Mountain Heavens Ella

Mountain Heavens Hotel i Ella, Sri Lanka

Mountain Heavens er et hotel i Ella, som altid får mig til at juble bare ved tanken. Det er et hotel som jeg kalder ‘My second home’, fordi jeg bliver ved med at vende tilbage igen og igen. Og fordi ejeren og personalet kender mig og altid har et værelse klar til mig, når jeg kommer til Ella.

Udsigten over Ella Gap med bjergene Ella Rock og Little Adams Peak er så smuk, at man næsten får tårer i øjnene.
Det er det perfekte sted at trække sig lidt tilbage til ro og natur. Her har jeg siddet mange gange og kigget på bjergene, mens jeg har skrevet indlæg til bloggen.

Mountain Heavens er ét af mine absolut yndlings hoteller i Sri Lanka.

Udsigt til Ella Rock fra Mountain Heavens Ella

Er det ikke pænt?

Det første man ser når man ankommer til hotellets reception, er udsigten. Det er også her restauranten er placeret.
Alle værelserne på Mountain Heavens har panoramavinduer og store altaner, der vender mod bjergene.
Fra sengen kan man nyde bjerglandskabet. Ja, selv fra badeværelset er der gulv-til-loft-panoramavindue, så man ikke behøver at fjerne blikket fra bjergene imens man bliver vasket. Det er godt for sjælen at bo her.

Ella gap Sri Lanka

Bo her selv om du rejser på budget

Kommer du til Ella bør du unde dig selv denne deluxe oplevelse, også selvom du normalt rejser på et stramt budget.
Bestil dit værelse i god tid, i højsæsonen har de dagligt tyve-tredive henvendelser de må skuffe med et ‘Desværre, alt er optaget’.

Ella Gap Sri Lanka

Stil vækkeuret og oplev en magisk morgen

Stil vækkeuret til kl. 5 om morgenen og oplev solopgangen fra din balkon på Mountain Heavens.
Måske er det her du kan tage feriens bedste fotos. Men lyset og lydene fra fugle og dyr der vågner, er den største oplevelse.

Videoen her er fra sådan en vidunderlig morgen – 10 Minutes of zen

Mountain Heavens Ella

Besøg også det lille buddhistiske tempel

5 Minutters gang til venstre ad togsporet ligger et lille buddhistisk tempel. Bed Prasanna, der er manager på Mountain Heavens, om at forklare vejen. Den kan være lidt svært at finde selv.
Templet er et fint lille sted med en meget stærk spirituel energi. Ved buddhistiske højtider, samles lokalbefolkningen og tænder røgelse og lys i små oliekar. Der kommer stort set ingen turister.

Room with a view Sri Lanka

Vil du også have morgenmad med udsigt?

Book dit værelse på Mountain Heavens her! [Reklamelink]

Ny infinity pool med bjergudsigt

Sidst jeg boede på Mountain Heavens i maj 2017, var de ved at restaurere alle værelser og udbygge med flere rum og lægge fundamentet til en stor infinity swimming pool. Den er færdig i dag og jeg kan ikke vente med at komme tilbage for at se den og opleve bjergluften i Ella igen.

Ella Sri Lanka

Downtown Ella

Fra Mountain Heavens er der kun ca. ti minutters gang til ‘Downtown Ella’.
Kommer du til Ella med toget, kan du gå ad togsporet til Mountain Heavens. Det er det nemmeste hvis du kommer til fods.

Følg blot togsporet i retningen til venstre (når man står på perronen med front mod sporet). Gå 5-10 min. indtil du kan komme af sporet til venstre, herefter gå yderligere et lille stykke i samme retning (ca. 1 minut), så kommer Mountain Heavens på din venstre hånd. Det er helt normalt at gå på sporet i Ella, toget kører kun med 15 km i timen, så man kan nå at springe ud i grøften inden man bliver kørt over.

Sri Lanka Ella Mountain Heavens Map

Sri Lanka Ella Mountain Heavens Map

Tuk tuk chauffør i Ella Sri Lanka

Min faste tuk tuk chauffør i Ella

Alternativt kan du tage en tuk tuk, det koster ca. 200 rupees (10 kr) fra stationen til Mountain Heavens. Ring efter Dharshana på tlf. +94 077 31 86 786.
Dharshana taler godt engelsk og han er min faste tuk tuk chauffør når jeg er i Ella. Hils fra Trine!

Kæmpe græshoppe Sri Lanka

Dyrelivet omkring Mountain Heavens

Har man øjne og ører åbne, kan man opleve aberne lige omkring hotellet. De kommer ofte tidligt om morgenen, hvor man kan høre deres små fødder på taget. Palmeegern og desmerdyr har også deres faste gang i haven.
Kigger man mod bjergene, er der et rigt fugleliv med bl.a. ørne og små grønne papegøjer. Mens man om aftenen kan se små flagermus og gekkoer smæske sig i insekter i den åbne restaurant. Det er vores venner, da de tager myggene.

Hvis du vil opleve ildfluer, kan du prøve at lade gardinet være trukket fra på værelset om aftenen. (Hold døren lukket ellers vil du få rummet fyldt med insekter) Med lys inde og mørke ude vil der i løbet af kort tid komme ildfluer på ruden, som lyser fra deres bagkrop. Det gør de for at tiltrække en partner. Har lyset været tændt i lang tid, kan det ligne en hel blinkende juletræskæde udenfor, når man slukker lyset på værelset.

Receptionist Mountain Heavens Hotel Ella

Book kun det RIGTIGE Mountain Heavens Hotel!

Vær opmærksom på at hotellet Ella Mount Heaven IKKE er det samme som Mountain Heavens.
Der er desværre en del forviklinger. Dette ganske rædselsfulde hotel, har taget et navn, som ligger så tæt op ad Mountain Heavens, at folk konstant forveksler de to hoteller.

Utilfredse Ella Mount Heaven gæster skriver jævnligt deres klager på Tripadvisor under Mountain Heavens Hotel, altså under det forkerte hotel.
Det rigtige Mountain Heavens hotel i Ella kan bookes via nedenstående link. Hils endelig fra Trine når du kommer frem.

Følg mig på de sociale medier