Ravana Falls ella sri lanka

Ravana Falls i Ella

Ravana Falls, Ravana Ella, Ravana Ella Falls, Rawana Ella Falls, Rawana Waterfall, Lower Ravana Ella eller Bambaragama Ella Falls. Kært barn har mange navne og det gælder bestemt også for Ella’s store stolthed og måske Sri Lankas mest kendte vandfald.

Ravana Falls ligger i udkanten af Ella. Man passerer vandfaldet på vejen mod Wellawaya, Tissamaharama og Sri Lankas mest kendte nationalpark, Yala.

Vandfaldet er delt i to, det øvre og det nedre Ravana Falls. Det er det nedre, der er det mest kendte og det man kan se fra vejen mod Wellawaya. Det øvre Ravana Falls er det, der betragtes det virkelige Ravana Falls pga. at dets udspring i nærheden af hulen Ravana Cave.

Vandet kommer fra et vandreservoir, kaldt the Bandarawela Hill Oya Reservoir. Der er mest tryk på, når monsunen lige har været der med en masse regn. I tørre perioder, kan vandfaldet tørre næsten helt ud.

Mange nyder en forfriskende dukkert i vandet, men det ikke helt ufarligt at bade i vandfaldet. Stenene kan være meget glatte. Faktisk så glatte, at en del mennesker har mistet livet i Ravana Falls, heriblandt nogle turister. Så vær lige lidt forsigtig, hvis du skulle få lyst til at forfriske dig ved vandet.

Ravana Falls ella
Muligvis Sri Lankas mest kendte vandfald
Nogle meget stærke mennesker ved vandfaldet i Ella
Nogle meget stærke mennesker ved vandfaldet i Ella

Liv og glade dage ved vandfaldet i Ella

Der er altid et leben ved vandfaldet. Turister, lokale der bader, små boder med stegte majskolber og makakaber, som har lært kunsten at lokke mad ud af turisterne. Påtrængende gadesælgere, der generøst trykker små farvede sten ind i turisternes hænder, for derefter at opkræve betaling.
Vær forberedt på at alle har en dagsorden, og at det godt kan forekomme en smule overvældende.
Alligevel er det klart et must at tage et stop her, for vandfaldet er imponerende.
En halv times tid er rigeligt til denne oplevelse.

Det er helt normalt at tage et bad i vandfaldet i Ella

Sådan finder du vej til Ravana Ella Falls

Ravana Ella Falls finder du på vejen mellem Ella og Wellawaya. Hvis du er i Ella, skal du køre syd på mod Wellawaya. (Tag evt. et fotostop ved Ella Grand Motel lige udenfor Ella by, hvis du kommer direkte fra Nuwara Eliya og ikke har nået at se Ella Gap) Det er også vejen man kører når man skal videre mod Tissamaharama og Yala National Park. Det er derfor oplagt at tage det som et stop på ruten hvis du har privatchauffør og alligevel skal køre denne vej.

Rejser du uden chauffør, kan du tage en tuk tuk eller en bus frem og tilbage fra Ella. Bussen koster et par kroner hver vej, tuk tuk omkring 15-20 kr.

makakabe i ella sri lanka - kindposerne er fyldt med mad
Makakabe ved vejen i Ella. Kindposerne er fyldt godt op med mad. Aberne stiller gerne op til fotografering mod en passende modydelse

Hvis du kommer til fods, kan du fotografere aberne

Hvis du har gode ben, kan du sagtens spadsere ud til Ravana Falls. Der er godt 6 km fra Ellas bymidte til vandfaldet og der er kun én vej. Så man farer ikke vild. På turen kan du fotografere de vilde abeflokke, der holder til langs vejen.

Der er mange makakaber eller hueaber, som de også bliver kaldt pga. den spøjse frisure. Man kan også være heldig at se den endemiske art, purple faced leaf monkey (der vist ikke har noget dansk navn). De er mere sky og ikke spor interesseret i at tale med turister.

Hvis du lokker med lidt frugt eller nogle hele usaltede jordnødder, kommer hueaberne så tæt på, at du kan tage nogle gode billeder til fotoalbummet. Vær opmærksom på, at bilerne ikke tager hensyn til aberne, og at aberne er lidt for vant til bilerne. Så det er en god idé at fodre dem lidt væk fra vejen, så ingen kommer til skade.