Hotel Atlantis, Dubai

Helt ude for enden af The Palm Jumeirah, ligger det eventyrligt smukke Hotel Atlantis. Et af Mellemøstens dyreste hoteller, med en byggepris på lidt over otte milliarder kroner, åbnede i november 2008 og har 1539 værelser, et gigantisk akvarium som både kan ses fra lobbyen og flere af værelserne. Hotellet har egen vandpark, Aquaventure, som både kan benyttes både af hotellets egne gæster og af gæster udefra.

Dolphin Bay

Blandt attraktionerne bør nævnes Dolphin Bay, hvor man for ca. 1.300 DKK kan bade med delfinerne.

Hvalhajen Sammy

I 2008 gjorde hotellet sig imidlertid uheldigt bemærket, ved at indfange et eksemplar af den truede hvalhaj. Ifølge hotellet selv var der tale om en redningsaktion, hvor de tog en tilskadekommen hvalhaj i behandling, men dyreaktivister og lokale hævder at der var tale om et PR stunt, der passede fint sammen med at man ved åbningen af hotellet kunne præsentere Sammy, som hvalhajen blev navngivet.

Efter avisen ‘Gulf News’, der udkommer på engelsk, har ført en lang kritisk kampagne, og efter massivt press fra miljøaktivister, udgiver Atlantis i starten af 2010 en pressemeddelse, om at den 4 meter lange hvalhaj Sammy, nu var sat ud i den Persiske Golf.
Det kniber dog lidt med at finde nogle som vil tro på historien, da der ikke kan fremlægges fotos eller andet der sandsynliggør at hotellet denne gang taler sandt. Nogle mener at hvalhajen er død, da den er svær at få til at trives i fangenskab.

For mere information om Hotel Atlantis The Palm www.atlantisthepalm.com