elefant på vejen i habarana sri lanka

@missworld.travel blev ugens vinder i Politiken Rejser

Lige som vi skulle til og afsted til Kina på sommerferie i år, blev jeg kontaktet af redaktionen på Politiken. De havde valgt et af mine Instagrambilleder, til at blive ugens vinder i Politiken Rejser.
Jeg blev ekstra glad den dag. Billedet der vandt, er nemlig et af mine yndlingsbilleder. Det stammer fra en ganske særlig rejseoplevelse, jeg havde sidste år.

elefant på vejen sri lanka

Historien bag billedet: En hanelefant midt i trafikken i Sri Lanka

Sammen med min søde chauffør, Ravi fra Fernando Tours [Reklamelink], var vi på vej mod Habarana efter en lang dag i Polonnaruwas gamle ruiner. Vi kom kørende ad landevejen mellem Polonnaruwa og Habarana, hvor en del af strækningen går mellem de to nationalparker Minneriya og Kaudulla.

elefant habarana highway sri lanka

Samme strækning 2½ år tidligere

Den samme strækning havde jeg kørt 2½ år tidligere. Dengang sammen med min datter, Juliane, og vores chauffør, Lal Antony, ligeledes fra Fernando Tours. Det var en sen aften i september. Tidspunktet hvor store flokke af elefanter samles i Minneriya National Park. Landevejen var ikke oplyst, men vi så alligevel silhouetter af mindst ni vilde elefanter i vejkanten.
Julianes hjerte bankede så højt, at man næsten kunne høre det. Og Lal var utålmodig og nervøs, da jeg bad ham vende bilen for tredje gang. Vi kørte endnu engang langsomt forbi et par brummende elefanter, mens jeg forsøgte at fotografere dem i mørket, ud gennem bilens vindue.

Den dybe brummende lyd, er en elefanterne bruger til, at advare hinanden når de bliver urolige. Lal sagde, at det var fordi de kunne genkende lyden på bilen. Så han turde ikke stoppe op og billederne blev virkelig ikke særlig gode.
Siden har jeg haft et stort ønske om, at komme tilbage og køre samme strækning i dagslys.

miss-world travel instagram

Så skete det jeg havde håbet på

Nu er der jo ingen garantier for at se elefanter på vejene nogle steder i Sri Lanka. Og på udvejen til Polonnaruwa, skete der så absolut heller ingenting.
På vejen tilbage, havde vi kørt længe og var ved at opgive håbet. Solen var ved at gå ned og det eneste vi havde set, var to elefanter på en eng langt borte.

Men så pludselig var vi alligevel heldige.. En stor hanelefant tropper op i trafikken og begynder at vandre i vejkanten mellem biler, busser og tuk-tuk’er. Ravi var ikke spor nervøs. Så vi fulgte ham i en respektfuld afstand de næste 10-15 minutter, indtil han krydsede vejen foran os og forsvandt ind i junglen.
En fuldstændig magisk oplevelse, som fyldte og stadig fylder mit hjerte med lykkebobler.

Heldigvis fik jeg et par gode billeder i kassen og en lille (lidt rystet) hjemmevideo.

Video fra min oplevelse med en vild elefant i trafikken i Sri Lanka

Præmien for mit vinderbillede, var Politikens Turen går til Sri Lanka

Mit billede blev bragt i avisen d. 1. juli, dagen efter vi var rejst til Kina. Så min far var sød, at gå i kiosken og købe avisen for mig.
Præmien jeg vandt for ugens Instagrambillede, var Politikens ‘Turen går til Sri Lanka‘ bog, hvor min højt skattede Facebookgruppe, ‘Sri Lanka Rejsefællesskab‘, er anbefalet på side 116. Så det hele gik op i en højere enhed.

Tak til Politiken for at bringe mit billede i Politiken Rejser og for at vælge det til ugens vinderbillede.
Hvis du abonnerer på Politiken online, kan du også se billedet på Politiken Rejser online

Politiken Rejser

Sådan ser det originale billede ud på Instagram. Husk at følge @missworld.travel