Hotel Atlantis, Dubai

Helt ude for enden af The Palm Jumeirah, ligger det eventyrligt smukke Hotel Atlantis. Et af Mellemøstens dyreste hoteller, med en byggepris på lidt over otte milliarder kroner. Hotel Atlantis åbnede i november 2008. Det har 1539 værelser, men er mest berømt for det gigantiske akvarium, som både kan ses fra lobbyen og flere af hotellets værelser.
Hotellet har egen vandpark, Aquaventure, som både kan benyttes både af hotellets egne gæster og af gæster udefra.

Dolphin Bay

Blandt attraktionerne bør nævnes Dolphin Bay, hvor man for ca. 1.300 DKK kan bade med delfiner i fangenskab.

Hvalhajen Sammy

Ved åbningen i 2008 gjorde hotellet sig imidlertid uheldigt bemærket, ved at indfange et eksemplar af den truede hvalhaj. Ifølge hotellet selv var der tale om en redningsaktion, hvor de tog en tilskadekommen hvalhaj i behandling, men dyreaktivister og lokale hævder, at der var tale om et PR stunt. Dert passede fint sammen med, at man ved åbningen af hotellet kunne præsentere Sammy, som hvalhajen blev navngivet.

Avisen ‘Gulf News’, der udkommer på engelsk, førte en lang kritisk kampagne. Og miljøaktivister lagde et massivt press på hotellet. I starten af 2010 udgiver Hotel Atlantis en pressemeddelse, hvor de forklarer at den 4 meter lange hvalhaj nu er udsat i den Persiske Golf.
Det kniber dog lidt med at finde nogle som vil tro på historien, da der ikke kan fremlægges fotos eller andet der sandsynliggør at hotellet taler sandt. Til gengæld står flere vidner frem og fortæller at de har set hvalhajen ligge død i akvariet.

Book et værelse på Hotel Atlantis The Palm [Reklamelink]