Burj Khalifa er Dubais mest kendte seværdighed

Burj Khalifa er Dubais store stolthed og mest kendte seværdighed.
Burj betyder tårn, og med 160 etager og en højde på 828 meter, er tårnet Burj Khalifa, den højeste bygning i verden. Indtil videre..

For i Saudi Arabien har man nemlig tænkt sig at overgå denne verdensrekord. Her bygger man i øjeblikket på Jeddah Tower, som, når det en gang står færdigt, skal overgå Burj Khalifa. Jeddah Tower får en højde på én kilometer.

Men nu er det lige Burj Khalifa det drejer sig om her. Turen til toppen er mere end bare en turistfælde. Jeg har selv taget den to gange og vil gerne anbefale den til alle, der skal på ferie i Dubai.

Turen til toppen

Elevatoren til toppen af Burj Khalifa, går “kun” til 124. etage og derfra kan man gå op til 125. etage.
De etager, der ligger over 125. etage, er forbeholdt nogle ekstremt velhavende mennesker. Mennesker, der har penge nok til at købe en diskret ferielejlighed i Dubai. Diskret fordi man ikke rigtigt får noget at vide, når man spørger hvem der bor der. Og fordi der selvfølgelig hører en diskret bagindgang og en privat elevator med til lejlighederne.

Fra 124. etage er der dog stadig en udsigt over Downtown Dubai, der kan få det til at kilde lidt i maven. Der er også gjort meget for at beskrive selve byggeriet af Burj Khalifa.

Fra toppen kan du kigge direkte ned på Dubai Mall og Dubai Fountain, og i det fjerne kan man ane Burj Al Arab (også kendt som sejlet) På billedet med de to sheiker, stikker toppen af Burj Al Arab op lige bag kikkerten.

Hvornår er det bedst at tage op i Burj Khalifa?

Tænk også over hvornår det er bedst at tage turen til toppen. Udsigten er naturligvis mest imponerende i godt vejr. Måske har du lyst til at se solnedgangen over Dubai.
Hvis du vil slippe for at stå i en laaang kø, kan du købe en billet med fast track ellers er der kortest kø om morgenen


Tænd for videoen, hvis du vil med mig i elevatoren til toppen af Burj Khalifa.
Billetter til toppen kan bestilles her

 

View this post on Instagram

Burj Khalifa Dubai #tallestbuildingintheworld

A post shared by Trine Handskemager (@missworld.travel) on

 

Følg mig på de sociale medier