vi ved et udsigtspunkt med udsigt over bjergene
marokko udsigtspunkt
bjerge i marokko
blå trappe marokko
marokko fossil

Udsigtspunkt fra en fossil-butik

På vejen fra Agadir til Paradise Valley, gjorde vi holdt ved en lille butik med salg af fossiler. Forstenede krybdyr, krystaller og marokkansk keramik er nogle af de varer man kan købe.

Fra butikkens tagterrasse er der et udsigtspunkt, hvorfra man har en fantastisk udsigt over bjergene. Jeg benyttede naturligvis lejligheden til at tage en masse billeder, både af udsigten og i den lille butik, inden vi forsatte turen ned ad de snoede bjergveje.

marokko butik
butik marokko
fossiler marokko
marokko butik med tallerkner
vejen op til paradise valley
paradise valley kat

Vandretur til bunden af Paradisdalen

Efter endnu lidt kørsel var det tid til at komme ud af bilen og strække benene. Vi vandrede ned ad smalle stier til vi nåede bunden af Paradisdalen. På vejen kunne man købe forfriskninger i den lille restaurant, der også havde en herlig udsigt.

Turen ned tog 20-30 minutter inkl. foto-stop. Den er ikke specielt svær og kan klares af alle med en normal kondition og førlighed.

paradise valley juice butik
paradise valley restaurant
paradise valley agadir
paradise valley agadir marokko
paradise valley marokko
paradisdalen agadir marokko
paradisdalen agadir
paradisdalen
restaurant i paradisdalen
paradise valley marokko
atlasbjergene marokko
atlasbjergene marokko
paradise valley atlasbjergene
atlasbjergene
atlasbjergene
agadir paradise valley

35 Km nord for Agadir

Paradise Valley ligger ca. halvanden times kørsel nord for Agadir. Google er lige lovlig frisk, når de skriver at turen kun tager en time. Den sidste del kører man langsomt ad små snoede bjergveje. Nogle steder er vejen også lidt ujævn.

Der er to ruter fra Agadir, hvoraf den længste rute er på 40 km. Det er også den smukkeste tur op langs kysten. Kører man den mere direkte vej ind i landet, er den direkte tur kun på 35 km.
Hvis du har lidt med køresyge, kan det anbefales at medbringe Seabands (reklamelink) Det hjalp mig på det sidste stykke før og efter besøget i Paradise Valley. God tur!

fra agadir til paradise valley

Ruten fra Agadir

Paradise Valley ligger ca. halvanden times kørsel nord for Agadir.
Google er lige lovlig frisk, når de skriver at turen kun tager en time.

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!