Ørkensafari med dune bashing i Dubai

En af de sjove ting man kan opleve i Emiraterne, er en tur ud i ørkenen. Således tog Juliane og jeg med på en ørkensafari arrangeret af vores hotel i Dubai.
Juliane er lidt mere til vilde ting end jeg er og hun ville gerne prøve at køre ræs i en firhjulstrækker i sandet. Det synes jeg lød ALT for farligt. Så da jeg bookede ørkensafarien i receptionen på vores hotel, gjorde jeg meget for at forklare at vi IKKE ville sætte livet på spil ved at køre dune bashing i ørkenen. Vi ville bare have en stille og rolig ørkensafari og måske klappe en kamel. Thats it!
I følge receptionisten var det intet problem, vi kunne sagtens fravælge dune bashing når vi kom frem.

Ørkensafari i Dubai

Ørkensafari i Dubai

Efter at have gjort holdt ved en lille butik, hvor vi alle blev udstyret med den traditionelle hovedbeklædning, som hører sig til i en ørken, kørte vi videre mod solnedgangen. Pludselig tog jeepen et skarpt sving væk fra den asfalterede vej og kørte ud i sandet. Først stille og roligt, men efterhånden blev farten sat op og kaskader af sand stod op på begge sider af bilen.

Juliane var lykkelig og jeg var livræd. Vi var kommet på dune bashing uanset om vi ville det eller ej.
Jeg forsøgte at filme oplevelsen, og på videoen kan man høre vores overraskelse over tingenes udvikling.
Obs! Videoen er lige så rystet som jeg var.

Trine Handskemager In the dessert of Dubai

Stadig lidt rystet 😉

Mavedans og ildshow

Efter ørkenræset blev vi kørt til en beduinlejr, hvor der var BBQ og underholdning med mavedans og ildshow.
Man kunne også få lavet hennatatoveringer, blive fotograferet sammen med en falk og klappe kameler.

På trods af beduinlejrens manglende autencitet, og følelsen af at være havnet i en turistfælde, så havde vi en rigtig sjov oplevelse som vi i dag mindes med glæde. Og jeg er glad for at jeg blev lokket ud af min komfortzone og kan sige, at jeg også har prøvet dune bashing i Dubai.

Booking af ørkensafari i Dubai

Der er mange udbydere af ørkensafari i Dubai. I hotellernes receptioner finder man små farverige brochurer fra de forskellige virksomheder.
Det er super nemt at booke en ørkensafari hos hotellets receptionist. Men hav ikke de store forventninger til, at de efterkommer særlige instruktioner, som f.eks. fravælgelse af dune bashing ;o)

Man bliver hentet på hotellet på et aftalt tidspunkt. Herfra kører man en times tid ud af byen for at komme til ørkenen.
I den udvidede version af ørkensafarien, kan man overnatte i et beduintelt i lejren. Vi valgte dog at blive kørt hjem til hotellets bløde senge samme aften.

Ørkensafarien kostede os i omegnen af 500 kr pr. person.

Husk en varm trøje, når solen går ned bliver der køligt i ørkenen.