Historien bag billedet af den marokkanske kameldriver

kameldriver med kamel på stranden i Essaouira Marokko

[Indlægget er sponsoreret]

Kameldriveren fra Essaouria

Da jeg var i Marokko for et par år siden, mødte jeg en gammel kameldriver på stranden i Essaouira.
Han var ret nuttet og vi blev hurtigt gode venner, selvom vi ikke havde noget fælles sprog at kommunikere på.
Med nogle fagter fik jeg spurgt om lov til, at fotografere ham og hans kameler. Han poserede velvilligt foran kameraet, så jeg fik nogle skønne billeder i kassen.

kameldriver med kameler Marokko

Det kostede selvfølgelig lidt

Jeg var godt klar over, at det nok ville koste mig lidt. Og efterfølgende gjorde han da også tegn med fingrene til, at et økonomisk bidrag var velkomment. Jeg rodede i lommerne og opdagede, at jeg ikke havde nogle småpenge. Det eneste jeg havde, var en seddel, svarerende til næsten 100 danske kroner.
Nå pyt! Han har sikkert brug for pengene, tænkte jeg. Og rakte ham diskret pengesedlen.
Han så meget fornøjet ud og førte hånden op til hjertet i en gestus. Jeg tror hans dag var reddet. Jeg spejlede hans gestus, for at signalere ‘tak i lige måde’, inden jeg gik videre.

Marokko kameler

De ville stjæle hans penge

Da jeg var kommet lidt på afstand, så jeg, at et par irriterende typer var gået over til kameldriveren. Det var to unge mænd, som havde kredset om os i noget tid, mens jeg havde fotograferet. De havde råbt noget jeg ikke forstod, og kameldriveren havde taget sig til hovedet og sagt: “Crazy”.

Nu var de begyndt at chikanere den gamle mand. De pressede hans hoved nedad og skubbede til ham. Det var tydeligt, at de var ude efter de penge, jeg netop havde givet ham.
Uden at have en klar idé om hvad jeg ville gøre eller om situationen var farlig, vendte jeg om og gik tilbage mod kameldriveren og de to mænd. Heldigvis var det nok til, at de to opgav deres forehavende og fortrak fra stedet.
Kameldriveren skyndte sig, at hoppe i sikkerhed på en kamel, og sammen med en lille karavane af fire kameler, eskorterede han mig hele vejen tilbage til min gruppe.
Det blev en oplevelse, som jeg altid vil huske fra Marokko.

jyllandsposten rejser

Billedet endte senere i Jyllandsposten Rejser. Du kan læse hvordan her: Miss-World har været i avisen

essaouira strand kameler
visit morocco
Moroccan National Tourist Office har sponseret min rejse til Marokko mhp. at øge turismen i Marokko.
Turen var arrangeret af Marokko Eksperten.
For en god ordens skyld vil jeg understrege, at The Moroccan National Tourist Office IKKE har haft indflydelse på, hvad jeg deler med mine læsere på Miss-World.dk

Om forfatteren

Trine Handskemager

Rejseblogger med en evig udlængsel efter smukke steder i verden. Er fascineret af anderledes kulturer, natur, strande og vilde dyr og har af samme årsag fået et særlig tæt forhold til Sri Lanka. Jeg har rejst jorden rundt med mine børn og har arbejdet i Tyskland, Spanien og Portugal. Der er stadig mange lande jeg drømmer om. Øverst på listen er Filippinerne, Vietnam, Madagaskar, Ecuador, Costa Rica og Belize, men det stopper ikke der.. Følg de sociale medier og kom med på mine rejser:

2 Kommentarer

 1. Bente Hoffmann * Bentes rejser

  Hvor var det godt, at du gik tilbage! Især fordi det var nok til at få de chikanerende til at smutte – og fordi det ikke udviklede sig til en farlig situation.
  Og så er det i øvrigt nogle skønne billeder 😉

  Svar
  • Trine Handskemager

   Hej Bente, Tak for din hilsen og besøg på min blog.
   Jeg var også rigtig glad for, at jeg gik tilbage. Det var så tarveligt, det de havde gang i. Godt de smuttede uden mere bøvl!

   Svar

Skriv en hilsen .. ✍🏻

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »
frimærke fra sri lanka

Få rejsebreve fra udlandet

Kom med på mine rejser og få nyheder, når der er nye indlæg på rejsebloggen

(Udkommer få gange om året)

Tak for din tilmelding!